Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok miestami postráda veškerú logiku či reálnosť, no i napriek tomu, že z hororového hľadiska nespĺňa takmer žiadne kritéria, nepozerá sa na tento “upírsky slasher” bez gore či krvi, vyslovene zle. Je to taký malý “video” film na úrovni starých VHS-iek, ktorému sa treba od úvodu prispôsobiť, aby človek neočakával niečo, čo mu skrátka nemôže dať. No a verte či nie, príliš toho naozaj nie je. Pred stlačením “play”, prepnúť do režimu “skromnosť”, inak potešili nepriame odkazy k Stokerovej Dracule. Etovsio .. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad "céčkový horor" natočený podle povídky Stephena Kinga. Nevím proč má nejznámější autor hororů smůlu na filmová zpracování svých děl. Jde o slabší kousek, ve kterém sice naleznete pár světlých okamžiků, ale většinou jde o nudnou tmu. Docela slušnou a neurážlivou atmosféru , která se během filmu táhne, zabil amatérsky vyvedený konec, který by nevyděsil ani čtenáře Jeníčka a Mařenky a herecké výkony. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Já nemám rád adaptace Kingovin či nijak nejedu Kinga všeobecně, ale tohle MĚ zrovna přišlo zajímavě točené, nebo ne. Spíš to celou dobu mělo takovou tu příjemnou mystery atmosféru, se skvělou hudbou. Hodně mlhy, cigárek, krvavých těl a prostě to díky odsypajícímu scénáři bavilo až do konce a to i přes hooodně předvídatelný konec, za který srážím hvězdu. Ale zase jsem rád že to neskončilo Hollywoodsky !!! ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Povídku (Noční letec - Noční můry a snové výjevy) jsem četla docela nedávno a pamatuji si, že se mi líbila. Řekla bych, že je to i docela dobře zfilmovaný (myslím obsahově, někdy se mi dokonce vybavily i některý věty), ale zase se tady najdou nějaký drobný rozdíly. Jakože tady je nějaká reportérka, nějaký zastrašování od Nočního letce, scéna na hřbitově… tvůrci to chtěly asi udělat strašidelnější. Chtěly to udělat tak strašidelný a hororový, že naprosto zmršily konec (tu masku si mohly odpustit a nechat to zahaleno tajemstvím). Možná, že to chtěly udělat dramatičtější a šokující, ale mě se to líbilo víc, jak to napsal Stephen. Richard Dees je novinář toužící po slávě a šokujících reportážích, a když se objeví pár mrtvol na různých letištích a celý to zavání upírama, nemůže u toho chybět a vydává se po stopách Cessny Skymaster Nočního letce „Dwighta Renfielda“ (narážka na Draculu (1931)), kterej nosí dlouhej plášť – „zevnitř rudej jako hasičský auto, zvenku černej jak prdel sviště“ (ve filmu je to teda řečený mírněji :-)). Stopy ho dovedou až na wilmingtonské letiště (tady mi docela chyběla pasáž s přistáváním, protože v povídce je celkem dramatická), kde se konečně s Nočním letcem setkává… jako nebylo to úplně marný, ale nějak tomu chyběla ta kingovská atmosféra. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Upír a česnek? To nejde moc dohromady, ale co takhle upír a Cessna? Kingova povídka o bezskrupulózním dělníkovi bulváru na stopě krvesaje s leteckým průkazem má 40 stran, takže to prodloužení do celovečerního formátu (třeba Jimmym Olsenem v sukni) přináší pochopitelně nedostatky. Ty sebou bohužel nese i vizuál, který mi připomínal jistý mysteriózní seriál, při kterém nás držel na vážkách Jonathan Frakes. No nic, alespoň jsem poprvé viděl, jak to přes zrcadlo vypadá, když jde vampýr s pískem.. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama