Reklama

Reklama

Noční letec

Richard Dees (Miguel Ferrer), reportér bulvárního týdeníku, se setkal už s tolika neuvěřitelnými senzacemi, že ho nemůže téměř nic překvapit. Teď se vydává po stopách sériového vraha, zvaného "noční letec", který v noci pravidelně létá ve svém malém letadle a vyhledává vždy podobná místa, opuštěná venkovská letiště a na nich své nové oběti. Dees se pouští do rutinního vyšetřování, ale ani v těch nejděsivějších snech by ho nenapadlo, že tajemný pilot není jen obyčejný šílenec, ale něco mnohem horšího! Mrazivý horor podle povídky Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Já nemám rád adaptace Kingovin či nijak nejedu Kinga všeobecně, ale tohle MĚ zrovna přišlo zajímavě točené, nebo ne. Spíš to celou dobu mělo takovou tu příjemnou mystery atmosféru, se skvělou hudbou. Hodně mlhy, cigárek, krvavých těl a prostě to díky odsypajícímu scénáři bavilo až do konce a to i přes hooodně předvídatelný konec, za který srážím hvězdu. Ale zase jsem rád že to neskončilo Hollywoodsky !!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Nočný letec" je (zhruba tridsať stránková) poviedka od známeho amerického spisovateľa Stephena Kinga. Je to netradičný upírsky horror, ktorý je súčasťou zbierky "Nočné múry a snové výjavy". Krvilačný vampír Dwight Renfield križuje na svojom súkromnom lietadle Ameriku a vraždí personál malých vidieckých letísk. Na stope mu je ambiciózny novinár Richard Dees. V roku 1997 toto krátke literárne dielo celkom obstojne spracoval režisér Mark Pavia do podoby celovečerného filmu. *** ()

Reklama

hakon 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o jeden krátký příběh z Věřte nevěřte, tak bych byl naprosto spokojený. A tak to i prezentuje sám autor knihy povídek, kde se Noční letec nachází. Jenže samotné dílo nepatří mezi perly jinak skvělého autora a tak se ani scénář nemá o moc co opřít. Televizní look si ani nehraje s kamerou a herci stojí taky za...takže tuhle Kingovu můžete v klidu přeskočit a nic se nestane. 4/10 ()

drinker 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní tři hvězdy - jde o milé překvapení, vzhledem k tomu, co všechno (resp. nic) zatím režisér natočil. Ale je tu vynikající Ferrerjako reportér Deese a ke konci opravdu vtahující atmosféra + námět a spousta dokonalých "marlowovských" hlášek, které Deese co chvíli vypouští (ty sice nejsou zásluhou tvůrců, ale Kingovou, leč vynikající konec už se od povídky liší). Myslím, že tohle musí být filmová bible pro reportéry z Blesku :-) Co dál psát, jsou dobrá béčka a jsou stupidní a trapná béčka. A tohle je první případ - nebojte se, a zkoukněte to. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Kingova knižní předloha na, kterou se už dlouho chystám, tak jí asi nakonec odmítnu, pač je film úplně totožný s knihou, což už nemá smysl číst když víte, jak to celé bude. Každopádně noční letec nebyl vůbec marnej. Pěkně se tu pracovalo s atmosférou a největší podíl na tom má Miquel Ferrer, který byl zapálený do jeho polapení a prakticky, proto udělal všechno, ale mohlo se z toho vymlátit určitě víc. Dávám 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na začátku filmu, kdy reportér Richard Dees (Miguel Ferrer) mluví se šéfredaktorem Mertonem Morrisonem (Dan Monahan), je v několika záběrech nad jejich hlavami jasně vidět zvukařův mikrofon. (Chuppa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno