Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to celkem ok, má to napětí i nějakou (ale slabší) atmosféru, obojí by ale mohlo být silnější. Prostředí bunkru k tomu prostě přímo vybízí, kdyby se na tom zamakalo, mohlo by to mít dost nepříjemnou atmosféru, ale tak silné to bohužel nebylo. Možná by to mohlo být i kratší, začátek se mi zdál poněkud utahaný a pokulhává to i v dalších částech filmu. Jinak se to ale celkem dá. Btw, jedna scéna na konci mi připomněla Pád do tmy 2. 3* ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem dal 4* Mrtvé hlídce, tak tady musím hodnotit stejně. Filmy jsou skutečně velmi podobné (stačí vyměnit druhou světovou za první a bunkr za zákopy), ale i tak tady pár rozdílu přece jen je. Bunkr má tajemnou atmosféru, solidní herecké obsazení a díky přiměřené délce dokáže zpříjemnit nudný večer. Najde se zde několik chybek, jako například neustálé a nelogické myšlenkové pochody vojáků, že za všechno můžou Američani. Konec mohl být také lepší a prozradit o celé záhadě mnohem víc, ale zas mi nevadí tolik, jako ostatním uživatelům. ()

Reklama

Playman 

všechny recenze uživatele

Válečný film tak trochu jinak. Po prvních 40-ti minutách, které byly až mrazivě tajemné (příběh, pohledy do tmy) a já po dlouhé době cítil intenzivní pocit strachu a nejistoty, kde se bojíte NE toho co vidíte, nýbrž toho co nevidíte a myslíte si přitom, že tam něco doopravdy je. Což je správné - tak by to mělo být... Nemám rád horory, kde vám hned na začátku ukáží všechno - příšery, obludy, monstra, duchy. Když nevíte co se přesně kde nachází a nebo vás děsí pouze zvuky ( Vzpomeňme na film: Vetřelci a detektor pohybů), nebo nevíte čím se můžete býti jisti (Věc), tak film disponuje neuvěřitelně hutnou atmosférou. A tak je tomu i tohohle snímku - po dobu 40 minut. Pak se film promění s prominutím ve škvár. // Ale za tu originlní myšlenku a nápad: spojit 2. svět. válku a horor dohromady, kde všechno začíná nevinně - němci se skryjí v bunkru a končí vše velice drasticky - paranoia, halucinace dávám filmu čtyři hvězdy. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, atmosféra miestami pekne príjemne zhustla, hlavne keď sa konečne vydali do tých podzemných chodieb, no rozhodne to chcelo nejakého regulérneho bubáka a nie len jedného popleteného bláznivého fašistu a pár bezprízorných postavičiek so zaviazanými očami. To sa mi na strašenie zdá hrozne málo, hlavne keď uvážime, že prostredie bunkru ponúkalo v tomto smere ohromný potenciál, škoda. Čakal som niečo atmosferické a mysteriózne, no dostal som len slabý vývar mojich očakávaní. Priemer s prižmúrením oboch očí. 50/100 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

"Si tu plomges longtemps ton regard dans labíme, labíme te regarde aussi" FRIDRICH NIETZSCHE. CITÁT - Kdo z nás tedy viděl nepřítele?........... Pověst starší než Německo. Bunkr je postavený na místě masového hrobu z dob pálení čarodějnic. CITÁT - A ne všichni pohřbení byli mrtvý............ V bunkru postaveném na takovém to území se teď schovává hrstka německých vojáků. Nemaj jídlo, munici a ani únikovou cestu. Bunkr má sice zadní vchod, ale váže se na něj krvavá historka. A hlavně, chodba, která vede na druhou stranu kopce je nedostavěná a nestabilní. CITÁT - Gott mit uns....... Němci brzy zjistí, že větší nebezpečí hrozí z vnitřku bunkru než od nepřátel venku........ Očekával jsem, že námět bude lépe zpracován a využit. Snímek však naopak působí nedodělaně a někdy až směšně. Jeden z těch velice podprůměrných snímků točený pod rouškou druhé světové války. CITÁT - Oni se nedostanou sem, my se nedostanem tam.......... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama