Reklama

Reklama

Vzkaz v láhvi

  • Dánsko Flaskepost fra P (více)
Trailer 2

Po osmi letech strávených v Severním moři doputuje tajemný vzkaz v láhvi až na stůl kriminálního Oddělení Q, které se specializuje na staré nevyřešené případy. Detektiv Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) jsou vtaženi do temného případu vraždícího psychopata, sektářské víry a unesených dvojic sourozenců, jejichž zmizení nikdo nehlásil. Jen co detektivové začnou záhadu rozplétat, věci se dají do pohybu v ďábelském tempu. Třetí díl krimisérie podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena navazuje na to nejlepší z tradice severských detektivek a díky režii Hanse Pettera Molanda tentokrát dojde i na černý humor. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (440)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tentokráte žádná holyúdská močopudná broskvovina s Kostějem pro otylé chovatelky koček se zarůstajícími štěrbinami! Flaškopoštu s fraPém teď totiž nemrdnul do Atlantiku fešácký truchlící vdovec, co urputně potřebuje zažehnat své trápení tím, že romanticky pomačká slimáka pomalu kornatějící MILFce, nýbrž do Kattegatu nějaký dánský fakan, jemuž se právě chystal pomačkat krkavici slizký a úchylný kudlankovský vrah. Jelikož si Robina Piš naštěstí zrovna někde nechávala odsávat tuky z hmatatelných partií, dostala se ta flaška už potřetí do pátravých rukou skvostného originálního dua dvou Áček z Kriminálky Kopenhágen. A jak už víme, jakmile se Arab s Autistou už do něčeho zahryznou, v záchvatu džihádu prostě nepustí, dokud tomu luxusnímu pošahanci neukážou, zač je toho poslintaný modlitební kobereček. A je z toho čiré potěšení pro každého milovníka hustých a nekýčovitých napínačů. Vikingové prostě umí. Nejprve z poměrně triviální zápletky splácal Olsen temnou, atmosférickou a strhující knihu, načež z toho Moland uklohnil stejně kvalitní audiovizuál, který navíc nejednoho nedyslektika i překvapí. Tudíž doufám, že v tom ti nájezdníci budou pokračovat, a už si pomalu rozcvičuju zápěstí na Složku 64, Marca a Nesmírného. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvěle budovaná atmosféra. I když divák zná vraha, nenudí se - sleduje jednání jednotlivých postav. Koho okouzlil dánský venkov, užije si záběry na hospodářskou krajinu, na přímořské oblasti. Tým vyšetřovatelů je zvláštní - podobně jako třeba u autorů seriálu Most. Film beru jako inspiraci přečísít aspoň nějaký knižní příběh Jussi Adler-Olsena. A doufám, že v něm bude míň nelogičností než ve filmovém zpracování. 1) Co dělal pachatel v dospívání - v období od své první vraždy? 2) Proč pachatele sledují desítky policistů a při střetu zůstává policista osamocený? 3) Bílý plášť skrývající pachatele v nemocnici - to už zavání frází. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vzkaz v láhvi je film dvou naprosto rozdílných částí. Nevím, jestli stejně dlouhých, protože subjektivně mi expozice příběhu přišla příliš pozvolná, vzrušující a strhující asi jako Křesťanský magazín na ČT. Plátno v kinosále by mělo filmu pomáhat, ale tak nějak jsem se ošíval a říkal si, že na tohle by bohatě stačila televizní obrazovka. Jenže potom přijde scéna, kdy má dojít ve vlaku k předání výkupného za unesené sourozence, a náhle to vypadá, jako by si cyklistický závodník potácející se někde na chvostu pelotonu uvědomil, že nechce zůstat poslední, a ze všech sil se do toho opře. Dynamika se neuvěřitelně změní a najednou chápete, v čem spočívá kouzlo a světový úspěch severské krimi. Máte tu našlapanou podívanou, která nešetří krví ani šokujícími zvraty, a celé vás to pohltí. Jenže se závěrečnými titulky o tom začnete přemýšlet a dostaví se určité pochyby z logických zkratů, kterých jste si předtím nevšimli. Je to někde mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale v případě takhle vysoko hodnoceného filmu volívám obvykle nižší hodnocení. Herecky je to obstojná záležitost a námět je taky neokoukaný, ale ty chyby jsou zkrátka znát. Celkový dojem: 65 %. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Odkaz vo fľaši, starý osem rokov, privedie o chvíľu detektívov Carla a Assada zo známeho - ODDELENIA Q, na stopu Johannesovi, sériovému psychopatickému vrahovi detí s temnou - depresívnou minulosťou z detských čias, keď sa stal SYNOM DIABLA, odvtedy sa začal špecializovať na profesionálne zbesilé vyčíňanie, keď vraždy pácha pomocou nožníc, ktoré vie tak dokonalo používať, že sa dotyčnému doslova zastrihne do vnútorností ! Alebo, ani na sekundu nezaváha zavraždiť jedného zo súrodencov, ktorých uniesol, a to pred jeho vlastnými očami !!! Jemu potom neostáva nič iné, ako sa tomu všetkému prizerať, a odniesť si z toho doživotnú traumu. Ak vás po mojom úvodnom skonštatovaní prešiel mráz po chrbte, tak sa pripravte, že v poradí tretí diel z oddelenia Q, bude poriadne vyčerpávajúci, pokiaľ si Carl s Assadom môžu konečne vydýchnuť ! Predtým sa zahryznú do protivníka, ktorý im nedá ani na okamih pokoj, lebo ich zamestnáva ďalšími únosmi detí, či deprimovaní policajných kolegov, ktorých nemá náladu ušetriť ! Ako vravím, po prvom dieli - Ženy v klietke, prostredných - Zabijakoch, ale až zatiaľ posledná časť, je splnením všetkého, čoho som si mohol priať, a to zažiť perfektnú severskú kriminálku, z ktorej tuhne krv v žilách, áno, je to pravda, je to fascinujúce sledovať !!! Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, sú tradične skvelí, prvý je večne zamračený, nevidel som ho nikdy usmiať sa, druhý je vtipnejší, ľudskejší, sú rozdielni, i napriek tomu si rozumejú. V Carlovi Mørckovi sa niečo zmenilo a zlomilo, začal v niečo konečne veriť ! Pål Sverre Hagen, ako Johannes, je vynikajúci, ako šialený vrah, je vierohodný, zároveň strašne desivý, pritom by to nikto naň sprvoti ani nepovedal, videl som ho v dobrodružnom Kon - Tiki. Bravúrny film. - ( prečo ? ). Aj kon - tiki, ale najmä tento ! Lebo má bravúrny scenár Nikolaja Arcela ! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A ako sa hovorí "do tretice všetko najlepšie", tak v prípade "Flaskepost fra P" je podľa mňa zatiaľ z celej trilógie najlepším filmom. V prvom rade tu máme film, ktorý behom pár chvíľ prekonal všetky moje očakávania a zbúral všetko, čo by som dokázal ohodnotiť ako odhadnuteľné. Povedzme si najprv pár vecí. Carl Mørck je stále rovnako vynikajúci ako predtým, no začínam mať pocit, že čoraz viac začína na neho situácia padať a veľa vecí si kladie za vinu. A nikde to nie je vidno viac ako v tomto filme. Assad je stále jeho vtipným a dobráckym kolegom, ktorý by pre svojho parťáka urobil všetko. A nakoniec tu máme nášho zloducha, ktorý je podľa mňa jeden z najkomplexnejších a najhrozivejších zloduchov, akých som mal kedy možnosť vidieť. A jeho motivácia je absolútne silná a pochopiteľná. A robí to z neho asi najsilnejšieho súpera, s akým kedy Carl bojoval a dostane ho skutočne absolútne na dno. Je tu ohromné množstvo vynikajúcich scénok. Vo vlaku, v nemocnici, podzemných garážiach alebo aj záverečné dialógy v chatke mrazia a dávajú tomu silného ducha. Plus scénka s pohrebom patrí medzi najsilnejšie v celom filme. Okrem toho sú tu aj veľké momenty, kde máme strach, či to Carl vôbec prežije. Alebo či to iné postavy vo filme prežijú. A každú jednu stratu alebo bolesť s nimi cítite, pretože im plne rozumiete a hlavne chcete, aby sa z toho dostali. Lenže náš zloduch to tak nechce. A tento má v rukách asi ešte viac kariet než naši predošlí zloduchovia. A to dodáva tomu asi najsilnejšiu filmovú atmosféru tohto roku. Ešte viac ako The Conjuring 2. A to je naozaj čo povedať. Takže ľudia nebudem to zakrývať, ale "Flaskepost fra P" je podľa mňa jeden z najsilnejších filmov, aké som kedy videl. Ktorý ma udržal v napätí, udrel na city, no súčasne na správnych miestach aj pobavil. Určite sa na to choďte pozrieť. Nebudete ľutovať. Žiadny americký thriller vám neprinesie to, čo tento film. Hodnotenie: A+ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy otec unesených dětí stojí v otevřených dveřích vlaku, je ve dveřích na konci vagónu, při prostřihu (záběrů) z helikoptéry ale stojí na druhé straně vagónu (vepředu). (SsgtJira)
  • Od roku 2010 išlo o najväčšiu účasť na otváracom víkende dánskeho filmu - 154 251 kusov predaných lístkov. (Astonko)

Reklama

Reklama