Reklama

Reklama

Hybná síla

Trailer 1

VOD (1)

Když se Alex, ostřílené zlodějce s tajemnou minulostí, omylem podaří prozradit svou totožnost během původně plánované rutinní loupeže, záhy se ocitne zapletená ve vládním spiknutí a vtažená do smrtící hry na kočku a na myš s nebezpečným vrahem a jeho týmem zabijáků. Alex, vyzbrojená vlastním arzenálem smrtících schopností, je rozhodnutá pomstít své zavražděné přátele a odhalit přitom pravdu. Olga Kurylenko exceluje po boku Jamese Purefoye v hlavní roli akční hrdinky v tomto dynamickém thrilleru. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Akční oddechovka, u které doopravdy vypnete mozek, užijete si docela ucházející vizuál a herecké výkony na úrovni (střet Purefoy vs Kurylenko nepůsobil zas tak prvoplánově, jejich dialogy celkem vyostřené). Ale hlavně film nehodnoťte jen na základě příběhu, ten toho holt moc nenabídne. Scénárista prostě hází jedno klišé za druhým, žádné překvapivé situace, které by dokázaly udělat obrat o 180°. Po stránce audiovizuální to vůbec nezaostává za věhlasnějšími trháky z Hollywoodu, ale pořád to je jen kvalitní béčkový film (tak trochu ten vysoký rozpočet nechápu). Akce je kvalitně nasnímaná, jen bych možná omezil množství střihů, čas od času z toho bolely oči a divák mohl vidět jen spletici těl, kde nedokázal rozeznat, kdo je kdo. Purefoy zaválel, ani mi nevadil ten jeho jediný nahozený kamenný výraz. Závěr sice poukázal k pokračování, ale o tom pochybuji. Ale upřímně by mě dvojka neurazil. A miniúčast Freemana potěšila. Za mě dávám 63 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když mi povíte, kde jsou ty diamanty, tahle noc bude exponenciálně kratší a potenciálně mnohem méně bolestivá." Tak se nám Čističi naučili odříkávat cizí slova a já musím konstatovat, že klid pana Washingtona se mi hodně líbil, stejně jako drsnost slečny Clintonové. Se správňáckou chytrolínkou Alex jsem však měl trošku problémy, protože měla své "slepičí" chvilky a překombinovanost jejího plánu neomlouvá ani to, že si ho vycucala z prstu během jízdy hotelovou šachtou na prádlo. Mimochodem to je jedna z disciplín, kterou bych si chtěl někdy vyzkoušet. Jinak mě to celkem bavilo a jsem v napjatém očekávání, kdy na sebe USA zase zaútočí a kolik to bude stát životů nevhodně umístěných spoluobčanů. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Tak moment(um), rozhodne to nie je také Dementum ako som čakal a v rámci akčných B-éčok a druhotriednych, nijako ambicióznych akčňákov so ženskými hlavnými hrdinkami, ktoré to ani nedotiahnu do kín, ale radšej sa vynímajú vo večernom program v televízii, je Momentum celkom znesiteľná a neškodná záležitosť. Kto by od toho čakal čo by len málo viac, tak sa popáli, kto do toho pôjde za účelom výplachového akčňáku na jedno použitie, tak ho to pravdepodobne neurazí. Efektný úvod s prepadnutím banky s veľmi fajn sci-fi kostýmami síce navnadí na niečo iné, než film následne ponúkne, ale ani tá variácia na Taken v ďalších minútach nie je úplne na zahodenie. Síce to neponúka viac ako obyčajné prestrelky, nejakú tú naháňačku na autách, po budovách, no prvú hodinu sú prihlúple dialógy a dej, ktoré sa v týchto filmoch vyskytujú našťastie obmedzené na minimum, takže keď už nič iné Momentum aspoň slušne šľape. Akcie je dosť, nie je nijako výrazne amatérsky natočená a pár scénok je dokonca slušne efektných. V poslednej pol hodine to už stratí akýkoľvek drajv, keďže sa kopí čoraz viac zbytočností od záporáka v podaní Purefoya, ktorý až prehnane veľa rozpráva namiesto toho, aby konal, cez nepatrične naťahovanú scénu mučenia, len aby to film dotiahol na celovečernú stopáž, až po absolútne zbytočnú účasť Morgana Freemana v závere, ktorý nemá pred dej žiaden prínos. K záveru filmu sa tak už divák skôr donudí, ale aj napriek tomu sa v rámci B-éčok jedná o bez problémov sledovateľnú jednohubku. V porovnaní s prvoligovými akčňákmi by hodnotenie muselo ísť ešte dnižšie, ale konkurovať sa im Momentum ani zďaleka nesnaží. Mám pocit, že tu každý vedel čo točí a akákoľvek snaha z toho urobiť čokoľvek serióznejšie by už bola iba na smiech. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Já nevim, ale já s těmahle chick akčňákama mam prostě problém. Nebudu se teď pozastavovat nad béčkovitostí, jelikož ta k tomuto žánru prostě patří. Mám ale setsakra problém uvěřit, že 50ti kilová modelka Olga Kurylenko je nezastavitelnou mašinou na zabíjení, která celej film holejma rukama porcuje dvoumetrový stokilový žoldáky. Momentum také trpí další v dnešní době tradiční bolestí akčních filmů, a to je super hyper cool roztřesená kamera a přespeedovaný střih, který činí z téměř veškeré fullkontaktní akce nepřehledný guláš (chápu, že se musí nějak zamaskovat, že herci umí hovno, ale tak existují dubléři, ne?). Pokud vám však tyto výtky nedělají potíže, tak je Momentum v pohodě stravitelné béčko se sympatickým záporákem. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Momentum sice asi bude na spoustu lidí působit jako akční béčko,ale mě i když hlavní představitelka je žena(já rozhodně nic proti ženám nemám :-),jen se to v poslední době přehání,jak ženy pobíhají se samopaly...) líbilo.Hlavně kvůli ne tak tradičnímu pojetí řešení akčních scén a i příběh je mi sympatický.Přeci jen jako člověk nesouhlasící s dnešní dobou....a jako bonbonek je účast ,sice malá,ale přesto Morgana Freemana.Jedno z těch milých překvapení.Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Kapském městě (Jihoafrická republika) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (GASTON73)
  • Film měl celosvětovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia 2015 22. července 2015 v Montréalu (Québec, Kanada), rodném městě režiséra. (GASTON73)
  • Během víkendu premiéry filmu ve Spojeném království se filmu podařilo vydělat pouze 46 liber (69 amerických dolarů) z 10 kin, ve kterých byl promítán. (GASTON73)

Reklama

Reklama