Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

charge 

všechny recenze uživatele

Další ze slabších dílů, který nemá propracovaný scénář a na to, že netrvá ani hodinu a půl v podstatě nic převratnýho nenabízí, navíc vystupování některých postav, hlavně galských žen, jsem jen stěží dokázal překousnout. Jediný co zde lze vyzdvihnout jsou možná halucinogenní vize Panoramixe a intriky podvodného věštce. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch Asterixů, který má místy docela dobré momenty, jsou zde zábavné prvky, ale stejně tak jsou zde místa, která jsou naprosto hluchá a nezajímavá. Za tu nezajímavou postavu považuji věštce, což je trochu problém, protože je důležitý pro celý příběh. Právě díky němu mě ale film tolik nebavil. ()

Reklama

Lefiath 

všechny recenze uživatele

Jestli mě něco zaujalo na kreslených Asterixích, tak je to fakt, že každý z nich je v něčem jiný - a pokud bych měl vybrat toho nejodlišnějšího, tak je to určitě tenhle. Někomu to nesedne, protože si jde výrazně odlišnou cestou od komiksové předlohy (která je podle mě výrazně slabší než tenhle nářez), já se jako menší skvěle bavil a bavím se i dnes. 2 hvězdičky za temno a mystično, 1 za Panoramixe, 1 za římany... ale to není 5, ještě mi tu něco chybí. Je to geniální Michel Colombier, jehož úžasná hudba skvěle podkresluje celý film, a vrcholným kouskem je ďábelské Cacofonixovo vystoupení, které si čas od času musím na youtube pouštět. Nelituji ničeho :) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Valná část jmen v titulcích je německých a nemůžu si pomoci, je to znát. Jakoby by tenhle Asterix postrádal lehkost, v mnoha scénách hraje melancholická nebo dokonce ponurá hudba, objevují se záběry jindy neviděné (poletující římský voják odlétá k nebi za doprovodu zádumčivé melodie), podivně těžkopádný je i scénář (George Roubinek). Moc veselý tenhle příběh vlastně ani není, chybí onen lehký, nejasně postižitelný esprit, který vyzařuje z komiksů nebo z jiných filmových Asterixů. Znovu si ho asi nepustím. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Takovou kombinaci strašidelné atmosféry, infantilního humoru a místy až psychedelicky působících scén jsem u Asterixe ještě neviděl. Na začátku jsem z toho taky byl trochu v rozpacích, jenže pak jsem si uvědomil, že ono to dohromady kupodivu dost dobře funguje a u mnohých fórů a fórků se dokonce chechtám s upřímností malého dítěte, takže i za tohle dávám hodně spokojenou osmičku (a skoro bych chtěl jít výš, uvidíme příště). 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama