Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlý díl - zde autoři zřejmě svou imaginací neplýtvaly ani minutu - rozdělit film do dvanácti krátkých absurdně laděných segmentů je velmi sympatické a vychází to - jeden svou podivností trumfuje druhý. U mě jednoznačně vítězí průvodce Asterixe a Obelixe, kterého z míry nevyvede vůbec, vůbec nic - divný flegmatik s plandajícím nosem. Samotné úkoly poté dosahují šťavnatých rozměrů - ať libozvučné nymfy a speciální večeře Obelixe či halucinačně laděný hypnotizér nebo duchové legionářů atd. Pěnné... ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené dilko z animované tvorby. Dostáváme se spolu s Asterixem a Oblixem k úkolům které musí splnit. Spousty vtipných scén, jako třeba hod oštěpem (soupeř, s namakanou jenom jednou rukou, hodí oštěp velmi daleko. Přijde k němu ObeliX, vezme oštěp, nezůčastněně jej vrhně a on obletí Zeměkouli a začne honit jeho soupeře :)), (nebo soutěž v pojídání: Celých 5 minut je po každých 10 vteřinách záběr na dveře místnosti, jak přichází šéf kuchař s plným tácem žrádla... po asi 60 lídlech Obelix vyjde ven a prohodí: "Přinesl mi jenom pár předkrmů" :)), to mě rozesmálo. Doporučuji. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Považujem za prirodzené pozrieť si 68. najlepší film podľa mienky užívateľov ČSFD a za rovnako prirodzené, že sa v tomto prípade budem v jeho hodnotení rozchádzať s mienkou väčšiny. Splnil som si svoju nepísanú povinnosť, dokonca som ho dopozeral až do konca, samozrejme s mikrospánkovými vložkami, lebo jeho hypnotický účinok nemôžem poprieť. A to je asi tak všetko čo som na margo hrdinských Galov ochotný napísať. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně můj nejoblíbenější film z celé série. Mám ho v hlavě prostě zakořeněný a musel jsem ho vidět mnohokrát. Je to krásná kritika společnosti, hlavně tedy byrokracie, kdy scéna s propustkou A38 je jednoduše nezapomenutelná. Obě dvě postavy jsou zábavné, ale jakmile vidíte nějaký z jejich prvních filmů, začnete mít pocit, že jsou obě postavy trochu vyčpělé. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama