Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Moje druhe stretnutie s Asterixom a jeho priatelmi dopadlo trosku lepsie, ako jeho predchodca ASTERIX V BRITANII (1986), pretoze ma viac pobavilo 12 dost tazkych uloh, aby dokazali dobyt Caesara. Napriklad scena, kde sa Obelix napchava obrovskym mnozstvom jedal a kuchar to uz vzda a potom sa Obelix opyta, ze kam zmizol ten kuchar, vsak to bolo iba predjedlo, alebo tie byrokraticke behacky od okienka ku okienku ma celkom pobavili. Skor ma stve to, ze ked som mal asi 11 rokov na zaciatku 90-tych rokov som videl zabery Asterixa v telke na francuzskom kanali TV5 Europe a strasne som ho tuzil vidiet, ale nikdy sa mi to nepodarilo a dnes ked tu moznost mam, uz ma nebavi az tak, aby som mu dal plne hodnotenie. Skoda, ale tak aspon 3 hviezdicky u mna ma... 13.05.2010 ______ Roger Carel - (Asterix) +++ Pierre Tornade - (Obelix) +++ Jeacque Morel - (Abraracourcix) +++ Jean Martinelli - (Cézar) +++ Hudba: Gérard Calvi +++ ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny, Albert Uderzo .. První záběr připomene to nejkýčovitější od Walt Disney, ale pak už se přeřadí na svéráznou vlnu a přesně dávkovaný humor nás provede historickým příběhem jedné houževnaté Galské vesnice. Rozjařená etuda na ostrově rozkoše je slastnou vzpomínkou na předešlé desetiletí, satira z byrokratického aparátu pak nasadí příběhu královskou korunu. Na osmdesátiminutový snímek však bylo úkolů zbytečně moc, postupně to upadlo do jednotvárnosti, protože nebylo čím překvapit, když víte, že zvládnou cokoliv. Ani cirkusový konec neměl na to, vyrovnat se několika předešlým perlám a radostné nadšení tak spíše ochlazoval. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě nejlepší Asterix. Sice není podle původního comicsu, ale přesto je dokonalý. 12 ůkolů, každý úplně jiný, originální a hlavně vtipně zpracovaný. Vždycky jsem se jenom těšil, co dalšího přijde. Některé hlášky se citují v naší rodině a okruhu kamarádů dodnes a tak na tento určitě nikdy nezapomenu. U Osirise a Ápise....5* ;-)) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama