Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

J.J.James 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jestli 4 nebo 5 hvězdiček, ale když si promítnu celkově celej film znova, tak nelze než jinak. Je to jinej Asterix. Je temnej, druid Panoramix "zešílý" a dělá maximálně cool pokusy. Nejlepší scénka s římanem přestrojenej jako pařez, jehož linka provází celým příběhem a zároveň ho zakončuje. Scénka, kdy ochutnává lektvar, slow-motiony, šíleně zrychlený pohyby, zmenšenej jakoby ve scifi na marsu a to vše zakončený výbuchem kdy se z nebe snáší několik malinkej římanovskejch bublinek a praskaj. Hravej a temnej. Zvlášť v týhle pasáži dosahuje Panoramix snad největšího šílenství. Vyzvednul bych i skvělou postavu věštce, který není věštec, ale když předpovídá neštěstí, tak se trefuje,až sám neví. Vlk jeden prolhanej. Každopádně nádherně šílenej vizuál ()

charge 

všechny recenze uživatele

Další ze slabších dílů, který nemá propracovaný scénář a na to, že netrvá ani hodinu a půl v podstatě nic převratnýho nenabízí, navíc vystupování některých postav, hlavně galských žen, jsem jen stěží dokázal překousnout. Jediný co zde lze vyzdvihnout jsou možná halucinogenní vize Panoramixe a intriky podvodného věštce. 30% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem projížděl první 200 filmů podle žebříčku. Samotného mě udivilo že zde do této extratřídy vyjímečných filmů patří i dva díly o Asterixovi. Po shlédnutí sice podle hodnocení slabšího bratříčka k těmto dvěma vysoce hodnoceným dílům si začínám říkat zda-li není hodnocení Asterixů zkreslené sentimentálností některých uživatelů. Já totiž nic objevného, úžasného a světoborného ve filmu Asterix a velký boj nenašel. Proto rada pro ostatní: Nevím jak jsou na tom zbylé díly, ale tento je určitě velice průměrný. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Typická veselá rozprávka, tentokráte o tom, jak se druid Panoramix dočista pomátl a natvrdlí vesničané musí sami čelit jak neodbytným Římanům, tak i prohnanému věštci. A jak už dobře známe naše dva hrdiny, neobejde se to bez pečených divočáků, pořádných nakládaček a samozřejmě bez ztřešťeného a všudypřítomného humoru, který je všem asterixovým dobrodružstvím vlastní. 80% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

„Som podvodník, verte mi...“ Príbehovo najzaujímavejší Asterix, do dediny zavíta šarlatán čo poblúzni domácim hlavy a neskôr sa spolčí so samotnými Rimanmi. Lenže pre tento raz nepôjde o rovný boj, priatelia sa stavajú k sebe chrbtom, vedú ich osobné pohnútky, navyše Druid je po nehode nepoužiteľný. Spracovanie potemnelo a často ponúka originálnu animáciu so zaujímavými nápadmi, prakticky celá sekvencia s hľadaním správneho receptu zázračného nápoja či Panoramixove halucinácie. Jediné čo chýbalo bol paradoxne oný „veľký boj“. Ten sa upjal len v akúsi odplatu ženského osadenstva, zakiaľ sa to mužské iba prizeralo. Inak bez väčších výhrad, v neposlednom rade potešilo, že sme nakukli aj do súkromia iných obyvateľov. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama