Reklama

Reklama

Mike i Dave sháněj holku

  • Česko Mike i Dave shánějí holku (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento film byl natočen podle skutečných událostí. Nečekejte ale žádné soudní drama, osudy válečných hrdinů nebo, nedej bože, životopisný film nějakého politika či excentrického umělce. V tomto případě se jedná o katastrofickou komedii, protože vypráví příběh bratrů Mikea a Davea Stangleových (Zac Efron, Adam DeVine), kteří byli vždy skálopevně přesvědčení o tom, že jedině oni umí rozjet na rodinných setkáních tu pořádnou zábavu. A to ať už se jedná o svatby, narozeninové oslavy, pohřby apod. Ostatní přímí účastníci těchto rodinných událostí to rozhodně viděli jinak. Hlavně proto, že příspěvek obou bratrů ke společné zábavě většinou, vlastně vždycky, končil nějakou naprostou katastrofou: rozsáhlým požárem, těžkými zraněními, infarkty, demolicí slavnostní tabule apod. A tak když jejich sestra (Sugar Lyn Beard) začne plánovat svatbu na Havaji, nastane pochopitelné zděšení a milí bratři dostanou od rodičů podmínku. Na svatbu si musí sehnat partnerky, které je udrží na uzdě. Make i Dave proto začnou přes internet shánět holky, které by je doprovodily na havajskou svatbu jejich sestry. Takové nabídce odolá málokteré dívčí srdce a tak se jejich nabídka rychle rozšíří. Mladí flamendři tajně doufají, že si vyberou dvě slušné dívky a sami si pak užijí divoké dovolené. Ale tvrdě se přepočítali, ze slušných dívek se vyklube nekontrolovatelné dívčí duo (Anna Kendrick, Aubrey Plaza), které jim nejen vytře zrak, ale dokonce je předčí i ve flámování a katastrofách všeho druhu. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když je ve filmu nějaká dvojice, tak většinou nemám problém přijmout skutečnost, že oba jsou na plátně tak nějak rovnoměrně. Tady je to ale snad poprvý, kdy jsem se setkal s tím, že by jedna postava brutálně zazdila tu druhou. Působilo to totiž tak, že Adam DeVine je v příběhu pořád a Zac Efron takřka vůbec. Ne, že by to pro celkový příběh mělo nějaký význam, ale přišlo mi to poměrně zvláštní. Kór když se příběh netočí jenom kolem jednoho, ale právě, ještě k tomu záměrně, kolem bratrů. Komediálně jsem byl ale naprosto spokojen. Poctivá americká komediální tří hvězda, kde mě nejvíce ze všech potěšila Anna Kendrick, která hraje to svoje a opět to hraje tak naprosto božsky, že jí nemůžete nemít neradi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První polovina docela děs, až jsem si říkal, zda Zac Efron, který se dva roky zpátky snažil docela úspěšně dokázat, že není jen hercem jedné limonádové muzikálové série, došlé scénáře vůbec čte. Kupříkladu v (Ne)zadaných vykládal věci, které měly docela hlavu a patu, jeho loňské zastavení s Robertem De Nirem bylo naopak trapným výkřikem, tentokrát jsme někde na půli cesty. Sestřička se vdává, starší volnomyšlenkářští bráchové tak mají za úkol jí jeden z nejdůležitějších dnů v životě neposrat. Protože to, co se hodí na studentskou party, rozhodně nepatří na rodinnou oslavu nebo třeba pohřeb. Jenže hoši se rádi hecují, rádi jdou do něčeho, aniž by předtím sepnuli mozkové závity, a rádi na podobných akcích balí oslavující ženštiny. Takže na tuhle svatbu musí dle příkazu rodičů přivést opravdu slušné dívky. Ústřední čtyřka si docela sedla, zřejmě se dost improvizovalo, leccos domýšlelo na place, leccos se pak ve střižně (bohužel) nevyhodilo. Jinak ale tvůrci sympaticky využívají prostředí, kde se svatba odehrává, v druhé polovině sypou docela zdatné gagy, místy bych se navíc nebál leccos přiostřit, narážky na filmy jsou fajn, roztomilá Anna Kendrick, která by ovšem jinak měla vyměnit agenta, uhrála všechny polohy se ctí, takže nakonec vlastně i spokojenost. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako ľahká komédia na jedno pozretie by som "Mike And Dave Need Wedding Dates" nie je vôbec zlá voľba. Ale aby som sa hneď na úvod zbavil niektorých vecí, tak povedzme si najprv to, čo podľa mňa nefungovalo. Adam DeVine je ako hlavný hrdina miestami absolútne otravný a jeho chémia s Aubrey Plaza akosi nefunguje. Mám pocit, že oni ako dvojka absolútne neladia a nevedia správne naladiť strunu. Občas je vidno, že je film veľmi americký a je treba tomu dať toho ducha, ktorý vás buď otravuje, alebo ho uznávate. A hoci nebol v tomto filme tak veľmi otravný ako v niektorých iných komédiach, no aj tak ho tu výrazne cítiť. A možno by som ocenil trošku viac ozaj vtipných momentov. A teraz keď máme toto z cesty, tak si povedzme o kladoch filmu. Zac Efron a Anna Kendrick sú skvelí a medzi nimi aj fungujú iskry. Je to cítiť a skvele sa dopĺňajú. Plus mám pocit, že sú v tomto filme skôr postavami, ktoré sa nechávajú ťahať nesprávnym smerom, lebo inak majú aj veľmi dobré a inteligentné debaty a dobré momenty. Sugar Lyn Beard ako sestra Jeanie je tiež super a má aj pár ozaj vtipných momentov, plus asi najkreatívnejšiu masáž, akú som kedy videl. A poriadne som sa na tom zasmial. Plus je aj super, keď človek vidí ľudí, keď si uvedomia svoje chyby. Nieže by sme to nemali miliónkrát predtým, ale v tomto filme to celkom funguje. A môže najmä za to fakt, že to má vtipné momenty, herci vedia čo robia, občas sami prispejú nejakými improvizovanými fórami a stojí to za to. Rád som film videl, nemyslím si, že by som sa k nemu vrátil, ale ako ľahké pobavenie to funguje dobre. Určite lepšie ako posledná komédia, čo som sa rozhodol vidieť. Viď komentár k filmu - Masterminds. Hodnotenie: C+ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si skutečně užil. I když jsem čekal ještě víc. Podle traileru to vypadalo na velmi střeštěnou komedii plnou humoru. Během hodiny a půl se najde několik skvělých scén, které stojí opravdu za to. Jinak je to místy hodně otřepané klišé. I když dvojice Efron a Devine se k sobě vysloveně hodí. Asi ani nemám problém uvěřit, že to je podle skutečné události. Ten film je natolik střeštěný, aby to byla pravda. Film má hodně postav a všechny zaujmou. Navíc prostředí Havaje je super kulisa. Škoda, jen těch zbytečných klasických příběhových zvratů. Přesto ale si možná film pustím někdy znovu. Ve výsledku jsem se vlastně bavil. Aloha! (70 %) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Zajímavé na tomhle filmu je, že je podle skutečných událostí. Ale je to vlastně klasická komedie kterých ročně vzniká mnoho. U komedie záleží jak se u ní divák baví? A baví se u tohohle divák? Jo. Pár trapných vtipů tam je ale jinak je to zábava, Adam Devine a Zac Efron jsou skvělá bratrská dvojka a i Aubrey Plaza a Anna Kendrick jsou taky skvělé duo. Po Tarzanovi tu tedy je další film který vypadal jako zklamání ale nakonec dopadl dobře....... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. června 2016 v Los Angeles. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Honolulu a Oahu na Havaji. (ČSFD)

Reklama

Reklama