Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 1

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (388)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Svěží, sympatická politička bojuje proti místnosti upnutých, zlých mužů v oblecích. Očista je na jednu stranu alegorií zneužití politické moci nabízením falešných řešení zástupných problémů, ale zcela neironicky mluví jazykem banální propagandy bez jakékoliv sebereflexe - a čím víc se jednotlivé díly snaží být politicky artikulovanější (jsem překvapený, o kolik doslovnější jde být oproti už tak doslovnému minule), tím je to patrnější. Očista je nevyhnutelná eskalace trendu postapokalyptických filmů pro teenagery a není divu, že je v Americe tak populární mezi dospívajícími dívkami (fascinujícím úkazem je Purge fan fiction, kde mladé holky píšou "svoje" dobrodružství z Očisty, které se tak moc podobají vlně okolo Stmívání), což by nebylo nic špatného, kdyby se to nevedlo k lobotomizaci scénáře, který je ruku v ruce s rostoucí ambicióznosti už vyloženě k smíchu. Očista je rozhodně zajímavý úkaz, i když veskrze špatná série, která od "nevyužitého potenciálu" jedničky skočila k legračnímu ždímání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $79,213,375Tržby Celosvetovo $118,587,880Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,100Tržby za predaj DVD v USA $3,219,816║ Po otrasnej dvojke, toto už je ďaleko pozerateľnejšie. DeMonaco sa konečne naučil poriadne režírovať, dej fajn aj postavy. /60%/ ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Trojka Očisty je podľa mňa, jednoznačne najhorší film z celej trilógie s tak debilnými postavami, scenárom, scénami a réžiou, že som mal chute toto po desiatich minútach jednoducho a rýchlo vypnúť, a vykašlať sa na to ! Asi najlepšie na filme hodnotím IBA určitý - “MOMENT PREKVAPENIA” , blížiaci sa na koniec filmu, keď zabudnem na jednotlivé charaktery, ktoré sa vrátia do diania, pričom vtedy som akosi čímsi ohúrený, že som to nečakal, o to lepšie ! Predchádzajúce časti hodnotím pozitívnejšie, táto ma strašne vytočila, znechutila, s veľkým odporom som sa podujal na niečo, čo inak by som poslal kade - ľahšie, ako občas nie je od veci, si pozrieť FAKT jebnutý snímok ! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

No jak už jsem psal u předešlého dílu, který byl 5* krvavou peckou ( první díl 3* ), tak jsem čekal, že třetí díl bude stejná bomba a ono hovno. Co to jako kurva bylo ? Kde byl ten masakr ? Celý film se točí jen kolem jedné pičky, Frank nic nepředvedl, vraždy ... vraždy ? už teď si žádnou nevybavím (nebo žádná pořádná nebyla). Obrovské zklamání. Doufám, že touto sračičkou je série uzavřená. (EDIT: POZOR, TOHLE JE JEŠTĚ KOUKATELNÝ, OPROTI ODPADNÍ ČTYŘCE !) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po velice slušné dvojce velké zklamání. Ochrana senátorky mě nebavila a senátorka samotná mě srala. Frank Grillo navíc nepochopitelně téměř nikoho nezabíjí, spíše tam prostě jen je. Trochu mě obměkčil konec se správně úchylně vypadajícím knězem a s politickým záporákem, který opravdu ctil očistu a chtěl, aby ho zabili. Baví mě, když postavy očistu fakt respektujou. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Pracovní název filmu byl The Purge: Assassins. Název byl změněn až v postprodukci. (Dr Lizal)
  • Brokovnice, kterou Laney (Betty Gabriel) použije po vystoupení z dodávky, je Serbu Super Shorty 12. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama