Reklama

Reklama

Sněžná dívka a temný krystal

  • Čína Zhong Kui: Snow Girl and the Dark Crystal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tisíci letech se světy lidí, démonů a bohů propojují. Nad městem Hu ve světě lidí se přitom stahují mraky více než kdy předtím. Pro démony, kteří odedávna berou jeho obyvatelům duše, je tento čas klíčový, neboť jen tehdy mohou doufat ve svou reinkarnaci mezi bohy. Bohové však vyslali jednoho nich, aby dohlédl na bezpečí lidského města. S tím mu pomáhá jeho chráněnec Zhong Kui, výjimečný bojovník a učenec. Jakou roli v tom všem sehraje Sněžná dívka, již Zhong Kui kdysi znal, a temný krystal v moci démonů? (Khanemis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mám jako dítě problém úplně odstřelit tenhle film, byť se tvůrci nechali zbytečně unést CGI efekty a někdy dost krkolomnými grafickými sekvencemi, místo aby se více soustředili na postavy a příběh. Zejména, když máte tak skvostné obsazení jako Chen Kun a (stále mladá) Bingbing Li. Nicméně nápad využít ze staré literatury legendu o démonech a lidech má svůj půvab, stejně jako kamera, celkem povedená hudba. Jen bych se fakt přimlouval za snahu používat počítačovou grafiku smysluplně, raději minimálně a ne tak takto neohrabaně a moc, kdy to občas vypadá, že sledujete nějaké online RPG. Komu se líbí epicky výpravné pohádky jako The Painted Skin, The Promise mohl by být spokojen i tady. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná fantasy staví na jednoduchém příběhu a působivém vizuálu, který ale u těchto filmů nepřekvapí. Příběh je poměrně svižný, stále se něco děje. A pokud ne, pak lze alespoň sledovat fantastické obrazy, či nádherné skutečné krajiny - skály, hory, ostrovy, vodopády. Mýty, legendy, prastaré příběhy. Tři království - božské v nebi, lidské na zemi a pekelné pod zemí. Mocný temný krystal se nachází mezi bohy, lidmi a démony a vytváří rovnováhu. Současně jej lze využít pro získání nesmírné moci. Může vzniknout láska mezi člověkem a démonem? Oheň a led. Největší slabinou snímku jsou úděsné PC efekty postav. Pixeloví démoni jsou zkrátka k smíchu! Ač na snímek přispěli američtí producenti, náturou je ryze čínský. Nemá tedy cenu plakat nad příběhem, herci a pro někoho snad i nudou. Buď podobné filmy berete, nebo zkrátka ne. Jako celek se mi film líbil, i když na něj brzy zapomenu. Kamera a hudba hrají prim, avšak ani démonické herečky nejsou zcela k zahození. ()

Reklama

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Nekonečné čáry máry uá uá, spousta triků, ale hlavně v rovině nereálna, světa bohů a démonů, čemuž asiati rozumí jinak než my, takže představa démonů, co reinkarnují v bohy, je trochu přitažená za vlasy. Jako celý film. Do toho láska až to třaská, a řešení je smrt hrdinů, aby reinkarnovali, fuj tajbl, nuda a pitomost. A ať se nikdo nedá pomýlit: nádherný vizuál je obvykle synonymum pro naprostou prázdnotu děje a absenci smysluplné akce. Tady ovšem chyběl i ten vizuál. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Při podobných fantasy filmech pocházejících z východních končin světa jsem v poslední době zvyklý na poměrně zdařilé technické triky, které hrají v těchto příbězích důležitou roli. Tentokrát jsem byl zklamán, triků je dost, ale ne všechny jsou povedené. Spíše připomínají PC hry a to ne ještě valné úrovně. Děj je romantická pohádka, která je plná různých božstev, démonů a duchů, kouzelných křišťálů a dalších podobných východních klišé. Dvouhodinový film (naštěstí) začíná v polovině nudit, pokud nejste vyloženě fanda tohoto žánru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Čínské epické fantasy spojené s čínskou kulturou a legendami mělo vždy něco do sebe, byť pro evropského diváka bývají povětšinou těžkopádné. Týká se to i tohoto snímku, který je po vizuální stránce úžasný. Tradičně krásné kostýmy, ohromná výprava, do sebemenšího detailu vyobrazená grafika a pevný scénář. Legendární hrdina Zhong Kui obdařen tajemnými schopnostmi je při pokusu o záchranu svých krajanů a ženy kterou miluje nucen do bitvy mezi Nebem, Zemí a Peklem. Je skutečně na co se dívat. Jednu a dosti závažnou vadu na kráse však snímek přeci jen má. Přes všechno, co do filmu tvůrci vložili nakonec veškeré úsilí až neskutečně pokazili animací. Ohromná škoda. Snímek jako takový i přes tento neduh je zajímavý a hlavně zábavný. Jen je potřeba při sledování krapet použít čínský pohled. ()

Galerie (79)

Reklama

Reklama