Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 3

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (515)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám ten svět Harryho Pottera vpitej poměrně hluboko v krvi, takže je fakt těžký neužívat si prakticky jakýkoli návrat mezi čaroděje a čarodějky, zejména když je hrají takhle zajímaví herci (mimochodem Jessica Williams jako nová profesorka obrany proti černé magii je víc jak solidní náhrada za Zoe Kravitz). Stejně tak si od Fénixova řádu ujíždím na Yatesově vizuálním podání, a bránit ho před kritikou budu klidně i tady. Jenže k čemu to všechno je, když za hrdinu téhle série pořád máme toho nejzoufalejšího protagonistu široko daleko, děj tří filmů by se v klidu vešel do jednoho, a ty scénáře, co jim Rowlingová posílá, prostě postrádají napětí, gradaci i emoce, které z původní ságy udělaly takový hit v prvé řadě. Zbytečnost Ezry Millera jako postavy i jako člověka ve filmovém průmyslu je pak úplně separátní problém. Je to fakt zmar, protože v jádru by mohly Brumbálova tajemství být klidně nejlepším dílem série, místo toho tu ale sedím a říkám si, jak se mohla jedna z mých nejoblíbenějších sérii tak strašně zasekat, že jsem si k nejnovějšímu pokračování sednul doma nějaké tři měsíce po premiéře. Bída. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Som až prekvapený, ale nesklamalo vôbec. Viac ako priemer som nečakal a tu to potiahla skvelá hudba na toľko, že aj v tomto žánri sa ten priemer udržal. Inak jeden človek tu dal filmu odpad, lebo v Číne bol film zcenzurovaný. Chápe tomu niekto? To chudák Radmayne s Mikkelesenom môžu za komunistickú cenzúru? Mimochodom, pri tých dvoch fakt neviem, kto je škaredší. Ale kto je lepší herec, je jasné. Mikkelsen je ozdobou každého filmu. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bylo to nutné? Toto pokračování mi přišlo naprosto zbytečné. Dost lidí proti fantastickým zvířatům brojilo a já je hájil. Ale tady už to prostě nejde. Sága je pro mě mrtvá a skoro nic tu nedává smysl. Pár známých postav, hezké efekty a prostředí to prostě nezachrání. Mads Mikkelsen mi jako Grindewald přišel docela v pohodě, ale zbytek už moc ne. Celá zápletka je dost na hlavu a divácky to není moc zajímavé. Grindewald si stejně dělá co chce a nějaké kouzelnické volby, WTF? Celá závěrečná část v Bhútánu je prostě uhozená. Jestli potřebovali nějakou netradiční lokaci pro finále budiž, ale jinak to nemá žádný význam. Postavy typu Credence mi přišly naprosto zbytečné, a to nemluvím o Millerově divném "hraní." No prostě už stačilo. Snad se nebudou pokoušet to dál ždímat a točit další díl... "Nejsi čisté krve!" ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Výměna Grindelwalda byla otřesná. Už jen kvůli tomu, že tahaj nějaké trapné scény zhrzené manželky do práce a doplatí na to celý film. Tím nechci říct, že by Mads Mikkelsen byl hroznej. To určitě ne. Ale je prostě jinej. Kdyby aspoň udělali stejný vzhled Grindelwalda, tak si řeknu dobrý. Ale tady se s tím očividně nikdo netrápil. Tím šla kvalita níže. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nic se nestalo. Všichni bez závažnějších problémů propluli nástrahami no a nějak to prostě dopadlo. Rowlingová umí vyprávět jen už prostě nemá o čem, respektive si pořád něco šetří do dalších dvou dílů. Kdy budou kouzelníci kličkovat mezi tanky na bojištích druhé světové války? Yates navíc nenabízí žádnou invenci a jede pořád tu samou písničku od pátého Pottera. Největší Brumbálovo tajemství je pouze potvrzením dávných spekulací a Law nemá moc s čím pracovat. Mikkelsen nemá skoro co hrát a většinu času jen mazlí čínského kolouška. Zbylý ansámbl pochoduje z místa na místo pardon, se přemisťuje podle Brumbálova tajného plánu, který je tak tajný, že ho nechápe nikdo, včetně diváka. Ani ten Dan Fogler už nedokáže zabavit. Do čtyřky dejte tanky vs kouzelníky a nového režiséra, jinak to netočte. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení mělo začít v březnu 2020, ale kvůli pandemii covid-19 bylo odloženo. Oficiálně pak bylo filmování zahájeno 20. září téhož roku a převážně probíhalo v Leavesdenských filmových ateliérech v Anglii. Dále se točilo v německém Berlíně a asijském Bhútánu. V únoru 2021 pak bylo hlavní natáčení ukončeno. (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet filmu činil 200 milionů amerických dolarů, což z filmu činí jeden z nejdražších projektů série „Wizarding World“. Zároveň je však tento snímek nejméně výdělečným dílem tohoto univerza – jako jediný ze série nepřekonal v USA hranici 100 milionů dolarů (utržil zde 95), celosvětově pak vydělal „pouze“ 407 milionů. (fiLLthe3DD)
  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama