Reklama

Reklama

Mythica: Hledání hrdinů

  • USA Mythica: A Quest for Heroes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka jménem Marek je otrokyní, která se potají učí kouzelnickému umění. Jednoho dne jí osud nabídne šanci, která se jen tak neodmítá. Marek utíká z otroctví a dává dohromady družinu hrdinů. Ta vyráží na pomoc kněžkám uneseným krvežíznivými Orky... Marek je otrokyně, která se potají učí kouzelnicí. Jednoho dne ji pán pošle do města, kde jí skutečný kouzelník poradí, kam se má vydat, aby se kouzelnicí stala. Toho večera se vrací pozdě domů a poprvé se setká s Thanem, který pracuje u hlídky a zastane se jí. Marek se setká i s Dagenem, který je zloděj a okrade ji o peníze. Marek je při návratu chycena hlídkou a její pán ji pak zbije. Marek ho ale kouzlem zabije a musí z vesnice utéct. Marek pána zabila pomocí černé magie, jen o tom nic moc neví. Hledá v hostinci, kam ji poslal kouzelník, nějaké dobrodružství, ale nikdo ji nechce. Pak se objeví Teela, která nabízí za záchranu své sestry 200 stříbrných. Marek na nabídku kývne a vezme k sobě Thanea i Dagena...
Skupina vystopuje Orky, kteří by měli držet Teelinu sestru, ale Caeryn v jejich táboře není. I tak dojde k bitvě a skupina jen tak tak uteče. Dagen skupinu opustí, protože se naštve na Teelu, že nezmínila, že by Caeryn mohl držet obr. Trojice pokračuje v pátrání bez Dagena, ale Thane a Teela jsou nakonec obrem zajati. Marek se podaří osvobodit Dagena, kterého zajali Orkové. Dvojice pak vypátrá doupě obra a tam najdou Thanea, Teelu a Caeryn. Skupina musí bojovat s obrem i obřími pavouky... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Simbet 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně někdo ještě před dvěma dny řekl, že budu víc nadšená z fantasy filmu s rozpočtem sto tisíc dolarů než ze sedmé epizody Star Wars, tak bych se mu vysmála. Ale stalo se. Film měl hodně chyb ať už od poměrně primitivního scénáře až po občas ujeté dialogy, ale já se pobavila a to je přesně to, co od filmu čekám. Super bylo jak healerka neustále léčila tanka :) Teď vůbec nelituju těch dvou hodin, které jsem strávila tím, že jsem v žebříčcích hledala filmy až na samém dně. Už mnohokrát jsem se přesvědčila, že hodnocení ČSFD nemůžu brát v potaz. Hurá na další díl :) Úplně jsem zapomněla zmínit Sorbouše, tak za mě super, sice se tam neohřál víc jak pět minut (tak malý rozpočet je i na Sorbouše moc), ale zahrál dobře. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

S podobnými poloamatérskými projekty se to má tak. Parta slušných herců si velice pravděpodobně jako svůj žánr nevybere fantasy a parta fantasy nadšenců pravděpodobně nebude vynikat v herectví. I Mythica se potýká s tímhle handicapem. Dlužno dodat, že zdaleka největší superstar filmu, Kevin Sorbo, svým výkone bez problémů zapadl do průměru. Dojem nezachránila a výprava, ani scénář. Především na příběh jsem se spoléhal, protože ze zúčastněných čiší nadšení pro věc a nejspíš toho mají dost načteného. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

„Pán Merisi, čo si prosíte do erbu?“ „Havrana. Čo sa tak vznáša, že zabíja všetkých, no vzápätí ich oživuje. Čo chrlí oheň smrti, no obratom poskytuje vodu večného života.“ „Pokúsim sa niečo načrtnúť, ale finálny výzor musí schváliť Mythica.“ „A to je kto do čerta. Viem ju zabiť?“ „No, nie je to jedna osoba, ale súbor...hm...nadprirodzene obdarených bytostí z viacerých kútov sveta.“ „Obdarený ako veľkosťou prirodzenia? Nemám rád to slovo, lebo značí dvojzmyselnosť. Kútov...poondiaty multikulturazlimus. Keď ich pošlem tam dole aby vreli v kotle, súhlas nepotrebujete ?!“ „Ehm...nemal by som ako vedúci rádu schvaľovať takéto veci, ale viem, že moju nevôľu to urobiť nebudete brať vážne...“ „To si píš, ty si tu na preklady starých kníh a starostlivosti o pútnikov. Ja robím škaredé veci, ktorými sa nechceš zamazať!“ „Tak dobre. Robte čo potrebujete, erb bude hotový do príchodu kráľovnej a slávnostného obradu v Chartres.“ „Výborne. Tam ukážem kto som. Vás neminie odmena... Laudetur Iesu Christi!“ „In aeternam!“ „Ach, čo som to spravil, on zničí Mythicu, zničí ich všetkých, nemajú šancu...kráska, človek, ork, čarodejnice, úbohé bytosti....“ zhrbený opát nariekal, keď zobral do ruky uhlík...(videné 03.05.2015, JOJ archív) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Omezení levné ("kickstarterové") amatérské produkce jsou na vzhledu, rozsáhlosti i filmovém řemeslu jasně patrná, ovšem nedá se jimi omluvit vše, například klišovitý a plytký fantasy příběh (postavy, svět). Na druhou stranu se zúčastnění "cosplayeři" snaží a hlavní čtveřice, zejména tedy její ženská polovice, dobře vypadá, celý fandovský projekt tak působí přinejmenším nadšeně a sympaticky – objektivně na hezké 2 hvězdičky. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, vzniká nám tu další fantasy série na poli levnosti, stupidity a nejasných myšlenek. Už ten podivně ukončený dramatický začátek dává jasně najevo, že to nebude nijak valné. Ohromný řvoucí (jak také jinak) obr praští vší silou jakousi dívku, která se z toho ihned sebere jakoby ji povalil lehký vánek. Účast Kevina Sorba nepřekvapuje. Děj je podivný a velmi často jakoby osekaný, což znamená, že plynulost žádná a mnohá logičnost přirozeně v tahu. Pro televizní vysílání na zaplnění vysílacího času tento výtvor může posloužit (a proto asi vznikají další díly), ale filmový zážitek tohle nemá sebemenší šanci navodit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama