Reklama

Reklama

Studentka čtvrtého ročníku střední školy zcela propadla online hře vadí – nevadí, ve které anonymní společenství „pozorovatelů" začíná manipulovat každý její tah. (Freeman Ent.)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (451)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film začne jako celkem slušná sonda do života dnešních teenagerů, pak se ale stane něco naprosto nečekaného! ...promění se v hromádku klišé. Wow. Já vím, mind = blown. Ať už jste to ale čekali nebo ne, Emma Roberts je prostě až příliš hezká na pohled, na to abych ji kompletně mohl ignorovat. A taky víceméně jediný důvod, proč je film nakonec přece jen lehký nadprůměr (drží pohromadě, dává celkem smysl, snaží se o nějakej komentář a vypadá celou dobu dobře). Berte, nebo nechte bejt. 6/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Film Nerve je podle předlohy kterou jsem tradičně nečetl. Už z trailerů to vypadalo na teenage-verzi Hry Davida Finchera (kterou zas tak moc nemusím) a filmu jsme se konečně dočkali. Co se týče vizuálu je to nádhera. Všechno je to kvalitně zpracované a třeba takové scény ze skypu jsou kvalitní (Režiséři dělali Paranomal Activity 3 a 4!). Mladí herci jsou fajn, a divák se u toho baví. Skvělá je první polovina. No a od té druhé........ se to tak trochu zvrhne špatným směrem. Třeba jsem vůbec nepochopil jak celá síť Nervu funguje a hlavně kromě hlavní dvojky se většina postav chovají jako arogantní zmetci bez nitra. A co je hlavní problém u postav? Když nemají nitro. Nerve tedy nějak nezaostává ale ani nějak nevyčuhuje. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

My jsme tomu říkali vadí nevadí, vyblbli jsme se u toho, ale nikdy přitom nešlo o život, jen o srandu. Doba se mění. Nerve je takové vadí nevadí současné generace, kde možná o život jde, ale žádná velká zábava to není. Zejména pro diváka, který marně pátrá kam se poděla logika, kde aktéři nechali mozek, a jestli to jako opravdu má být napínavé. Zejména v porovnání s filmy, které totéž téma zpracovaly dřív a lépe. Od Běžícího Arnolda, přes Finherovu Hru až po Sakveerakulovu Třináctku. Ale zase na druhou stranu je určitě zábavnější než výzva olízni záchodové prkýnko s koronavirem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hraješ - máš peníze, nehraješ - přijdeš o ně. Vadí-nevadí, flaška a výzva. Diváci skrytí v anonymitě s chutí sledují hráče, a pokud má hráč zemřít i v reálném světě, nemají problém s tím stisknout ANO. Nejnapínavější scény kromě závěru jsou motorka a žebřík. Motorka je navíc pěkně svižně natočená. V rámci žánru průměrný snímek si drží slušné tempo. Největší plus však vidím v pranýřování stupidních her na internetu, jimž je ochotno propadnout velké množství lidí bez ohledu na to, jaké budou následky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 som sa na Nerve hodne tešil a sklamal ma, a až do včera mi tu svietilo hodnotenie dvoch hviezd. Spätne vlastné hodnotenie nechápem. Vyslovene blbý je iba záver, pár scén je dokonca vynikajúcich (rebrík, žeriav), je tam Emma Roberts a celkovo ide o neuveriteľne zábavnú oddychovku, ktorá sa vo svojom tempe nezastaví ani na moment. Zvyšujem na 4* a určite si to dám časom znovu. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (16)

  • Režiséri filmu Ariel Schulman a Henry Joost o tom, prečo chcú poukazovať na temné zákutia internetu: "Väčšina vecí nie je čiernobiela. Internet nie je ani dobrý, ani zlý, záleží len na tom, ako ho používate. Nerve by mohla byť naozaj posilňujúca hra a zároveň je aj tá najstrašnejšia vec, akú si dokážete predstaviť.“ (Arsenal83)
  • Myšlienka byť sledovaný veľkým publikom, zatiaľ čo sa vsádza na postavy naživo s podobným finále, je podobná zápletke z nemeckého televízneho filmu Hra o milióny (1970). Rozdiel je v tom, že tam diváci nepoužívajú svoje mobilné telefóny, ale sledujú hru v televízii, keďže film je z roku 1970. (Arsenal83)

Reklama

Reklama