Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen na začátek chci říct, že jsem od malička fandou Baníku. To však neznamená, že bych měl potřebu dávat si po zápase do držky s Ultras jiných týmů. Kvůli tomu tam opravdu nechodím a je mi úplně jedno, jestli přijedou létající Sparťani, nebo ubrečená Plzeň. Ať si klidně rozmlátí ksichty někde za městem, ale ničení stadionů (v tom jsou tihle ubožáci machři a teď myslím všechny Hooligans i ty naše). Do tohohle dokumentu jsem vkládal velké naděje se na ty bezmozky podívat pěkně z blízka, ale kromě popěvků ožralých ocasů v autobusu, jejich chcaní a nahrávek přes mobil jsem se vlastně nic důležitého nedozvěděl. Opět tak zůstanu u podprůměrného hodnocení stejně jako v případě Punku. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pokud byl cílem tohoto "dokumentu" vykreslit ultra fanoušky jako totální loosery a v zásadě vypitý agresivní hovada, tak se to zadařilo na výbornou...já se bavil (s lehkým mrazením v zádech). Pokud tento dokument uvidí pracovník příslušného odboru sociální ochrany dětí, měl by si vážně promluvit s matkou (chlastáme si po odpolednech tvrdej) chlapce sedícího v autobuse, páč přesně platí, že "mravní vývoj chlapce je vážně ohrožen a do budoucna již značně narušen" = suchej dovnitř, mokrej ven..no doprdele, co to je?...toho kluka mi je líto. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady jsem se dobře pobavil.....to snad nemohlo být myšleno vážně. Rekonstrukce zájezdu na tuzemáku přežívajících ošetřovatelů skotu z Horní Dolní do hlavního města podívat se prvně v životě na orloj, z které vyplívá asi tolik, že hooligans je ten, komu není hloupé před školou povinnými dětmi hulákat "mrdáme starý baby do špinavejch prdelí". Jako druhý chod tu máme minutu slávy 30 kilového bitkaře, který jako jediný dorazí na domluvený "třetí poločas" s bandou natěšenejch hovádek (jejich road-movie k domluvenému místu jsem měli předtím tu čest sledovat ). A aby bylo úplně každému jasno, že jsme se opravu dostali na území těch nejradikálnějších z radikálních, tak na závěr několik záběrů domluvených fightů, dle mého názoru stažených z youtube. Zajímal by mne fundovaný názor skutečných fotbalových rváčů, ale za mne dobrý Slunce,seno,hooligans :D ()

Drom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vůbec nebylo tak špatný. Teda kdyby to byl sestřih fanouškovských videí o cestě ožralých vidláků na fotbal a bylo to někde na fejkbuku. Bohužel to ale chápu tak, že to měl být seriózní dokument o hooligans? I když teda nějaká ta sprostonárodní hitovka zazněla, strejdové vyvalili pupky a na konci se mrknem dokonce i na nějaký ty bitky v nízký kvalitě záznamu, nějak nic jiného tam není. Ten díl o punku byl slabej, ale tohle je soubor ilustračních záběrů k nějakýmu dokumentu, kterej asi ještě vznikne, a mezi tím někoho napadlo, že se když se na začátek plácne znělka a na konec titulky, máme další díl slibného televizního cyklu. Jestli jsem si stěžoval na mělkost punkového dílu, tady to je vysloveně tristní a zazní tam snad jen dvě věty sdělující něco inteligentnějšího opileckých výkřiků. Na hokej na fotbal davy jdou, jejich hlavy holý jsou. Nám už se nikdo nebrání, násilí naše vyznání. Tak co je to teda ten hůligen? ()

f7r odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zaujaté hodnocení, ale zůstanu u něj... Z upoutávek a komentářů režiséra jsem si rozhodně myslel, že zde bude snaha o ukázku jiného pohledu na věc, než jaký nám obvykle servírují média. No, omyl... scény z autobusu? Ostuda... A celkově je to jen nic neříkající sestřih a ne dokument s nějakou hodnotou... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama