Reklama

Reklama

Labyrint - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
Česko, 2015, 6 h 46 min (Minutáž: 58 min)

Režie:

Jiří Strach

Scénář:

Petr Hudský

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, Miroslav Donutil, Michal Dalecký, Pavel Batěk, Zuzana Kajnarová, Anna Kameníková, Michal Dlouhý (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Recenze (56)

waska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších seriálů České tvorby, Strach je v kurzu a i seriály s více díly mu jdou, i když je třeba říci, že v mnoha chvílích to bylo dost roztahané, možná by stačilo dílů 5. Konec mě trochu zklamal, čekal něco více oduševnělého. Ale herecky není co vytknout, zajímavé postavy, Langmajer a Majer jsou perfektní. Kanócz mě ze začátku strašně otravovala, ale postupem času jsem ji vzal na milost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oceňuji, že Strach je svůj. Že se nesnaží o bezútěšnou formu severských kousků, kdy slunce svítí pouze kolem oběda a to jen v červenci či nekopíruje od CSI seriálů epileptické hrátky se světlem, střihem a zoomováním stejně jako kriminálky s ministrem obrany. Jede si to své, vy musíte brát v potaz skromnost technických podmínek a vnímat.. Lze vytknout pár drobností. Jednak nesnáším, když mi pár dílů před koncem, a to rychlejc než bys řekl Hieronymus Bosch, odstraní favorita na pachatele, to především! Občas rušil zbytečně hlasitý tok myšlenek vyšetřovatelů, tu a tam vyvstaly castingové otazníky (Kotek) či chyběl cit pro odlehčení, přičemž to poslední je pochopitelně silně subjektivní. Já bych třeba ke konci šestého dílu, když se šéf Donutil chystá i s pistolí poprvé do terénu, nechal pronést jizlivého detektiva Grossmanna: „Podívej se na něj, na Serpica…“, ale ve světle, či spíše stínu současné české seriálové tvorby jsou to jen zanedbatelné záležitosti. Nyní prosím o druhou sérii, kdy se vrah bude inspirovat obrazy Františka Ringo Čecha.. ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! U nás naprosto ojedinělý počin, mysteriózní krimi sérii, která se povedla! Není to přihlouple provinční, naivní či pitomé a trapné. Autoři se vyhnuli klasickým českým klišé o církvi (ve třetí sérii se jim to už ale nepovedlo), originálně okopírovali šablonu severských krimi a celkem opatrně nakládali i se středověkými mystérii a Boschovými malbami. Je to navíc noir se vším všudy. Tleskám! Dceru hlavního hrdiny ani jeho romanci nepovažuji, na rozdíl od Mirky Spáčilové, za nechutná klišé; mají v seriálu své místo. Jediná výtka směřuje snad jen k plagiátorství. Bez inspirace by ale zřejmě nic podobného v českých luzích a hájích nevzniklo. ()

Garch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(1) Dost nadsazeno nad českou realitu (smíchán Temný případ, severské krimi, Šifra...), které se spíše blíží ti dva příslušníci místního oddělení, kteří moc nepátrají po zmizelé, protože to je standardní postup. (2-3) Pokud nelpím na realitě, tak: zahrané slušně a Jiří Langmajer i Zuzana Kanócz výborní, hooodně rozvětvená zápletka, kamera je výborná. Zvuk a hudba vynikající /mimo klišé: Carmina Burana.../. (4-5) Chvílemi docela temné a napínavé jako kšandy. Každým dílem zamotanější, ale stále drží směr - velké překvapení u české série! (6) Slabší úkrok stranou, s brutálním zakončením. (7) retrospektivní začátek, jako skvělá přesmyčka k vyvrcholení série. Klobouk dolů, pane Strachu. PS. konec mírně rozplizlý. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem dokoukal podruhé. Příběh byl vystavěn velice inteligentně a rafinovaně. Policisté byli sympatičtí, případ napínavý, mysteriózní a svým způsobem zábavný. Ovšem finále mi přišlo místo šokujícího zážitku spíše trpce úsměvné,nejen díky tristní epizodě s GIBS a vlastně pochopitelným chováním právníka. Každopádně výborné jako celek. ()

Galerie (224)

Zajímavosti (23)

  • Při rozhovoru s uvězněným biskupem (František Němec) zní skladba „Adagio in G minor“. „Adagio g moll“ pro smyčce a varhany, známé také jako „Adagio in Sol molle per archi e organo su due spunti tematici e su un basso numerato di Tomaso Albinoni“, je neobarokní skladba běžně připisovaná benátskému mistru Tomasu Albinoni, ale ve skutečnosti ji složil muzikolog 20. století Albinoni Remo Giazotto, údajně založený na objevu fragmentu rukopisu Albinoniho. (sator)
  • První série se natáčela v těchto lokalitách: Brno, Praha, hrad Boskovice, Doubravník, léčebný ústav Jevíčko, Zoo Brno, Ochoz u Brna, Lom Seč - Rudlice, Blansko, klášter Rajhrad, nádraží Tišnov, Čebín, Dolní Kounice, Fakultní nemocnice Brno, park Lužánky - Brno, Bratislava, vazební věznice Brno, Omice, dálnice D1, Skalice na Slovensku, klášter Znojmo, železniční tunel Olomoučany, větrný mlýn Petrovice, Brněnská přehrada, zámek Hoštice (okres Kroměříž), Moravské Knínice, Nebovidy, hrad Špilberk, Kuřim. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama