Reklama

Reklama

Moderní metropole zvířat Zootropolis je město jako žádné jiné. Jen v Zootropolisu najdete luxusní čtvrti jako je Sousedství Sahara nebo chladný Tundrov. Je to velkolepé velkoměsto, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Je to metropole, kde můžete být kýmkoli bez ohledu na to, zda jste obří slon nebo malá myška. Když však do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný a záhadný případ, i když to znamená vzít do party upovídaného a všemi mastmi mazaného lišáka Nicka Wilda. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (995)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Animovaná větev Disneyho v posledních letech umí. Respektive oprašuje svou dávnou slávu. Tvůrcům se opět podařilo připravit inteligentní animák s detektivním přesahem a líbivě prokreslenými charaktery a co víc, mnoha vtipnými gagy a narážkami na všechno možné. Skvělý miliardový animák. Zasloužený úspěch a já si dám rád dvojku... PS : Schválně kdo všechno zachytil easter egg na Breaking Bad :D ...9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tvrzením že se vlastně jedná o takovou dětskou variaci na Blackovu kultovku Kiss Kiss Bang Bang. Kmotří scéna potěší a film minimálně prvních 70 minut parádně odsýpá. Poté je prostor na povinnou moralitku ve stylu "nemít předsudky". Ta rasistická agitka je malinko násilná. Nicméně u mě převládá spokojenost. Dostali jsme nové sympatické hrdiny a zcela určitě brzy vznikne druhý díl, na který se budu rozhodně těšit. Jeden z nejlepších animáků za poslední dobu. 80% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

55. celovečerní Disney Kdo by to byl čekal, ale spojení Disneye a města plného zvířátek samozřejmě generuje absolutní ňuňu roztomilost. S 3D animací pracují u Myšáků dost dlouho na to, aby se člověk mohl celý film jen kochat a v mezičase jen potlačovat potřebu si hlavní hrdinku pohladit. Protože Judy Hopkavá by v jedné osobě mohla konkurovat všem těm kamarádům z dojemného příběhu o kolouškovi Bambim. A to už je co říct. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pokračuje to v tradici těch nejlepších buddy movies a má to tu výhodu, že v rámci žánru ani nemusí být originální. Naopak každý je rád, když pozná všemožné odkazy. Jinak je ale Zootropolis originální hodně a strašně se mi líbilo to město. Stejně je to ale bezva hlavně díky skvělé ústřední dvojici. Po traileru jsem se zaječí šprtky trochu obával a těšil se jen na lenochody, ale vše funguje, jak má a hrdinům budete fandit. 9/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka roztomilým animovaným zvířátkům neodolám - když k tomu ještě mají kolem sebe zajímavý příběh, tak je vyhráno. Tématem filmu jsou předsudky a jejich překonávání. Judy je malý, rozkošný králíček, který si usmyslel, že si splní svůj sen stát se policistkou. Nick je "prohnaná" liška, predátor, který ale pod cool zevnějškem skrývá měkké srdce. A tihle dva tvoří skvělou dvojku, která se chvílemi vtipně dohaduje, ale přesto spolu fungují skvěle. Díky Ginnifer Goodwin a Jasonu Batemanovi za perfektní namluvení těhle postaviček. Animace je překrásná, moderní a zároveň tradiční - a týká se to jak zvířat, tak prostředí. Žasla jsem nad vizuálem tundry, pralesa i mini čtvrti hlodavců. A rozplývala se nad krtčím mafiósem, teplým levhartem nebo huňatou ovečkou v brejličkách. Po delší době u animáku musím ocenit i scénář: je nabitý dějem, cítíte s postavami a opravdu s nimi prožijete jejich příběh. Zootropolis slavilo oprávněný úspěch a těším se na případné pokračování. Možnosti jsou tu obrovské. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (64)

  • Podle Judyiných výpočtů při dokazování Nickových daňových přestupků je Nickovi 31 let. Zatímco Judy je 24. (ČSFD)
  • V scéne, keď Judy odchádza vlakom do Zootopie, môžeme na jej prehrávači vidieť mená fiktívnych umelcov, ktorí majú odkazovať na skutočných hudobníkov, napr.: The Beagles (The Beatles), Black Sable (Black Sabbath), Catty Perry (Katy Perry), Destiny's Cub (Destiny's Child), Ewe 2 (U2), Fleetwood Yak (Fleetwood Mac), Fur Fighters (Foo Fighters), Guns n' Rodents (Guns n' Roses), Hyena Gomez (Selena Gomez), Kanine West (Kanye West), Mick Jaguar (Mick Jagger). (matejooo)
  • V kanceláři náčelníka Boga můžeme na kalendáři vidět obrázek fiktivního města San Fransokya z filmu Velká šestka (2014). (SONY_)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama