Reklama

Reklama

Expanze

(seriál)
  • USA The Expanse
Trailer 2
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
USA, (2015–2022), 46 h 56 min (Minutáž: 40–63 min)

Předloha:

Daniel Abraham (kniha), Ty Franck (kniha)

Hrají:

Steven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cas Anvar, Frankie Adams, Cara Gee, Thomas Jane, Shawn Doyle, Nadine Nicole, Florence Faivre (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Děj se odehrává za 200 let v budoucnosti, kdy lidstvo plně kolonizovalo sluneční soustavu, ale ještě nedosáhlo ke hvězdám, na pozadí vyostřujícího se konfliktu mezi Zemí, Marsem a koloniemi v Pásu asteroidů. Detektiv Miller, narozený v Pásu, dostane úkol najít nezvěstnou mladou ženu, Juliettu Andromedu Mao. Jim Holden je prvním důstojníkem z nákladní lodě - tahače ledu Canterbury, která těží led v Saturnových prstencích a rozváží ho k asteroidům Pásu, když se svou posádkou narazí na opuštěnou loď Scopuli. Aniž by o to oba stáli, jejich osudy se protnou a zjistí, že pohřešovaná dívka je klíčem ke spiknutí nepředstavitelného měřítka. (jaaara)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech bych celý děj shrnul jako jedna velká děsná nuda. To je jako kdybych si najal loď Hermes pro bezdomovce. Vyzdobil ji punkerskými hadicemi od vysavače. Herce oblékl z výprodeje nejbližšího Army Shopu. A uspořádal na ní polointelektuální diskuzi o budoucnosti Sluneční soustavy a občas někoho ve skafandru trefil kusem železné neděle jako že ho zasáhlo vesmírné smetí. Ano, četl jsem, že tempo vyprávění příběhu se rozjíždí až od epizody1/08, ale znám poněkud příjemnější formy sebemrskačství. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Tak jsme na konci cesty (aspoň prozatím). Seriál bohužel v posledních sezónách už nikdy nedosáhl výšin na které se vyhoupl v 2. a 3. sérii, ale i v pozdějších sériích v produkci Amazonu, si přinejmenším pořád drží vyšší standard než drtivá většina jiných sci-fi seriálů. Z velké části za to může epický world building, protože svět se všemi jeho částmi je tady neuvěřitelně promyšlený a snad nikdy jsem neměl pocit, že by nedodržoval stanovené pravidla nebo že by se snad příběh vyvíjel nelogickým způsobem. A i když se někomu může u spousty pozdějších dílů zdát jakože se tam nic moc neděje, pro mě to jsou akorát nezbytné základy, aby měly určité události o to větší dopad (např. Naomi a její zvonkohra na trubky nebo útok na Zemi). The Expanse vesmír pro mě bude vždycky jeden z nejlépe podaných fikčních světů, co jsem kdy měl možnost vidět a už jen za dějovou linku kolem detektiva Millera, bude navždy nesmazatelně zapsán v mém srdci. (PS: snad se někdy dočkáme pokračování po timeskipu:) “Go into a room too fast, kid… The room eats you.” ()

Reklama

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Expanse si mě získal hned prvním trailerem. Na něco takového jsem čekala od konce Stargate a doufala v pořádné vesmírné sci-fi. A toho se mi dostalo. Většina postav je velice zajímavých a hlavně ne černobílých, některé si oblíbíte takřka ihned. Reálnost, ať už ohledně gravitace či cestovaní vesmírem, dělá spolu s vizuální stránkou z Expanse opravdu netradiční sci-fi. A to v tom kladném slova smyslu, protože tohle se jen tak nevidí, a na Syfy už vůbec ne. Příběhové linie jsou napínavé a první řada má hodně slušně nakročeno z tohoto seriálu udělat kultovku (scéna v Modrém sokolu je pro mě kultovní už teď a epizoda s Donnagerem mě zvedla ze židle). Doufejme, že další řady – snad to Syfy nezakončí po té druhé, materiálu je dost – toto jen potvrdí. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádný sci-fi seriál, ale od samého začátku mě děsně nudil. Nezajimaví herci, bez napětí, chaoticky vyprávěný příběh, po každé epizodě to chci vzdát, ale jako fanoušek reálné sci-fi a ne přiblblých Star Wars, Star Treků apod. to s vypětím všech sil stále sleduji. Ani nevím proč, stále čekám, že se to nějak rozjede, dle komentářů třetí série nejlepší, ale i ta mě děsně nudí. Řeší se neustále válečný konflikt, hodně politicky ukecané.Kniha mě také děsně nebavila a v polovině jsem s ní praštil, přestože sci-fi mám hrozně rád. Snad by to mohlo být dobré, ale je to céčkově natočené s velmi nezajimavými herci. Vzdal jsem to při sledovaní třetí série. Naprostá ztráta času. Nechápu to vysoké hodnocení. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

The Expanse som chcel dať šancu, pretože obsah aj niektoré hodnotenia vyzerali lákavo, ale po prvej epizóde to bohužiaľ musím zabaliť. V súčasnosti je v ponuke až príliš veľa kvalitných seriálov, než aby som dal priestor tejto lacnej televíznej zlátanine s umelými dialógmi a nezáživnou zápletkou. Hodnotenie možno predčasné, no moja neomylná filmová intuícia ma pred ďalším pokračovaní rázne varovala a ja ju hodlám počúvať. Hodnotenie sa týka teda len prvej epizódy. Sklamaných 35 %!! ()

Galerie (762)

Zajímavosti (13)

  • Seriál má poměrně věrně sledovat děj sfi-fi trilogie "Expanze" ("Leviathan se probouzí", "Kalibánova válka" a "Abaddonova brána") od Jamese A. Coreyho s jednou výjimkou - do děje je uvedena dříve postava Chrisjen Avasaraly (Shohreh Aghdashloo), která se objevuje až v knize "Kalibánova válka". (jaaara)
  • Seriál obsahuje sexuální scény ve stavu beztíže, které koordinoval profesionální choreograf. (jaaara)
  • Seriál měl být původně ukončen již po třetí řadě, alespoň podle plánu stanice Syfy, na které byl vysílán. Fanoušci seriálu ovšem skrze petici vyzvali konkurenční stanice Netflix s Amazonem, aby odkoupili k seriálu práva a pokračovali v něm. Složili se též na letadlo s reklamním banerem „Save The Expanse“ („Zachraňte Expanse“), které nechali poletovat kolem centrály Amazonu. Po dvou týdnech od ohlášeného zrušení a 138 882 hlasech v petici Amazon oznámil, že se seriál odkoupí a natočí čtvrtou řadu. (kirmakX6on)

Související novinky

Amazon chystá God of War

Amazon chystá God of War

08.03.2022

Společnost Sony to s adaptacemi svých herních sérií myslí vážně a po The Last of Us, Uncharted nebo Ghost of Tsushima nás tak čeká oficiálně také fantasy řežba God of War. K té se nakonec přihlásilo… (více)

Amazon chystá Mass Effect seriál

Amazon chystá Mass Effect seriál

24.11.2021

Streamovací služba Amazon pomalu ale jistě začíná rozjíždět svoji vysokorozpočtvou televizní produkci. Před pár dny si tak odbyla premiéru seriálová adaptace fantasy ságy Kolo času, kterou příští rok… (více)

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Reklama

Reklama