Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane na horách, zůstane na horách, a dole ať si dělaj, co chtěj. Opravdovým kořením Krkonoš jsou místní horalé, kteří zde žijí, ať už je sezóna jakákoliv. Lyžařka s jednou nohou, rolbař, jenž na Tři krále nepije, legendární lovec žen ozdobený neplodností, barman se zálibou ve věštění. A také Pavka, nejstarší žijící člen tradiční běžkařské rodiny Bulánů. Vždyť jeho otec zlomil během padesátky hůlku a stejně doběh jedenáctej, a svého syna nechal Pavka porodit na Sněžce ve vysoké nadmořské výšce, aby se rychleji okysličoval. Jenže právě syn Jura mu dělá starosti. Místo běžkování totiž nahání úplně jiné padesátky. Je závislý na svádění zralých žen, jimž vyhání mráz z duší. Na závod, který Jura asi znovu nedokončí, přijíždí se svou matkou Jan Hilský a vedle skvělého času má i jeden osobní cíl. Za jeho splněním se vydává „nahoru" - do zasněženého světa horských chat. Spustí tam lavinu událostí a vzpomínek a v neposlední řadě se naučí, jak se proflusává mlha. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (576)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zklamání ani náhodou, přes počáteční nedůvěru to Kotek dokázal. Nedosáhnul sice podobné kvality jako kolega Mádl se svou rodinnou komedií Pojedeme k moři, ale díky chytře napsanému příběhu Petra Kolečka přinesl zimní vánoční mírně inteligentní podívanou o tom že na horách to mají ti lidi prostě jinak. Tam se nic moc neřeší, snad leda jednoho naštve když mu mladej pražskej prasák obtáhne starou nebo když si někdo vymyslí rakovinu, aby motivoval svýho syna k dokončení slavného závodu. Běžkařem se člověk prostě rodí. Docela se mě to líbilo a spokojenost se dostavila. 55% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taclíka jsem normálně nepoznal. Jen po hlase. Normálně jsem se musel podívat, jestli to není náhodou jeho bratr nebo jiný příbuzný. Jinak ale nevím, co k tomu napsat. Blbost to není, že by mi to trhalo bránici se taky říct nedá. Pavelkův Pavka je fakt komický, sedmdesátkové flashbacky mi přijdou zbytečně moc zkarikované (i když Voříškové to sekne a Mádl je zábavný), linie s Cibulkovou nevyužitá (ale přišlo mi zábavné, že hraje matku někoho, kdo je mladší než ona jen o deset let). Na jedno podívání fajn. ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Znatelně roztříštěná snaha skloubit dva žánry, respektive je slepit ve fungující film, která se ovšem vůbec nedaří. První zhruba polovina podařeně baví jak v přítomnosti i ve vzpomínkách hrdinů, ale jak se v druhé půlce začne řešit něco vážného, nedej bože se tvůrci snaží o nějaké hlubší drama, tak žalostně selhávají. 50 % ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkoušela jsem se na to dívat dvakrát - v různé náladě a rozpoložení - ale vyšlo mi z toho pořád to stejné: velice chtěná, ale povětšinou nepovedená parodie na černý humor. Ale ona je to prostě dřina a do jisté míry i alchymie, rozhodně nestačí jen sprostě mluvit. Ale myslím, že herci si to užili hezky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Mám úplně rozmrdanej krmelec !!" ;) Kotek a jeho Tele Tele ve filmu.. Totiž v žánrově neujasněném patvaru.. O Kolečko víc nebo míň a nemuselo jít o promrdanou, totiž promrhanou, příležitost.. Adaptovat divadlo neplatí za vůbec jednoduchý úkol, zvlášť když divákovi nestačí se jen mlátit do kolen smíchy, kdykoli někdo řekne mrdat.. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (15)

  • Film se natáčel krom Špindlerova Mlýna i v jeho blízkém okolí. Za zmínku stojí pomník Hanče a Vrbaty, cesta na Špindlerovku, hora Medvědín a taky myslivna, kde bydlí hajný Kuna (Jiří Schmitzer), která se nachází u silnice mezi Špindlem a Vrchlabím. (vyfuk)
  • V rámci příprav na natáčení filmu museli herci podstoupit i běžkařský trénink, Marka Taclíka například připravoval sám mistr světa Martin Koukal, který se ve filmu také na začátku hlásí na start pod svým jménem. (Zdroj: Bontonfilm)

Související novinky

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

14. ročník Duhové kuličky ocenil Gangster Ku

02.06.2016

Ve dnech 30. a 31. května, obohatila program Zlín Film Festivalu 14. ročník konference o filmovém marketingu Duhová kulička. V rámci konference byla také oceněna nejlepší marketingová kampaň k filmu… (více)

Reklama

Reklama