Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Them! udrželo atmosféru, napětí a gradaci z první části, co se odehrává v Novém Mexiku, mohlo jít o jeden z nejlepších monster movies vůbec. A to i přes celkem legračně vypadající zmutované obří mravence (ale jsme v roce 1954, vím to a nic lepšího ani nečekám). Nevím, kde se stala chyba - začátek je úžasnej, mrtví či zmizelí se hromadí, tajemno narůstá a poušť ze svých tajemství vydává jenom v podobě zvláštních zvuků. Po příletu dvojice doktorů (otec a dcera, no samozřejmě :-) ) děj příjemně pokračuje... a najednou chlapík z FBI a místní policajt jezdí po Státech a skoro až detektivně pátrají, kam se mohli mravenci podít. A v tu chvíli atmosféra mizí a ani závěrečný souboj ve stokách ji už moc nepřinese. Škoda toho, protože jinak není co vytknout. Ale i tak jde o silně nadprůměrný zážitek. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nestydím doporučit,protože jako od jiných filmů svého žánru a datu výroby disponuje s dobře napsaným scénářem. Film měl vysoký rozpočet,tak je tu hodně velké herecké obsazenstvo,hodně vojáků,armádní techniky,loutky mravenců jssou pěkné. Corman takové štěstí něměl a film natočil tak za tejden s minemem,ale stejně si mi vždycky jeho docela líbily. Scéna v katakombách,přestřelky,výbuchy,to vše je natočeno dobrým řemeslníkem. Kdyby tohle vznikalo v 80.letech nebo aspoň jeho reimak,byla by to pořádná efektivní krvavá pecka s dobrýmimi maskamy a efekty. Ale tenhle film je skvělý sám o sobě. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 55 let se na filmu podepsalo v dobrém i zlém. Efekty jsou velmi předpotopní, ale mají své kouzlo stejně jako herci a celá paranoidní myšlenka a příběh filmu. Chvílemi je atmosféra velmi kvalitní, ale prostě už nejsme v 50sátých letech a nebojíme se atomových zkoušek ani dopadů atomových zbraní... Them! je však ukázkou, že ne všichni byli přesvědčení o tom, že jaderné zbraně jsou to nejlepší pro budoucnost a vyjádření tímto filmem dostalo i zajímavou myšlenku dopadů, která se dříve často ignorovala. Film je velmi dobře a vkusně natočený, takže nepůsobí, pokud si odmyslíme efekty, vůbec zastarale a směšně. Tradiční krátká délka filmu je pouze ku prospěchu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slavný áčkový monster-movie, který překonalo jen málo co. Ve své době musely být Them! opravdu drahý film, protože ty vložené peníze tu jdou znát. At´ už je to celá armáda s jeepy, neustálá změna lokací, obří animatroničtí mravenci nebo zničení jejich kolonie v závěru snímku, na celé se to hezky kouká i dnes, a co teprve před 50 nebo skoro 60 lety? To musela být bomba! Trochu mě ale překvapilo, že film spíše než o lidožravých mravencích vypráví hlavně o skupině policistů a vědců, kteří pátrají po jejich hnízdě. Ale co, i díky sympatickému hereckému obsazení jsem se od začátku do konce nestačil nudit, takže tomu fláknu krásných 75%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru absolutní špička, která těží především z toho, že se vyvarovala různých neduhů svých sourozenců (groteskní hudba ve vážných scénách, zbytečná milostná linka či přehršel výplňkových keců). Them! naopak drží celých devadesát minut hutnou atmosféru a nabízí velmi dobrou akci i povedené masky. Některé chyby už je pak snadné tvůrcům odpustit, přece jen se nejedná o přídopisný dokument, ale čistokrevné sci-fi Závěrečný proslov už jen podtrhuje i tak docela jasné poselství. Skoro 5*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Presne v duchu podobných filmov z 50. rokov minulého storočia, aj tento tu obsahuje scénu, kde vedec púšťa dokument a vysvetľuje odborné vedecké pozadie práve aktuálnej hrozby. (beso74)
  • Prvý obrovský zmutovaný mravec sa objaví až v 28. minúte filmu. (beso74)
  • Kvůli výškovému rozdílu byl herec James Whitmore přinucen nosit vycpané boty, aby se výškově vyrovnal svému kolegovi Jamesi Arnessovi. (ČSFD)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama