Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

honajz 

všechny recenze uživatele

Černobílý horor z roku 1954 vychází z původního komiksu a podle toho je náležitě řešené i menu. Film vypráví o zmutovaných obřích mravencích (následek pokusů s atomovou bombou v poušti), kteří ničí lidská obydlí i lidi. Jejich likvidace vojáky připomíná řežbu v novější sci-fi Hvězdná pěchota. DVD: Slušně řešené menu, krásně čistý obraz, v bonusech dvě tři scény z natáčení, tříminutový trailer a fotogalerie, v níž se poměrně těžko orientuje. Film 3/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších, nejvýznamnějších a nejáčkovějších padesátkových sci-fi, jehož monstry jsou gigantičtí, nukleárními testy zmutovaní mravenci. Film začíná celkem hezky kdesi v poušti Nového Mexika, kde dojde k podivným událostem a posléze je objeveno obří mraveniště, jehož obsah se tak úplně nepodaří vyhubit. Efekty už dnes prostě moc nezafungují; hmyzáci jsou sice velcí a šerední, ale také zoufale neohrabaní a zpomalení. Ale to by se ještě dalo s klidem přejít, narozdíl od nudy. Většinu filmu totiž probíhá nepříliš záživné policejní vyšetřování a pátrání po uprchlých mravencích, prostě žádná velká akce. Každopádně, je třeba si uvědomit čím byl asi tento snímek v období svého uvedení. Diváci, vytřepaní z tehdy aktuální hrozby ničivé nukleární apokalypsy, navíc zde vůbec poprvé představení přerostlým vražedným hmyzákům na plátně, měli docela dobrou příležitost sedět po celou dobu stopáže jak zařezaní - ten strach tam prostě byl. Ale bohužel, dnes už není. [projekce v Americkém centru, 27.4.'10] ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

No, jo, holt „s vynálezem atomových bomb otevřel člověk dveře novému světu. A nikdo neví, co nás v tom novém světě čeká.“ Ostatně zmutovaní mravenci by mohli vyprávět. V 21. století tohle „monster movie“ Gordona Douglase dle očekávání neohromí, nicméně disponuje obdivuhodnou atmosférou a jako inspirace posloužil řadě pokračovatelů v daném žánru. Dnes milá pohádka svého času děsila plné kinosály (kasovní trhák jak dělaný), škoda jen, že se občas strachovala většího odvazu a neubrala na propraných klišé!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slavný áčkový monster-movie, který překonalo jen málo co. Ve své době musely být Them! opravdu drahý film, protože ty vložené peníze tu jdou znát. At´ už je to celá armáda s jeepy, neustálá změna lokací, obří animatroničtí mravenci nebo zničení jejich kolonie v závěru snímku, na celé se to hezky kouká i dnes, a co teprve před 50 nebo skoro 60 lety? To musela být bomba! Trochu mě ale překvapilo, že film spíše než o lidožravých mravencích vypráví hlavně o skupině policistů a vědců, kteří pátrají po jejich hnízdě. Ale co, i díky sympatickému hereckému obsazení jsem se od začátku do konce nestačil nudit, takže tomu fláknu krásných 75%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouhých 55 let se na filmu podepsalo v dobrém i zlém. Efekty jsou velmi předpotopní, ale mají své kouzlo stejně jako herci a celá paranoidní myšlenka a příběh filmu. Chvílemi je atmosféra velmi kvalitní, ale prostě už nejsme v 50sátých letech a nebojíme se atomových zkoušek ani dopadů atomových zbraní... Them! je však ukázkou, že ne všichni byli přesvědčení o tom, že jaderné zbraně jsou to nejlepší pro budoucnost a vyjádření tímto filmem dostalo i zajímavou myšlenku dopadů, která se dříve často ignorovala. Film je velmi dobře a vkusně natočený, takže nepůsobí, pokud si odmyslíme efekty, vůbec zastarale a směšně. Tradiční krátká délka filmu je pouze ku prospěchu. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Prvý obrovský zmutovaný mravec sa objaví až v 28. minúte filmu. (beso74)
  • Film byl poprvé ve Švédsku uveden pod názvem Spindlarna, což v překladu znamená „pavouci“. Zápletka filmu se však točí okolo mravenců, nikoliv pavouků. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v pouštích Nového Mexika a v Los Angeles. (Epistemolog)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama