Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je tu naprosto neskutečná. Na jednu stranu skoro bezbranná, na druhou rozdává smrt, kde jen může. Ale to hlavní je prostě fakt, že je neskutečně sexy. Její postava je neuvěřitelná a je jen dobře, že se nebála svoje přednosti ukázat. I kdyby byl děj stupidní, což v tomhle případě není, stálo by za to film vidět jen kvůli ní. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Skvělý blaxploitation revenge flick. Film má teda zvláštní amatérskou atmosféru - zčásti proto, že stál 500 tisíc, zčásti kvůli scénáři - ale zase o to více překvapí, jak zručně je vlastně natočený (rozhodně ne filmařsky slabé, naopak). Však to také nebylo poprvé, co se Cormanův čarodějův učeň Jack Hill pustil do tohoto žánru. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Koooozy, to je oč tu kráčí :) Pam Grier pozvedá tenhle nejslavnější, ale jinak průměrný blaxploitation o úroveň výš. Protože filmařsky je to dost slabé, stejně tak herci ve vedlejších rolích. A kam se poděly pořádný hlášky? Králem u mě zůstává Truck Turner po všech stránkách - filmařsky, hudebně i herecky. Nikdo není tak cool jako Isaac Hayes. Ovšem těch koz je nejvíc rozhodně tady, to zas ne že ne :) 70% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"You want me to crawl, white motherfucker?" Opus magnum Pam Grier a Jacka Hilla a majstrovský kúsok blaxpoitation, ktorý je síce neotesaný a nedokonalý, no tá kanonáda násilia, sexu a politickej nekorektnosti je šokujúca (a hlavne zábavná) i dnes. Coffy súbežne odvážne kritizuje sociálne neduhy života černošských komunít a zároveň sa v nich exploatačne vyžíva a zneužíva ich na povrchnú zábavu - a prekvapivo funguje jedno i druhé. A Pam Grier je v životnej role ultimate baaadaaasss broad, ktorá krágľuje jedného gangstra za druhým a využíva na to tak brokovnice ako aj sexy telo (škoda že nikoho neumlátila svojimi majestátnymi kozami). ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Moja vintage srdcovka - Coffy. Žena, ktorá sa - ako pomstu za svoju nevinnú sestru - rozhodla skoncovať snáď so všetkými poprednými hlavami tuzemských drogových kartelov. Využíva svoje telo, rozum a v období plnom korupcie, štýlových afro účesov a zvučného Hayesovkého ošiaľu ničí slizkých gaunerov jedna radosť. Pure 70's. Brokovnice a pár uletených hláv, žiletky vo vlasoch a ich použitie pri hromadnej bitke s platenými spoločníčkami, nič netušiaci gangster a jeho poprava. Zhrniem to, po filmárskej stránke solídne tri hviezdy, kedže sa jedná o rutinne odkrútený blaxploitation so svetlými momentami, ale keď zoberiem do úvahy moju horlivú náklonnosť k tomuto subžánru a očarujúcu Pam Grier, tak sa nezdráham dať plný balík. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)
  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)
  • Film byl natočen za pouhých 18 dní. (Karlos80)

Reklama

Reklama