Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Scénář snad musela vymyslet nějaká banda zfetovanejch negrů s letlampou, protože je to hrozná kravina. Ale určitá zábavnost se tomu nedá upřít, takže jsem to celkem bez problémů dokoukal. U obrazovky mě udržela hlavně hromada násilí a mrtvol. Při takovym množství vražd by se tam v pohodě uživil nějakej sklad mrtvejch negrů. A musim uznat, že ty způsoby smrti byly celkem originální a zábavný. Když tam negrovi uvázali okolo krku provaz, tak jsem si myslel, že ho budou věšet a ono hovno. Druhej konec provazu přivázali za Cadillac a vzali negra na projížďku :-) Jinak Pam Grier se svym opičim xichtem, příšernym afro-účesem a povislejma kozama mi zrovna moc sexy nepřipadala, takže jsem nechápal, že jí úplně všichni chtěli přefiknout. A ještě musim dodat, že ve filmu hraje stejná hudba jako v Jackie Brown. Tarantinovi se tento film asi hodně líbil. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť zaprášené kino plné černochov ako ujúchajú blahom pri pohľade na neohrozenú sexy Pam Grier ( v úlohe zdravotnej sestry Coffy ) ako účtuje s drogovými dealermi. Blaxploitation ako vyšitý, subžáner populárny v prvej polovici 70- tych rokov medzi černošskými divákmi. Nedá sa povedať, že by film ponúkal niečo výnimočné, jeho postupy sú klasické pre akčný žáner, kde sa neohrozený bojovník postaví presile, všetkých obkľúči a pobije.:) Film treba brať ako nenáročnú zábavu plnú akcie, poloobnažených žien a postrielaných gaunerov. Postavu šéfa gangu Vitroniho stvárnil Allan Arbus známy ako major Freedman zo seriálu M.A.S.H. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Blaxploitation kulťák od ještě kultovnějšího Jacka Hilla, na kterém je Cormanova škola úchylnosti sakra vidět. Pam Gier, její šestky a esence sedmdesátkově teplé béčkovitosti - afra, žlutá kombinéza, brýle místo pásky přes oko (Hill má pro jednooké záporáky evidentní slabost), dřevěné pendreky, plyšový lev a fialové spodní prádlo. Přes Tarantinovu snahu nejlepší film Pam Grier. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátková, exploatační klasika, černá jako bota a se všemi atributy, který k tomuhle ranku neodmyslytelně patřej... Bohužel, na mě se COFFY drží přeci jenom trochu při zemi, rozhodně by neškodilo víc akce a vajlenc bylo taky docela poskrovnu..., myslim, že nebýt Pam a jejích odhalenejch " dvojčat ".-), tak je to místy docela nuda, i když velice stylová... Spíš 3,5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pam Grier je vo svojej roli čiernej pomstiteľky naozaj skvelá, no nebyť zámerných záberov na jej obnažené a polonahé telo každých desať minút, tak tento príbeh z priemeru nikdy nevystúpi. Ostatní herci sú ale naozaj mizerní. Pomsta v ženskom prevedení má naozaj inú príchuť a postava Coffy je jasným príkladom, takže nejaký hlbší príbeh nečakajte. Niektoré brutálne scény naozaj vyrážajú dych a priradenie k filmovému kultu je preto prirodzené. 70%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • American International Pictures přišly o šanci natočit Cleopatra Jones (1973). Místo byl natočen tento film, který navdory nižšímu rozpočtu vydělal mnohem více peněz. (Karlos80)
  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)

Reklama

Reklama