Reklama

Reklama

Zdravotní sestra známá jako Coffy (Grier) je spořádanou občankou města, která udržuje vztah s vlivným politikem Brunswickem, jehož hlavním cílem je vyřešit vzrůstající kriminalitu mezi černošským obyvatelstvem. Když se její mladší sestra předávkuje drogami a je s trvalými následky upoutána na lůžko, rozhodne se vzít Coffy spravedlnost do vlastních rukou. S její vizáží pro ní není problém vlákat muže do pasti a pak chladnokrevně udeřit. Nebude pro ní však mafián Vitroni příliš velkým soustem? (J.Connor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"You want me to crawl, white motherfucker?" Opus magnum Pam Grier a Jacka Hilla a majstrovský kúsok blaxpoitation, ktorý je síce neotesaný a nedokonalý, no tá kanonáda násilia, sexu a politickej nekorektnosti je šokujúca (a hlavne zábavná) i dnes. Coffy súbežne odvážne kritizuje sociálne neduhy života černošských komunít a zároveň sa v nich exploatačne vyžíva a zneužíva ich na povrchnú zábavu - a prekvapivo funguje jedno i druhé. A Pam Grier je v životnej role ultimate baaadaaasss broad, ktorá krágľuje jedného gangstra za druhým a využíva na to tak brokovnice ako aj sexy telo (škoda že nikoho neumlátila svojimi majestátnymi kozami). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zvědavý, jaké by bylo výsledné zdejší hodnocení nebýt toho neustálého svlíkání. Na druhou stranu, ono se to nemá s tou velikostí zase tak přehánět…afra, a tak. V každém případě nic jiného mi film vlastně ani nenabídl, takže jsem se buď nudil, nebo smál scénám, které však komicky zamýšleny nebyly. Drogy, ženská ňadra, rádoby drsný slang, vulgarismy, kafe, nanejvýš iritující hudba, ženská bitka, nepodplatitelný policejní činitel, dále boty na podpatcích ideální k běhání a řízení auta, komplot politika-gang-policie, nejkomičtější padnutí do bazénu co jsem kdy viděl, a tohle všechno včetně přepáleného konce by se vlastně dalo shrnout pod hlavičku „krimi soft porna“, které si ode mě za těch několik světlejších momentů vysloužilo celé 2*. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčková blbost, která ale má svoje momenty. Pam Grier je fakt sexy a uvidíme jí nahou takže přece jen je důvod se na to kouknout. Docela dobře i hraje, i když její podání jamajčanky je spíš sranda (za každou větou jen řiká man). Celkovou nízkorozpočtovost se tvůrci snažili kompenzovat obnaženejma babama (všechny ukážou kozy), a drsnejma scénama. Coffy ustřeluje padouchům hlavy brokovkou, má žiletky v afru a a jednoho pasáka tam usmýčej za autem, přičemž Sid Haig se tam gebí a řiká: "Takhle u nás lynčujeme negry." Skoro nepřetržitě tam hraje spíše otravná funky hudba, ale takový hudební entrée Kinga George je fakt cool. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Hodnotím až v roce 2012, tak asi už jsem zvyknut na jinší věci, než na které byly lidi zvyklí v roce 1973. Ze současnýho pohledu mi film připadá koukatelný, ale ničím výjimečný. Prostě průměrný. Sem tam nějaké to ňadro venku potěší, ale před těmi 40 lety by to se mnou asi dělalo víc. Dnes jsou přeci jenom kozy všude. Vkus asi taky trochu změnil. Obnažený herečky jsou sice fajn, ale znám kupu rajcovnějších typů. No a pak je v tom nějaký ten motiv pomsty a drogy, a to už nestojí za zmínku vůbec, protože o tom byla už nespočetně filmů. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Viem si predstaviť zaprášené kino plné černochov ako ujúchajú blahom pri pohľade na neohrozenú sexy Pam Grier ( v úlohe zdravotnej sestry Coffy ) ako účtuje s drogovými dealermi. Blaxploitation ako vyšitý, subžáner populárny v prvej polovici 70- tych rokov medzi černošskými divákmi. Nedá sa povedať, že by film ponúkal niečo výnimočné, jeho postupy sú klasické pre akčný žáner, kde sa neohrozený bojovník postaví presile, všetkých obkľúči a pobije.:) Film treba brať ako nenáročnú zábavu plnú akcie, poloobnažených žien a postrielaných gaunerov. Postavu šéfa gangu Vitroniho stvárnil Allan Arbus známy ako major Freedman zo seriálu M.A.S.H. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Schovat zbraň do Coffyina afra vymyslela sama představitelka Pam Grier. (Caelos)
  • Překvapivý úspěch tohoto filmu přinutil americkou výrobní společnost (AMP) odstartovat velmi slibnou kariéru Pam Grier, jejíž další film Foxy Brown (1974) byl natočen jen o 9 měsíců později. (Karlos80)

Reklama

Reklama