Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Osobně podle mě je lepší narodit se a nepatrat po otázkách proč.. Člověk je akorát zvědavý a tím všem může vzít nějakou naději.. Vem si, že kdyby lidé věděli všechno, znali odpovědi, může to pak mít negativní následky.. Sebevraždy, apod.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Zatím nevíme nic proč jsme tady.. Nevíme jestli Bůh stvořil vesmír, aby se to vše uskupilo a vzniklo tolik různých životů.. V podstatě je tu i velké nefér v životě, že někdo se narodí a život prožije se vším všudy dobře a někdo se trápí celej život a nevyjde mu to.. Někdo je zvíře, kterého sežere další zvíře.. Prostě zatím to vypadá, že vše je o štěstí a náhodě kde se narodí.. Nevíme ani jestli je reinkarnace, nebo zijem jen jednou a pak už nikdy.. Víra mě nezajímá, max z toho si vzít jen to dobré (být společensky normálním), jinak bych ji nebral nějak vážně..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Myslel jsem to tak, že pohled na dnešní život lidí je jiný, než pohled lidí, kteří žili třeba v roce 0 a rovněž jiný pohled lidí na život byl i X let před Kristem.. Příklad ti dám takový, že kdysi lidé věřili a žili pro Boha, který jim dal déšť (Bůh pláče), hromy blesky (Bůh se hněvá, zlobí) atd.. Dnes už si to lidé nemyslí, protože vědci to vysvětlili, že déšť je nějaká pára mraků od moře.. Blesk vznikne výbojem spojení 2 mraků (studený - teplý).. Jenže právě ta víra (náboženství) je tu už stovky let a dnešní lidé se tím řídí co bylo kdysi, kdy lidé ještě nebyli tak rozvinutí o schopnosti toho vědět více.. Já jsem proto názoru, že lidé by se měli řídit dle sebe, podle doby co je teď, a ne tím, co někdo napsal před X stovky, tisíci lety, a ještě se tím řídil..

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Beckett51

Nojo, ale abychom chápali minulost, musíme chápat ještě starší minulost... mi z toho vychází. Kde se to zastaví?

na příspěvěk reagoval mm13

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

rounen

btw: věty jako: "a věřím NB a to, co je teď.. A teď vidím, že lidé se totálně zbláznili..." je neskutečnej pokryteckej kec. Je fajn soustředit se na přítomnost, ale nemůžeš přítomnost chápat nebo soudit bez toho, abys znal a chápal minulost, která přítomnost utváří a vycházel z ní. Všechno se děje z nějakýho důvodu a když ten důvod neznáš, může to, co se děje znít bláznivě, ale když ten důvod zjistíš, najednou pochopíš, proč se to děje a že to třeba až tak bláznivý v kontextu vývoje daný situace neni. V rámci tohohle bych zase doporučoval nastudovat něco z Franklově existenciální analýze. Tím se nesnažím nic obhajovat --> každej extrém je špatnej, jen se nevyplácí ve všem hledat extrémy, protože co se může zdát bez kontextu jako extrém, s kontextem to najednou extrém bejt nemusí,

na příspěvěk reagoval Subjektiv, rounen, rounen

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

rounen

Nikdo neví nic? Aha.. ok. Taky se považuju za relativistu, ale rozhodně bych si to netroufnul tvrdit takhle generálně. Doporučuji něco zjistit o axiomech a přečíst nějakou literaturu (skutečnou a odbornou! ne články z výsostně "odborných" portálů). Namátkou můžu třeba doporučit Světová náboženství v původních textech od Přemysla Máchy z oblasti religionistiky nebo Psychologii náboženství a spirituality od Pavla Říčana. 

Dokud si něco nenačteš fakt nemá smysl o tom skrz tvůj zkreslenej a nezdravě zgeneralizovanej pohled diskutovat (kterej na jednu stranu chápu, pokud se o daný téma skutečně nezajímáš a přebíráš jen ty povrchový informace, který bejvaj v rámci náboženství v dnešní době zpravidla negativní)... nebo by možná mělo, ale nemám náladu ani čas psát slohovky. :)

na příspěvěk reagoval rounen

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

jhr

V princípe sa to má takto so všetkým... vrátane napríklad komunizmu. Stačí si "náboženskú vieru" zameniť za "politický systém" a "rozprávky" za "ideológiu" a vypustiť ten tvoj vágne podaný "racionálny zmysel". Vymaľované!

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

Beckett51

Náboženská víra je založená na víře v pohádky, které nedávají nejmenší racionální smysl. Nemá cenu brát něco takového vážně. Lidé všude na světě, kteří tomu podléhají, jsou jen lehce manipulovatelné a ovládané ovce lidmi, kterým jde v prvé řadě o moc. 

na příspěvěk reagoval mm13

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Mě je to upřímně jedno jakou roli hraje Kristus v Islámském náboženství.. Islámští fanatici preferují Alláha, a věří, že když odpálí výbušninu umístěnou na sobě a stáhne kolem sebe X lidí, tak si myslí, že půjde za Alláhem, který ho přijme v nebi s otevřenou náručí.. Za mě psycho fanatismus.. Tito lidé si vůbec neváží života a měli by radši zůstat v temnotě a vůbec se sem na Zemi nerodit.. Můj názor..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Beckett51

Moment nechápu tvou větu,, když něco víš, už nemusíš věřit,, - Nikdo neví nic.. Jen si přečte knihu a věří v něco.. Chová se tak, apod.. To je špatně.. Každý člověk je individualita.. Co člověk, to cesta, co cesta, to víra. Rituály obsažené v křesťanství toto neumožňují.. Náboženství by mělo poskytnout jen jakési berličky, aby člověk mohl najít svou cestu. Ne mu cestu dát.. Lidé by v tom měli najít prostě jen to dobré, ale nepodlehnout všemu co se v tom píše a stane se tak fanatikem.. Proč by měl být (v křesťanství) náš zkurv... krátký život zkouškou, aby se člověk dostal do nebe? Každý see narodí někde a je mu spíše vnucena víra daného státu.. Myslíš že je to vše ok? Všechno špatně, ja nesouhlasim a věřím NB a to, co je teď.. A teď vidím, že lidé se totálně zbláznili..

na příspěvěk reagoval Beckett51, Beckett51

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

rounen

zajímavé, ty si položíš otázku a ještě si na ni, stačíš sám odpovědět. Nicméně kdybys přeci jenom něco, o náboženství věděl a nejenom skládal slova s nadějí, že to z toho  něco kloudného vyleze, tak bys nenapsal takovouhle kravinu. Jelikož Ježíš Kristus v Islámském náboženství, hraje velice důležitou a podstatnou roli, tak jako jeho matka Marie a muslimové, nejenže věří v Ježíše Krista, ale považují ho za proroka a je je mi uctíván. 

na příspěvěk reagoval rounen

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

rounen

Zkus si zjistit něco o podstatě slova "víra" jakožto zásadní esencí náboženství. :) Když něco víš, už nemusíš věřit. Náboženství se nedaj shrnout pod jeden pilíř a nalepit na ně stejnou nálepku. Každý náboženství má X odvětví a každý se opírá o něco jinýho. Prosím negeneralizovat, náboženství opravdu není tak jednoduchá instituce, jak si to většina "nezasvěcenců" představuje. 

na příspěvěk reagoval rounen, jhr

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Na náboženství potřebuješ fakta, a ty zatím nikdo nedal.. Musíš vycházet z vědy, ale zatím se ví jen něco.. Na náboženství mě štve to, že lidé věří něčemu co bylo před tisíci lety.. Přitom stále dochází k evoluci, a měli by věřit tomu, co je teď.. Proč by měla být doba (období) Ježíše v něčem výjimečným, než je teď.. Proč by měl Bůh (v křesťanství) zasahovat jen do doby Ježíše a pak už ne.. To jako nejde.. Nedává to smysl.. Fanatici islamisté zase věří v Alláha, přitom vůbec nemají na nic důkazy, jen mezi sebou šíří informace, že Alláh je a tím to hasne.. Pak si každý myslí, že po smrti se určitě dostane k němu a bude se mít královsky, přičemž to může být úplně jinak a dostane se jen do nevědomí (jako spánek bez snů) a ztratí tím zbytečně svůj život na světle..

na příspěvěk reagoval Beckett51, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a to píše někdo, kdo ani neznáš Otčenáš a má nulový přehled o jakémkoliv náboženství. 

na příspěvěk reagoval rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Nevím jestli je člověku dovoleno, aby zjistil veškerá fakta.. Ví se, že člověk dostává postupně rozum od narození po stáří, kdy ve stáří by měl být mozek na nejvyšším stupni rozvinutí, jenže nastane smrt a konec hry, a takto to funguje s každým.. Nikdo nemá tolik času přijít na něco sám od sebe.. Musí vycházet z jiných zdrojů a zkoumat a bádat.. Prostě člověku samotnému není dovoleno, aby zjistil proč jsme tady.. Jak to vše mohlo takto vzniknout.. Atd.. Na něco došel Einstein a dle toho se řídili další lidé po něm.. Možná kdyby Einstein žil 300 let, tak dojde na více nových věcí a objasní toho hodně.. Jenže je to nastaveno tak, že umře a už nemá možnost zkoumat..takže já jsem názoru, že člověk nikdy nezjistí nic.. Není schopen se vůbec nikam dostat.. Maximálně k Marsu za xx let.. Je to nastavené tak, že časem nějaký gigant zničí Zemi a začne vše odznova.. Zase se bude bádat co zničilo Zemi A život půjde odznova.. Narodí se vědci, co budou zkoumat nové věci, ale zase budou na bodě mrazu a nevysvětli proč jsme tady.. Mám dojem, že je to tak nastaveno a není člověku dovoleno, aby to zjistil.. Účel je plodit děcka, aby to takto stále fungovalo.. Užívat, přežívat, být šťastný a odejít pak s bohatými vzpomínkami na život..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Helo

Jen bych dodal, ze na pohybu funguje i život (dokud se hýbe srdce - žiješ, když ne, tak nejsi) prostě bez pohybu neni nic, nic nefunguje.. pri pohybu funguje vše.. někdo nebo něco dalo do vše do pohybu a na tom je vše založeno.. je pohyb - je život, neni pohyb - neni nic

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Subjektiv

To ani ne. Byla to jen parafráze na jistý výrok z dob Divokého západu.

("Bůh stvořil lidi silné a slabé, ale Samuel Colt tento nedostatek vyrovnal." Nebo tak nějak.)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Helo

Proč by měl existovat Bůh a zasahovat do životů apod., Když ,,to něco,, po Singularitě vlastně začlo něco tvořit různými fyzickými zákony a evolucí.. stroj už je rozjetý, tak netřeba aby tu někdo ted zasahoval.. ať už Bůh, Ježíš nebo Alah, nebo kdokoli jiný.. vesmír je rozjetý vlak, který stále jede sám od sebe. Nepotrebuje Boha apod..

na příspěvěk reagoval Helo

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Do kostela chodí kdejaký zmrd, kamaráde. Víra ještě dobrého člověka nedělá. Jsou i takoví klauni, co tě za komančů mlátili Kapitálem po hlavě a dnes jsou v kostele každou neděli i s celou rodinkou. Až to tu převezmou mohamedáni, tak tihle budou první, které uvidíš s turbanem na hlavě.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

v to doufám, já osobně nevěřím v žádného boha, ale respektuji ty co věří a respektuji i jejich posvátný místa a chovám se slušně v přítomnosti takových lidí. Takže kdyby přece jenom nějaký bůh byl, tak nechci v jeho očích působit špatně. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

hele když někdo o tobě vykládá lži, hlouposti a bůhví co ještě, tak se taky ohradíš a řekneš dotyčnému že se plete a že by měl přestat takhle o tobě mluvit. No a kdyby bůh existoval, tak by mu to řekl po svém, né slovně, ale jasně by ho upozornil, že překročil onu čáru. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

škoda že žádný bůh neexistuje, kdyby totiž nějaký existoval, tak by tohle tele srazil k zemi, svým hrozivým a spravedlivým hněvem. 

na příspěvěk reagoval mm13, Mr.Apache

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Helo

Ale můžeš čerpat z víry dobré věci, a stát se tak dobrým člověkem.. jen tak se třeba jím nestanes, když nemáš příklad, nebo nemáš z čeho čerpat.. pokud budeš čerpat od kamarádů, tak ti tě moc dobrýho nenaučí.. člověk musí najít něco, co ho třeba změní a zlepší.. jinak pokud se nemylim, tak žádná víra nepreferuje Boha ze singularity.. (Křesťansky Bůh přece měl vyrobit Adama a Evu, která byla vyhnána z ráje do světa.. takto byli počátky Boha a člověka v Křesťanství.. já ho Bohem nenazývám, protože nevím co to bylo, ale že stal Ježíš z mrtvých, v to moc nevěřím..

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

rounen

Ale pokud Singularitu definuješ jako něco vědomého, co stvořilo vše, tak tím vlastně jakéhosi boha myslíš. A je jedno jestli si ho představíš jako hodného chlapíka s vousem na obláčku nebo jako vědomou kouli energie.

 

A nějak pořád nerozumím tomu, proč aby člověk byl dobrý, potřebuje k tomu berličku v podobě nějakého náboženství. To, že ostatním neubližuje jen ze strachu z "pekla", jej vlastně dobrým nedělá. Dobrý člověk je dobrý z vlastního přesvědčení.

na příspěvěk reagoval rounen, rounen, rounen

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Helo

Náboženské víry, ale nenabízí jen Boha a nadpřirozené bytosti.. lidé si z ní mohou vzít i jiné věci, aby ses stal dobrým člověkem a choval se třeba slušně (příklad: desatero v Křesťanství), nebo Budhismus třeba preferuje Reinkarnaci, že duše člověka bude po smrti žít další nový život, ať už v jakkemkoliv jiném těle při narození.. zajímavá víra je i (uctívá ji i Tom Cruise) Scientologie.. takto jsem to myslel.. nikoliv aby jste věřili v Alaha, Boha, Ježíše, nebo cokoliv jinýho.. Ja věřím pouze v to, že Singularita může být cokoliv, ale jisté je to, že to dalo povel k fyzice (zákonům), a začlo tvoření (vznikla časem i naše krásná planeta a život na ní) a evoluce, od dinosaurů, opice, lidi, nejspíš za stovky let budou lidé vypadat zase jinak, než teď, vzniknou noví živočichove, jak na souši, tak v moři.. a takto to bude fungovat v budoucnu..

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

rounen

Je zajímavé, že tu mluvíš o náboženské víře a pak jí vlastně popřeš a pak začneš mluvit o tom, že je nutno vycházet z toho co víme, že na tom bylo stavěno každé náboženství a že teda tu někdo božský asi bude. A přitom dnes než kdy jindy toho víme mnohem víc a rozhodně nenacházíme důkazy pro to, že je tu nějaká všemocná bytost, která to pro nás zařídila. A konec konců a na druhou stranu, kdybychom o tom věděli, tak by víra už nebyla vírou, protože bys nemusel věřit, neboť bys věděl, že ten Někdo skutečně existuje.

na příspěvěk reagoval jhr, Mr.Apache, rounen

Reklama

Reklama