Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že z tohto filmu sa nakoniec vykľul highlight dnešného večera. "Risen" je podľa mňa vynikajúco natočený film, ktorý rozpráva príbeh, ktorý všetci poznáme veľmi dobre, no máme ho tentokrát podaný z úplne iného uhlu, než sme ho bežne počuli. Videli sme obrovské množstvo filmov o Ježišovej ceste o jeho ukrižovaní a čo všetko nasledovalo, no tentokrát tu máme film, ktorý nám rozpráva tento príbeh z pohľadu rímskeho vodca Claviusa, ktorý je rozhodnutý nájsť telo ukrižovaného Ješuu. No to čo objaví ho zmení na celý život. Musím povedať, že som po traileri nečakal, že budem z filmu tak veľmi nadšený. Ale čo mu pomáha je podľa mňa veľmi dobrá vizuálna podoba, kde počas celého filmu verím, že sme v starovekom Ríme a veľmi malé množstvo využívania počítačových efektov. Dáva to filmu oveľa lepšiu chuť, než som čakal. Cliff Curtis je absolútne skvelý ako Ježiš, alebo teda Ješua a rovnako aj Joesph Fiennes v role Claviusa. Tom Felton ako Lucius (myslím, že všetci fanúšikovia Harryho Pottera pochopia, prečo ma to pobavilo) je podľa mňa tiež dobrý, ale niečo mi trošku v jeho postave chýbalo. Každopádne si myslím, že všetko čo Clavius počas svojej cesty hľadania tela Ješuu podstúpi v ňom prebudí nové pocity a musím povedať, že je to film, ktorý bol veľmi zaujímavý, počas niektorých scénok som zabudol dýchať a užíval som si ho plným prúdom. Najmä asi moment, keď sa Clavius s Ješuom prvýkrát uvidí a rovnako aj mnohé ďalšie dialógy, ktoré sa tu nájdu. Najmä tie medzi Claviusom a Šimonom (Petrom). Ak tento film bude opätovne k zhliadnutiu, určite si ho pozriem znovu. Myslím si, že toto bude jeden z mála kresťanských filmov, ku ktorému sa budem ochotný vrátiť. Pre jeho postavy, hercov, vizuálnu stránku aj uhol pohľadu. Ja si myslím, že si "Risen" čeknite. Hodnotenie: A ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v Bibli se vyskytují války a hodně kruté. Všimněte si však, že ve Starém zákoně! Nový je o lásce... Kdo je potřebuje vidět, pravděpodobně v tom starém zůstal. Další bod, co zazlívám, jsou ty záběry na zahnívající mrtvoly. Ty jsou pro změnu pro lidi milující horory. A konečně - osoba tribuna je zajímavá, ale dost riskující, protože do Bible přidává události - a to je (jak varuje sama Bible) nebezpečné. Taktéž sled událostí je trochu zpřeházen... ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Tribune opravdu tomu všemu věříš? Věřím, už nikdy nebudu stejný…" Film začíná tam, kde mnohé filmy o Ježíši pomalu končí. Sice jde o hodně spekultivní příběh, který v Bibli (a asi ani v apokryfech) člověk nenajde. Přesto mě zejména ve svém závěru dokázal vcelku vtáhnout do oné velké velikonoční události, kterou má smysl si znovu a znovu připomenínat. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě rámec bezmála detektivního pátrání po zmizelém těle ukřižovaného údajného Mesiáše, které zavedlo smírného tribuna mezi pronásledované učedníky. Samozřejmě, když Ho našel, nestačil se divit a rychle přehodnocoval svou víru i životní cíle, jelikož se stal svědkem zázraku (a ne jednoho). Jestli už vyšetřování v pěkných „sandálových“ kulisách mírně ztrácelo náboj (protože jej tížil jasný význam), následování do pouště pak nepřineslo žádné překvapení, jen doslovné potvrzení: „Viděls to na vlastní oči a přesto máš pochybnosti. Představ si, jak asi pochybují ti, co to neviděli.“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kokos toto bol WTF zážitok roka v čele s Ježišom Cliffom Curtisom, ktorý sa na všetkých nežne a chápavo usmieva a potom je zneviditeľnený uprostred záberu. Scenár absolútne originálny (pátranie po Ježišovom tele poňaté miestami až ako historická detektívka) a napriek tomu nesmierne, úžasne, nádherne blbý. Herci... to asi ani komentovať nebudem. Réžia? Tiež. Vychutnajte si túto absurdnosť. Nič iné vám asi ani neostáva. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)

Reklama

Reklama