Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $36,880,033Tržby Celosvetovo $46,069,568Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,991,883Tržby za predaj DVD v USA $7,007,738║ Režisér Kevin Reynolds ešte nevyšiel z cviku a ponúka veľmi solídnu filmárčinu. V historických námetoch mu to vždy svedčilo a tu to nie je inak, príbeh upúta, herci fajn, potešilo. /videl v kine: 65%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že z tohto filmu sa nakoniec vykľul highlight dnešného večera. "Risen" je podľa mňa vynikajúco natočený film, ktorý rozpráva príbeh, ktorý všetci poznáme veľmi dobre, no máme ho tentokrát podaný z úplne iného uhlu, než sme ho bežne počuli. Videli sme obrovské množstvo filmov o Ježišovej ceste o jeho ukrižovaní a čo všetko nasledovalo, no tentokrát tu máme film, ktorý nám rozpráva tento príbeh z pohľadu rímskeho vodca Claviusa, ktorý je rozhodnutý nájsť telo ukrižovaného Ješuu. No to čo objaví ho zmení na celý život. Musím povedať, že som po traileri nečakal, že budem z filmu tak veľmi nadšený. Ale čo mu pomáha je podľa mňa veľmi dobrá vizuálna podoba, kde počas celého filmu verím, že sme v starovekom Ríme a veľmi malé množstvo využívania počítačových efektov. Dáva to filmu oveľa lepšiu chuť, než som čakal. Cliff Curtis je absolútne skvelý ako Ježiš, alebo teda Ješua a rovnako aj Joesph Fiennes v role Claviusa. Tom Felton ako Lucius (myslím, že všetci fanúšikovia Harryho Pottera pochopia, prečo ma to pobavilo) je podľa mňa tiež dobrý, ale niečo mi trošku v jeho postave chýbalo. Každopádne si myslím, že všetko čo Clavius počas svojej cesty hľadania tela Ješuu podstúpi v ňom prebudí nové pocity a musím povedať, že je to film, ktorý bol veľmi zaujímavý, počas niektorých scénok som zabudol dýchať a užíval som si ho plným prúdom. Najmä asi moment, keď sa Clavius s Ješuom prvýkrát uvidí a rovnako aj mnohé ďalšie dialógy, ktoré sa tu nájdu. Najmä tie medzi Claviusom a Šimonom (Petrom). Ak tento film bude opätovne k zhliadnutiu, určite si ho pozriem znovu. Myslím si, že toto bude jeden z mála kresťanských filmov, ku ktorému sa budem ochotný vrátiť. Pre jeho postavy, hercov, vizuálnu stránku aj uhol pohľadu. Ja si myslím, že si "Risen" čeknite. Hodnotenie: A ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Reynolds se probudil,a vypadá to,že je na smrt nemocen,a stáčí se na víru.Film zpočátku docela funkční,bez přehnanýho bohování,a vlastně to prvních čtyřicet minut je taková historicko-mystická krimoška,zhruba na tři hvězdy,pak se tam ale vyskytnou věčně se usmívající hovádka,Fienes začne blbnout,a celej film sklouzne do kategorie zfilmovanýho návodu,jak přejít na víru,a je to v prdeli.Pak už to je neskutečná táhnoucí se nuda,a já začal klimbat.Kevine,kde si byl těch deset let,že si tak zblbnul.20%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů mám velký strach z přehnané křesťanské propagandy. Tady mně to ale přišlo naprosto v pohodě. Ve jménu Krista je klasický historický film, který bych nenazýval velkofilmem snad jenom proto, že se v něm divák nedočká velkých masových akcí. Příběh totiž začíná ukřižováním Ježíše a jakmile se vytratí, tak pátráním po něm. V tu chvíli jsem si uvědomil, že koukám na asi úplně první starověkou detektivku, která mě ještě k tomu moc bavila. Už jenom stačilo, aby se objevilo pár stylových CSI záběrů dle tehdejších lékařských možností a mohlo být dokonáno. Jakmile se ale Ježíš objeví, film se dost proměňuje a hlavní římská postava začíná přemýšlet nejen nad svojí vírou, ale i nad svým životem a světem obecně. To už je sice slabší, protože film poukazuje na řadu myšlenek, které do dnes bohužel řada lidí nechápe. Jako celek ale musím říct, že natočeno to není vůbec tak špatně, jak se to tu tváří v rámci hodnocení. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu ešte ako tak, potom to ale sklzne do kresťanských drístov, ktoré sa nedajú počúvať, začnú sa flákať po nehostinnej krajine a začne to tak nudiť, že by ste radšej išli kopať kanál ako to dopozerať. Výprava žiadna, boj na začiatku smiešny, prerod hlavnej postavy neuveriteľný. Ale tak čo normálne sa dá na túto tému netočiť, povedzme si úprimne. 1 z 5 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)

Reklama

Reklama