Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Edgerton natočil chytřejší film než se všeobecně čekalo. Skvělá psychologizace a plasticita postav, výborné situační scény a skvělí herci bez výjimky. Škoda doslovné pointy, která je působivá, avšak stále ještě příliš jednoznačná. Kdyby se to podařilo více otevřít a jen naznačit, mohl to být jeden z vrcholů roku, jelikož ta podprahově znepokojivá tenze něčeho zlého a nevyřčeného je cítit i přes plátno. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie od herca Joela Edgertona, ktorý skúša sedieť na dvoch stoličkách NARAZ, pred kamerou, zároveň za kamerou ako Debutant, ktorý si taktiež napísal šikovný scenár plný zvratov, nápadov, myšlienok a významov, že raz na každého príde... Vedľa Bena Afflecka, je vážny konkurent, narozdiel od Bena, vie Joel zahrať i pred kamerou, Affleckovi to skôr ide za kamerou. Jason Bateman a Rebecca Hall, ( ktorá mimochodom vyzerá svojim zostrihom vlasov ako Anne Hathaway ), dopĺňajú víziu tvorcu, s ktorým by som do budúcnosti určite počítal, ako s režisérom a hercom zároveň, či len samotným režisérom, výsledok by bol ešte lepší, ak by sa sústredil na to, čo vidí pred očami. Inak je to všetko šikovne spracované. Vidno, že Edgerton sa učil od majstra napätia a hrôzy, Alfreda Hitchcocka, aspoň vidieť doživotný vplyv niektorých významných tvorcov ako je Hitch, Kubrick a cetera. Ešte raz, film The Gift, je bravúrny debut herca, ktorý má myšlienku, ktorej sa drží, pričom postupne budú na hladinu vyplávať ostatné náznaky, ktoré hlavolam spoja do celku. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Celou stopáž jsem čekal, že se tvůrci vytasí nějakým nádherným zvratem a šikanovaný začne postupně odřezávat končetiny šikanátorům a ono hovno. Vcelku trapná věc s neobyčejně lehce prokouknutelnou zápletkou. V momentě, kdy sebou ta šeredná kráva pleskla o zem mi bylo jasné, že zrzounova pomsta bude spočívat pouze v tom, že s pomocí jejího těla vysoustruží malého zrzounka. Ve finále tedy žádný "WOW" efekt neexistuje. A tento snímek bez "WOW" efektu je jako sex se ženou bez ženy. Dvakrát jsem se během stopáže lekl. Jen mám trošku podezření, že to bylo zapříčiněno výhradně kvalitními sluchátky. Velké zklamání. Dle zdejších chvalozpěvů jsem o čekával lepší divácký zážitek. Předvídatelné, nezajímavé, nudné. Slabé 2 * dávám asi jen zásluhou příjemného vánočního klidu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon Says Go Watch this movie. Trailer příliš nenavnadí, poněvadž nemá čim. Film neobsahuje krev, nejsou zde vraždy ani násilí, jedná se tedy o Light Thriller, spíše psychologické drama, ale inteligentně napsané i zrežírované a hýří se to originálními zvraty a dokonce se zde objeví i dvě solidní lekačky. Zklamal mě konec, který zanechá v divákovi spousta nezodpovězených otázek, to já osobně v lásce nemám, ale palec nahoru za Revenge jiný, než jsme byli doposud zvyklí. Plusem bylo obtížné vybrat si kladného hrdinu. Jeden je Hajzl druhý je podivín. Velmi Kvalitní film. 80% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Debut, který klame tělem. Podobně jako u Rosemary's Baby buduje atmosféru velmi pozvolna a divák postupně zjišťuje, o čem film vlastně je. Věřím, že při druhé projekci při znalosti konceptu by to bylo mnohem lepší. Další příklad, proč Jasona Batemana považovat za velmi kvalitního, ale nedoceněného herce. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama