Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem dlouho s filmem bojoval, pro jeho žánrovou nevyhraněnost a přitom dramatickou tvář. Opět mě zaujali nenápadnosti typu policajt - fašoun, luxus ve kterým žil bývalý SS, to podle mě nebylo náhodný. Skvělý výkon Christopher Plummera o tom není třeba polemizovat, zajímavý, že nezískal za svou roli alspoň nominačku na nějakou cenu. Hotová filmová perla je samotný závěr příběhu, takhle se maj psát scénáře, to nejlepší si pro diváka nechat na konec, ale to umí jen mistři oboru. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celou dobu říkala, že je to jen takový neškodný remake francouzského filmu Poslední zločin (2008). Ovšem ten konec, který opustil zákony elementární logiky a přenesl diváky do škváru nejhrubšího zrna, ten mne přesvědčil o škodlivosti této zcela zbytečné předělávky. SPOILER To si jako skutečně hlavní hrdina 70 let nevšimnul, že se jmenuje jinak? Tak to měl štěstí, že mu to jiný dědek připomenul a on si během sekundy všechno vybavil. A k tomu všude okolo dělala parta ochotníků překvapení. To jsem vážně jediná, komu ta stupidní pointa vadí? ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Výtečný nápad a především úžasná a opravdu nepřekonatelná pointa hodně vyzdvihují místy unylejší tempo příběhu ve kterém se občas bohužel projeví, že leč legendární Plummer stále přesvědčivě hraje, na hlavní roli mu už dochází dech. Jednoznačně ale jeden z nejoriginálnějších scénářů amerického nezávislého léta.Takový mix přání smrti a Šindyho seznamu.Tenhle film by si asi zasloužil nejednu Oscarovou nominaci, ale bohužel...na tohle zabedněná akademie neslyší.80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“„…SLÍBIL JSEM SÁM SOBĚ, ŽE CHYTÍM LIDI, KTEŘÍ JSOU ZA TO ODPOVĚDNÍ…“ /// Dobře se na ty dědky dobře kouká... Dokážu si představit, že jsem na jejich místě. Navíc je to vlastně realita, protože žádnej cucák by takovouhle misi absolvovat nemohl. Nejde jen o vytetovaný číslo na předloktí, ale hlavně o motivaci. Informace jsou dávkovány postupně a fantasii (divácké) se meze nekladou, takže sháněním dalších informací jste vlastně sami proti sobě. Scénář je hodně zajímej a vcelku originální. Prokládá seniorský tempo dobrejma nápadama. Filmařina zase nevyráží dech efektama, ale každá špetka akčního vzrušení je mazácky provedená. Když dojde na závěr, nejste překvapení, ale připravení. Otázka „Kolik lidí jsi zabil?“ způsobuje nástup husí kůže. A když si myslíte, že vrchol večera je za vámi, přijde největší trumf, který zvedá hodnocení ne o jednotky, ale o desítky procent. Rázem filmu odpustíte všechny hříchy, protože vám dojde skrytej význam oněch čtyř zastávek. Na tuhle pouť muže bez paměti mně nebude dělat problém si ani s odstupem času vzpomenout. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dědek prej po válce zmizel v Argentině (nebo tam někde. Taky se prej přejmenoval.). 2.) Pracoval jsem pro Simona Wiesenthala. 3.) Thx za titule „sizok“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzpomeň si nácku špinavej! 100 letý stařík unikl z domova důchodců, opatřil si bouchačku a když ho nesloží a nezastaví infarkt, stařecká demence a pochcaný kalhoty, tak se máš na co těšit!!! Tohle byla jízda, tahle gerontofilní story o pomstě mi fakt až nečekaně sedla a pak, že už se nedá dneska natočit originální film s kvalitní námětem... ale hovno dá se to a nepotřebujete k tomu super efekty nechutně vtipný hlášky ani superkokota v super kostýmu stačí pár starých dědků, jedno nedořešené trauma z minulosti a jedna kurevsky vousatá pomsta se solidním překvapením na samotný závěr. Co se Plummera týče netušil jsem ani, že je ještě naživu, natož že dokáže i v 88 letech takhle hustě zahrát Jinak samotnej název filmu není vůbec náhodnej, akorát, že to Remember (vzpomeň si) funguje úplně jinak než by jste na začátku očekávali. Přiznám se bez keců tu pointu jsem neuhádnul a nebudu ji vykecávat. Koukněte se na to. Fakt velmi slušný psycho.80% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Pes policajta Kurlandera (Dean Norris) je odkazom na nacizmus: je to nemecký ovčiak (obľúbené plemeno Adolfa Hitlera) a má meno Eva (meno milenky Adolfa Hitlera). (Arsenal83)
  • Rudyho Kurlandera #1 hrá Bruno Ganz, ktorého rodným jazykom je švajčiarska nemčina, nie klasická nemčina, čo malo na prvý pohľad odhaliť, že nemôže ísť o hľadanú postavu. Zatiaľ čo nemčina sa často nazýva jazykom bez rytmu a melódie, vo švajčiarskej nemčine je prakticky každé slovo zdôraznené na prvej slabike. Výsledkom je veľmi výrazná, rytmická melódia hore-dole, čo jasne vylučuje, že by šlo o Nemca - veliteľa bloku v tábore. (Arsenal83)
  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama