Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jdu do plných. Pocit hnusu, který mě ovládl, je na pováženou. Nebudu prozrazovat z čeho všeho konkrétně, každopádně velké, nadčasové téma. Objektivně je film spíše na čtyři, ale jelikož mě nečekaně vtáhl snad v každém momentu, nadsadím. Přestože jsem o něm slyšela, předčil má očekávání a o samotné finále zas až tak nešlo. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

[Obsahuje stopové množství spoilerů] Je škoda, že je to tak hnusně, nezajímavě natočený. Už jenom ten závěr na zahradě srubu v rakouském stylu, který mohl jinak fungovat jako znervozňující indicie, vypadá místo toho jak z Doktora z hor. Nazi-exploatace Deana Norrise zase přidává filmu nečekaně a nejspíše nechtěně zábavný element (jeho tvář při otázce "Are you a Jew?" jsem si musel stopnout). Nicméně bludišťák tentokrát putuje za scénářem, který se skoro jeví, že byl před 15 lety ukradený ze stolu Chan-wook Parka. Potěší, že se nejedná o stařeckou usmířenost, ale postavy si naopak udržují neotřesitelnou radikálnost navzdory všem klackům, které jim stáří naházelo pod nohy. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vzpomeň si, kde jsi nechal zuby ? Néé, vzpomeň si kde jsi nechal prášky, na tlak ? Ehmm to taky ne, vzpomeň si.......vzpomeň si na jméno toho nácka, který ti zavraždil tvoji rodinu, to je ono !!! A taky se Zev vydává na dost netradiční cestu, kde na jejím konci se hodlá pomstít tomu náckovi. Cesta to nebude lehká jelikož Zev má pokročilou demenci a to je strašná nemoc, místy dojemné a smutné, v polovině a ke konci napínavé. Nutno uznat že tvůrci s nebrali servítky, takže kromě těch pár mrtvých, tak sou tam i nacistické symboly a odkazy na hrůzy té války. Christopher Plummer logicky podává bezchybný výkon hodný Oscara. Nicméně film i ukazuje čeho všeho je demence schopna a taky to že děti šoupnou svoje rodiče do starobince, jednou za měsíc je navštíví a ošetřovatelé ať se starají, což je docela hnusný, jelikož rodiče by měli zůstat doma a zbytek života dožít v kruhu rodiny. Tak jako tak perfektní film, který si zaslouží plný počet, tady nejde ani dát méně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo a pútavo natočený snímok o dedkovi, ktorý sa po smrti svojej manželky konečne odhodlal vysporiadať sa so svojou smutnou minulosťou... Miestami sentimentálne, no nie nátlakové, pričom určitú melanchóliu tu je cítiť celý čas. Nesklamal ma ani záver, na diváka tu čaká dosť nečakané rozuzlenie, skrátka môžem iba doporučiť. 80/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, hlavně je to snímek o tom, jak se starý pán snaží nezapomenout na to, co má vlastně udělat, ale nic z toho se mu nedaří. Christopher Plummer je ale v roli devadesátiletého pomstychtivce skvělý. No, sám na to má už dobrý věk. Ale překvapivě ani scénář tohoto filmu není špatný a jednotlivé události jsou mnohdy opravdu neskutečně náhodné, ale přitom skvěle zapadají do vzorce. Finále skvělé. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Pes policajta Kurlandera (Dean Norris) je odkazom na nacizmus: je to nemecký ovčiak (obľúbené plemeno Adolfa Hitlera) a má meno Eva (meno milenky Adolfa Hitlera). (Arsenal83)
  • Počas holokaustu sa väzni koncentračných táborov tetovali iba na jednom mieste, a to práve v Osvienčime. Poradové čísla dostali len väzni vybraní do práce. Ostatní väzni, ktorí prišli vlakom a boli považovaní za nespôsobilých na ťažkú ​​prácu – ako deti, mladí tínedžeri, tehotné ženy, hendikepovaní a starí ľudia – boli poslaní priamo do plynových komôr a zavraždení. Plynové komory boli maskované ako sprchy, aby sa predišlo prípadným vzburám. Tieto obete neboli nikdy registrované a nedostali žiadne tetovanie. To je jeden z dôvodov, prečo je dnes ťažké odhadnúť presný počet obetí. (Arsenal83)
  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama