Reklama

Reklama

Devadesátník Zev (Christopher Plummer) se po smrti své ženy vydává z pečovatelského domu na útěk a na sedm desetiletí odkládanou cestu za pomstou. Bojuje se selhávající pamětí, ale má instrukce od přítele Maxe (Martin Landau), kterému podává zprávy o misi, v níž potřebuje získat zbraň a najít muže, odpovědného za smrt jejich rodin v Osvětimi a skrývajícího se pod cizí identitou. Zevovo urputné odhodlání ho vede na dobrodružnou cestu plnou neočekávaných zvratů při hledání toho správného viníka. Napětí, otázky morálky a šokujících odhalení v netradičně pojaté road-movie o stínech nacismu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

Ampi 

všechny recenze uživatele

bortaS bIr jablu'DI' reH QaQqu' nay' neboli Pomsta chutná nejlépe servírovaná za studena, jak říká staré klingonské přísloví. Nicméně i 70 let stará pomsta může být hodně kořeněná a pálivá. Skončil by kapitán Von Trapp takto, kdyby v zůstal v Rakousku a nechtěl by sloužit u německé Kriegsmarine na ponorkách? Film se chytře vyhnul vzpomínkám na minulost, ale v náznacích jsou drobnosti evokující Osvětim. Jako například sprcha v koupelně nebo veřejný tlampač na autobusovém nádráží. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pozor!!! Při sledování tohoto filmu vám zkornatí tepny, sejme vás osteoporóza, Párkinsn vám bude vřele potřásat rukama, naskáčou vám stařecké skvrny, zbytní prostata, začnete být dýchaviční a pajdat a díky tomu zkurvenému Němci zapomenete, kam jste před chvíli dali umělý chrup. Já ho našel zakousnutý ve ztvrdlém rohlíku tři sta metrů od baráku. Tak sugestivně to stoletý Kryštof Švestkáč zahrál! Pokud byste ovšem každého funícího a zdržujícího důchodce nejradši bez otálení umlátili jeho francouzskými holemi, vyhýbejte se těmto trampotám pomstychtivého senila důsledněji než slevám v Kauflandu, ať je mlíko třeba za osm. Vleče se to totiž jako fronta na poště při výplatě důchodů. Tři čtvrtiny filmu Kryštof jen tak unyle šmajdá Severní Amerikou, dělá si uzly na kapesníku a bryndá kakao a vy se modlíte, aby ho trefil šlak dřív, než zestárnete na jeho úroveň a trefí vás. Pak ovšem přijde natolik vynikající a nečekané rozuzlení, až i bez Alzhajmra zapomenete na to předchozí utrpení, odhodíte chodítko a začnete nadšeně tančit po starobinci radostí, že je ještě někdo schopen vymyslet a natočit něco tak originálního a nápaditého. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celou dobu říkala, že je to jen takový neškodný remake francouzského filmu Poslední zločin (2008). Ovšem ten konec, který opustil zákony elementární logiky a přenesl diváky do škváru nejhrubšího zrna, ten mne přesvědčil o škodlivosti této zcela zbytečné předělávky. SPOILER To si jako skutečně hlavní hrdina 70 let nevšimnul, že se jmenuje jinak? Tak to měl štěstí, že mu to jiný dědek připomenul a on si během sekundy všechno vybavil. A k tomu všude okolo dělala parta ochotníků překvapení. To jsem vážně jediná, komu ta stupidní pointa vadí? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vzpomeň si nácku špinavej! 100 letý stařík unikl z domova důchodců, opatřil si bouchačku a když ho nesloží a nezastaví infarkt, stařecká demence a pochcaný kalhoty, tak se máš na co těšit!!! Tohle byla jízda, tahle gerontofilní story o pomstě mi fakt až nečekaně sedla a pak, že už se nedá dneska natočit originální film s kvalitní námětem... ale hovno dá se to a nepotřebujete k tomu super efekty nechutně vtipný hlášky ani superkokota v super kostýmu stačí pár starých dědků, jedno nedořešené trauma z minulosti a jedna kurevsky vousatá pomsta se solidním překvapením na samotný závěr. Co se Plummera týče netušil jsem ani, že je ještě naživu, natož že dokáže i v 88 letech takhle hustě zahrát Jinak samotnej název filmu není vůbec náhodnej, akorát, že to Remember (vzpomeň si) funguje úplně jinak než by jste na začátku očekávali. Přiznám se bez keců tu pointu jsem neuhádnul a nebudu ji vykecávat. Koukněte se na to. Fakt velmi slušný psycho.80% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film má zrovna takový název,který přesně vystihuje tento film.Opravdu si ho budu "pamatovat".Christopher Plummer zde předvedl neuvěřitelný výkon.Nesmím opomenout ani jeho herecké kolegy.Kdo má rád výborný příběh s postupným stupňováním děje,tak ten si tady přijde na své.Nejlepší na filmu byl asi konec,protože takové rozuzlení jsem tedy ani z jednoho procenta nečekal.To muselo překvapit každého.Asi film nebude nijak super známý,ale u mě si zaslouží ten plný počet hvězd.Hodnocení:90% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (15)

  • Když ve filmu hraje Zev Gutman na klavír, slyšíme skutečně hrát představitele hlavní role Chritophera Plummera. V domově důchodců, kde navštívil Kurlandera č. 2 si zahrál  "Andante z opusu 25 klavírního koncertu č.1 G moll" od Mendelssohna a v domě Kurlandera č.4 úryvek z "Isoldiny smrti z lásky" z Wágnerova "Tristana a Isoldy". (Klot)
  • Plummer uviedol, že ho projekt zaujal aj pre jeho nekonvenčný pohľad na historickú tému, a preto sa do neho zapojil. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Toronte, Hamilton, Sault Ste. Mary (Kanada). (Arsenal83)

Reklama

Reklama