Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Panovníci sousedních království si na bitevním poli slíbili, že se jejich rody jednou spojí. Příběh začíná po letech. Princ už dosáhl plnoletosti, a tak nastal čas, aby se oženil s dcerou krále sousední země. Dávný slib musí být naplněn! Do ženění se mu však chce pramálo. Spíše ho zajímají okolní lesy, ptáci a především volnost. Své chování nezmění ani ve chvíli, kdy přijede krásná princezna. A i ta záhy pochopí, že se k sobě s princem vůbec nehodí. Oba se proto chtějí královskému slibu vzepřít. Ovdovělý král je neústupný a – byť je mu je princezna více než milá – prosbě o zrušení sňatku nemíní vyhovět. Navíc jej opouští jej i rádce Bohdan, jenž se vrací na svou tvrz. Čím dál bezradnější král usiluje o jeho návrat, nebo alespoň o příchod jeho syna, o němž Bohdan často vyprávěl – věřil, že jistě bude stejně tak moudrý. Bohdan ovšem žádného syna nemá, má jen dceru Dinu, která přichází v přestrojení a jednoho dne s princem ze zámku uteče. V panošovi princ neomylně pozná půvabnou dívku Dinu a chce si ji vzít. Setkání s králem, který je nakonec najde v lese, je plné napětí! Král stále trvá na svém. Princezna, která se mezitím pohybovala stále častěji po králově boku, je stejně moudrá jako krásná a přichází s překvapivým řešením. Královský slib bude naplněn a ti, co se milují, se budou moci vzít. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Soupalka 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních nedokážu hodnotit méně než 4. Potěšilo mne, že konečně někdo natočil filmovou pohádku s trochu jiným a méně klasickým tématem, nešetřil na výpravě ani na dialozích a herecky se jednalo o kvalitní a uvěřitelné představení s dospělými herci, kteří nepůsobí trapně. Děti hodnotí pohádky jinak, ale dospělí se také občas na nějaké chtějí podívat a tuto pohádku ráda vidím i opakovaně. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dost syntetické... Sice se mi líbily ty průjezdy na koních v západech slunce a průlety nad krajinou plnou jezer, ale hudba ve filmu byla taková dost nepodádkově divná a samotný děj se mi vůbec nelíbil. Celkově to na mně působilo docela chudě. Scénář měl asi větší ambice než se podařilo nakonec natočit. Ono když už si člověk čte jen ten obsah o něčem to hovoří. Já mám tedy pár obsahů také dlouhých, ale půl stránkový obsah s dějem pohádky... Eh... I ty herecké výkony nic moc, Kraus slabota, Vondráčková hlavně v roli králova syna také nic moc. V tom roce 2001 to byla ale docela fešná holka. No, kdo ale před dvaceti lety nebyl že.. :-) ? Radost udělal pan Pelzer udělal radost, toho ve filmu vždycky rád vidím. Dávám za 2 v ohni opečené brambory. * * ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Hezká zápletka. Nicméně její rozuzlování se vleče a vleče... a pak najednou šup šup... a je po všem. Konec je tedy trochu odbytý. Takže na diváka, který už dávno ví, jak to dopadne, nečeká žádné další překvapení, ani svatba, vůbec nic pohádkového. Ísa i Lůca jsou krásné, mužší herci toporní (vyjma Pelzera, Somra a Krause staršího). Nicméně jako kulisa pro domácí práce či letní relax použitelné. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Mdlé, schématické, místy až hloupé; David Kraus a Lucie Vondráčková neschopni překročit svůj vlastní stín, zejména Vondráčková místy opravdu iritující. Jediný silný moment je Klára Issová, jejíž postava asi jako jediná má hloubku a opravdovost. Klára je opravdu výborná herečka. Tak snad jedině za ní alespoň **. ()

honeysuckle 

všechny recenze uživatele

Dejme tomu jedna z těch lepších filmových pohádek natočených po roce 2000. K dokonalosti tomu chybí přinejmenším komplikovanější zápletka a rozhodně lepší finále, které působí poněkud zkratkovitě. Kraus junior mi přišel v pohodě, ale ten jeho sestřih podle hrnce si vizážisté mohli odpustit. Taková neproměněná šance, ale kvůli M.Kramárovi, vtipným dialogům a glosám Krause seniora si tuhle pohádku dám vždycky ráda znovu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Když princezna (Klára Issová) vyráží na koni společně s králem (Maroš Kramár) hledat králova syna, má na čele perlu ve tvaru slzy, jejíž velikost neodpovídá té, která se objevuje ve finální konfrontaci. (Malory)
  • V snímke si ako komparzistka zahrala aj dcéra majiteľa pevnosti Cuknštejn, kde sa čiastočne natáčalo. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama