Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (394)

Patw 

všechny recenze uživatele

Ale jako ano, perfektní animace, nádherná hloubka, barvy, vše to vypadalo reálně a přesto s kapkou fantazie a magie aby divák nadále mohl fantazírovat o všem možném a nemožném, jenže tomu něco chybělo. Děj byl víceméně předvídatelný, ne, že by děj byl až tak "ubohý" ale spíš jak přes kopírák prvního filmu s mírnými úpravami tady a tady. Nejlepší postavou byl rozhodně již ikonický sněhulák Olaf a jeho dvou-(jestli vůbec)-minutové shrnutí prvního filmu. Přál bych si třetí film? Rozhodně, hezky to zakončit (přeci jen děj druhého dílu končí ačkoliv ne otevřeně rozhodně ne zakončeně), nebo děj trochu více posunout, nechat Disney Animation být více odvážnější. Nevím zatím zda mám hodnotit třemi nebo čtyřmi hvězdami. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Disneyho princezny jsou nejoblíbenější mezi nejmenšími a to nejen holčičkami. Hold ale já jsem starší a i vševědoucí, tedy jak řekl Olaf(který byl taková vtipná propojovací část mezi dětmi a dospšlými). A podle mého, první díl byl lepší, tohle už byla spíš jen dokončovačka, protože první Frozen vydělal hodně peněz. Jinými slovy, zazpívat, zachránit a konec.... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi moc nelíbila, za to ve dvojice je ten příběh zajímavější. Je to takové mýtické, a to se mi na tom líbilo. Celkově i postavy jsou sympatičtější a vcelku jde o hezký film. Ovšem i zde bych ubral polovinu písniček, protože jich tam je na pohádku hrozně moc. Každopádně animace je luxusní, stromy, listy, voda... vypadali jak skutečné! ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

První díl Ledového království byla ještě taková klasická a hloupoučká Disneyovka, ale u druhého dílu, který vznikl vlastně jen kvůli úspěchu jedničky, se tvůrci jaksi nerozhodli, jakým směrem se mají vydat. Dost mi to připomíná, jak se před pár lety Disney sekl u osmé epizody Star Wars a film je tak mixem všeho možného. Písničky jsou tentokrát opravdu otřesné, navíc jde vidět, že se tvůrci až moc inspirovali u videoklipů ze sedmdesátých let. Jo a taky si páni tvůrci trošku spletli, kde se příběh vůbec odehrává, protože ze Skandinávie tu máme rázem příběh o kolonizátorech a indiánech. Upřímně se bojím, jak bude vypadat pokračování, pokud tedy bude. Některé série prostě sequely dostávat nemají. 45% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příběhově až moc jednoduché, ale nemůžu říct, že by to bylo úplně neoriginální. Přeci jen udělat animák bez jakéhokoli ústředního záporáka není jen tak a působí to fakt osvěžujícím dojmem. Animace je krásná a to jak krajinky, tak rozpohybování postav. Je to celé docela temné (ne však tak, jak naznačoval trailer) a hlavní dvojice působí příjemně živě. Nevím čím to, ale charaktery rozanimované tvůrci Tangled či prvního Frozen na mě působí nejen mimikou, ale i tím, jak jsou napsané, mnohem víc lidsky, než jak je tomu u drtivé většiny konkurenčních animáků. Elsu a ještě roztomilejší Annu si proto nelze nezamilovat. A právě v kontrastu s potemnělou atmosférou, realistickými krajinkami a uvěřitelnými postavami tam (opět) ten infantilní Olaf působil jako pěst na oko. Jar Jar ve formě sněhuláka, který jako kdyby do Frozen přeskočil z naprosto jiného filmu. Hudební čísla fajn. Druhé Let It Go se sice nekoná, jinak ale muzikálová pohádka, jak má být. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Film vytvořil tým přibližně 800 lidí, z toho 80 animátorů. (PamPero 1)
  • Když Olaf zmíní neexistující postavu jménem Samantha, tak to byla improvizace samotného Joshe Gada. (SONY_)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama