Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (394)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Žel, už se nejedná o "ledový" zázrak jako s prvním dílem. Písničky jsou otřesné, více méně na jedné vlně, a ani jedna se nevyrovnala těm z dílu prvního. Příběh možná ze začátku působní zajímavě, ale zpětně si vlastně pak řeknete, že mnoho věcí byla jen nastavovaná kaše. Asi fajn animák, ale po skvělé jedničce jsme čekali asi něco víc. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

O hodně slabší než návyková jednička. I když se "Frozen" nepyšnilo tou nejoriginálnější zápletkou, byl příběh o pochopení Elsyny moci milý a kouzelný. Kdyby byl druhý díl jen o hledání sebe sama, tak bych výsledek hodnotila daleko lépe, ale jelikož ho pojali jako agitku (uctívání přírody, zlí běloši vs. hodní indiáni, chlap jako ženská brzda apod.) bez zásadnějšího příběhu, tak nemohu hodnotit jinak. Anna, kterou jsem měla v prvním díle mnohem raději než Elsu, je navíc neskutečně otravná, písničky jsou mnohem slabší (skutečně se mi líbí jen "Into The Unknown" a "Show Yourself" a de facto tu neexistuje záporák. Být dítě, tak se nudím. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

U Disneyho se vykašlali na hledání nových nápadů a natočili víceméně to samé co minule. Pokud u vás jede Frozen každý druhý víkend, asi budete spokojeni. Jestliže ale hledáte animák, který posune příběh Elsy a Anny a zkusí být trošku odvážnější, dobrodružnější nebo dojemnější, čeká vás asi zklamání. Tady se hrálo na jistotu. Až moc. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Frozen nepotrebovalo absolútne žiadne pokračovanie, ale tvorcom to pochopiteľne nedalo a na úspechu prvého filmu chceli stavať ďalej. Tento sequel so sebou priniesol síce originálny príbeh, ale celé mi to prišlo také akési zbytočné. Ani piesne už neboli také oslnivé ako vo Frozen I, takisto ani humor nedosahoval predchádzajúcu úroveň. A ten záver, keď sa Elsa pobrala preč z kráľovstva kdesi do lesa, to bolo podľa mňa dosť odveci. Sestry sa rozdelili, hoci v prvej časti bolo práve toto hotová katastrofa... Nuž, kľudne to mohlo zostať aj bez sequelu. 2* ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdy stejně jako jednička. Je to fajn, nicméně co se animáků týče, tak opět nic výjimečného. Proč si to lidi až tak zamilovali mi je proto stále záhadou - myslím, že snad každý rok se objeví minimálně jeden o třídu lepší animák. Nebýt navíc Olafa, tak jdu mimochodem rozhodně i o hvězdu níž, to je jasnej tahoun filmu... :) Vlastně ani nevím jak jednička (protože si ji upřímně už ani moc nepamatuju), ale docela mi vadilo, jak film pokaždé něco rozjede, ale při stopáži 103 minut to samozřejmě nemá šanci dotáhnout do konce - zbytečnost některých postav a scén byla do nebe volající. A to nepočítám, že čtvrtinu filmu zabírají písničky, které děj neposouvají ani o mák. Scénář měl přitom docela potenciál, ale jako celek to moc nefungovalo - chyběly prostě větší emoce. Na druhou stranu vynikla právě většinou ta vata a určité segmenty (např. scénka Olafa). Velký palec nahoru má u mě nicméně song Into the unknown, který je pro mě dokonce i lepší než minulé Let it go. Snad se jen u potenciální trojky (která po tom komerčním úspěchu bez tak vznikne) dočkáme trochu větší originality. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kde si princezny ještě jako malé holčičky hrají se sněhovými postavičkami, si lze na okamžik všimnout postavičky Baymaxe z filmu Velká šestka (2014). (pityty)
  • Po prvom filme vznikla teória, že Elsa (Idina Menzel) je homosexuál. To sa autorom zapáčilo a chceli to zakomponovať do tohto filmu. Disney ale chcelo, aby bol film čo najviac vhodný pre deti, keďže všetci takúto scénu považovali za tak povediac dospelejšiu, bola táto scéna vyškrtnutá a nahradená takou, ktorá na to len poukázala. (Krnac)
  • Ohnivé zvířátko, s nímž se Elsa spřátelí, svým vzhledem (úsměv, široké prsty) i chováním (pohyb, olizování oka) připomíná gekony, kteří patří mezi plazy. Mělo by ovšem jít o mloka skvrnitého, obojživelníka, nazývaného v mytologii a heraldice podle jeho latinského pojmenování salamandr, česky také ohnižil. Věřilo se, že dokáže přežít v ohni, že se z ohně rodí, že je tak studený, že po vhození do ohně svým chladem plameny uhasí, ale také že umí rozdmýchat dobré plameny a uhasit zlé. Heraldický salamandr má podobu ještěra obklopeného plameny – takový byl i symbolem francouzského krále Františka I. Mezi prostým lidem ale oblíbený nebyl a věřilo se v jeho až nadpřirozenou jedovatost. Salamandr v této pohádce je inspirován heraldickým ještěrem či dráčkem – animátoři si z biologického podřádu ještěři vybrali čeleď gekonovitých, zjevně pro jejich roztomilost. (Korsak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama