Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 9

Recenze (394)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukám, že do kina chodím spíše už jen s prckem :-) Však to mnozí znají. Paní vedle mě sice hodinu jedla po jednom brambůrky, ale i tak jsem byl spíše nadšený. Uchvátila mě hlavně úžasná animace, ovšem i příběh měl hlavu a patu, byl dostatečně dojemný a Olaf vtipný. Film utekl jako nic a i prcek vydržel, což je známka kvality. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Pozlacené nic… druhé Frozen je sice ryzí vizuální žranicí, která těží z vyzrálejší a "temnější" látky, v ostatních sférách však bolestivě zklamává na plné čáře. Chybí tomu to nejdůležitějí, a to je SRDÍČKO. Kouzlo je po šesti dlouhých letech pryč, a pro mě je největším zklamáním fakt, že se po stránce scénáristické jedná o nebetyčnou rychlokvašku, která je, podobně jako letošní čtvrté Toy Story, ohromně obyčejná. Hračky však přinejmenším směřovaly od bodu A do bodu B a přichystaly si pro nás nadmíru silné finále, které jsem prožíval podobně jako u předchozího Woodyho dobrodružství. Zde emoce prakticky chybí, téměř celé dění je komicky nahodilé a o nových postavách, které jsou nezajímavé a vlastně i zbytečné, tu nemusí být ani řeč. Dětem se to bez pochyby líbit bude a odrostlejší diváci to přežijou bez úhony, ale osobně se nemůžu zbavit pocitu, že tento svět má potenciál pro daleko lepší příběhy. 6/10 ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že Frozen 2 má určitá nedotažená místa a že se nepodařilo naplnit stoprocentně jeho potenciál. Přesto ho vidím jako velmi povedený a jen o malinko "horší" než první díl. Svým způsobem je totiž oproti jiným Disney pohádkám docela nestandardní - namísto běžného záporáka (který tam vůbec není) tam totiž postavy zápolí spíš se svým nitrem a svou minulostí. Snaží se vyrovnat se svým údělem a napravit dávné křivdy. Stejně tak hlas, který slyší Elsa, se dá dost dobře vykládat jako její "intuice", která ji vede tam, kde má být. Zkrátka mi to přišlo vlastně jako velmi moderní a svým způsobem odvážné pojetí. A co si budeme povídat - písnička "Into the Unknown" je nakonec stejně mocná a chytlavá jako někdejší "Let it Go". Nakonec bych proto byla schopná odpustit i některé nedostatky jako například podivně kýčovitá a sladkobolná píseň Kristoffa (která se k této postavě zkrátka vůbec nehodí a bylo mi záhadou, proč ji tam vůbec v takovém pojetí dávali) či některé drobné nesrovnalosti na konci. Zpětně totiž vidím film jako veskrze dobrý a opravdu jsem se po celou dobu bavila a se zájmem příběh sledovala. Olaf taky opět pobavil (především jeho píseň "When I Am Older"). Takže vzhledem k mé výsledné spokojenosti nemám důvod film srážet na nižší hodnocení. Z mého pohledu jde stále o značný nadprůměr. ~(4,1)~ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdy stejně jako jednička. Je to fajn, nicméně co se animáků týče, tak opět nic výjimečného. Proč si to lidi až tak zamilovali mi je proto stále záhadou - myslím, že snad každý rok se objeví minimálně jeden o třídu lepší animák. Nebýt navíc Olafa, tak jdu mimochodem rozhodně i o hvězdu níž, to je jasnej tahoun filmu... :) Vlastně ani nevím jak jednička (protože si ji upřímně už ani moc nepamatuju), ale docela mi vadilo, jak film pokaždé něco rozjede, ale při stopáži 103 minut to samozřejmě nemá šanci dotáhnout do konce - zbytečnost některých postav a scén byla do nebe volající. A to nepočítám, že čtvrtinu filmu zabírají písničky, které děj neposouvají ani o mák. Scénář měl přitom docela potenciál, ale jako celek to moc nefungovalo - chyběly prostě větší emoce. Na druhou stranu vynikla právě většinou ta vata a určité segmenty (např. scénka Olafa). Velký palec nahoru má u mě nicméně song Into the unknown, který je pro mě dokonce i lepší než minulé Let it go. Snad se jen u potenciální trojky (která po tom komerčním úspěchu bez tak vznikne) dočkáme trochu větší originality. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Na druhé Frozen jsem se docela těšil a o něco temnější tón kvitoval. Pak jsem ale uviděl výsledný produkt a docela se zhrozil. Postavy sice "ze svých rolí" nijak zvlášť nevypadly, ale celý příběh je slepencem několika situací, které zdánlivě sledují nějakou společnou myšlenku, ale dohromady moc nefungují. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat docela fajn, ale hudební stránka (tak, jak je ve filmu pojatá) s onou temnotou dávného prokletí není schopna vytvořit funkční celek. Nehledě na to, že oproti jedničce jsou písničky snadno zapomenutelné a místy dost sjeté - až jsem si myslel, že tvůrci museli na něčem jet. Nejpodstatnější však je, že v této době už by měla být animace dokonalá. A ona vesměs je... Jenže když vás dění na plátně irituje, začnete si všímat detailů, které taky nejsou úplně tím pravým ořechovým. Mou frustraci můžu krásně demonstrovat na váze postav. Pokud se chcete naštvat, zkuste pozorně sledovat třeba běh sobů, kteří si vlastně jen tak plují přes zasněžené pláně. Je docela rozdíl, když to porovnáte třeba se se stádem bizonů ze Lvího krále, kde jste prostě tu tíhu zvířat "cítili". Ale to už asi zabíhám do zbytečných detailů. Frozen II je objektivně nablýskaný průměr, který je stále daleko před nesmysly, jako je třeba "Rychle a zábavně" nebo "Ledová sezóna". Děti budou ve finále spokojené a rodičům se z toho nerozskočí hlava. Ale já osobně tohle studiu jako je Disney prostě odpustit nemůžu, a proto půjdu na dvě. I když ty 3 hvězdy by se tam najít daly... ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Film vytvořil tým přibližně 800 lidí, z toho 80 animátorů. (PamPero 1)
  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama