Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, co mě napadá, je, koho napadlo obsadit sluníčkového Jaroslava Duška do takovéhle role. Ale ono to funguje, na úsměvné "štípání bambusů" si při jeho scénách v chatce rozhodně nevzpomenete, ba naopak, jde z něj strach smíšený s hnusem a možná i špetkou lítosti. A vůbec tak nějak pořád přemítám nad obsazením, který je prostě absolutně famózní. Ale po prvním dílu mě celá výborně vykreslená hnusná atmosféra ponořuje tak hluboko, že si nejsem jistá, že chci sérii vidět celou a přemýšlím, zda Pustinu vůbec dokoukám. Nakonec se však rozhoduju, že to dám, přece jenom ohlasy jsou velké a výkony prvního dílu jsou příslibem, tak uvidíme, snad se toho sexu aspoň trochu ubere... ()

TerezD 

všechny recenze uživatele

Na Pustinu jsem slyšela od známých tolik chvály, že mi to nedalo a musela jsem se podívat, o čem všichni tak nadšeně diskutují. Po prvním dílu jsem spokojená, skvělé zpracování, kamera naprosto bez chyby. Perfektně vykreslený obraz nehostinných severních Čech nabitý mrazivou až severskou atmosférou. Zatím je předběžné hodnotit celý seriál, ale pokud se to bude dál vyvíjet, tak jako po úvodním dílu, tak moje nemalé nadšení ještě vzroste. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Přála bych si kvalitní český seriál, který bude sice realistický, ale bude nějakým způsobem optimistický. V poslední době se kvalitní česká tvorba velice zúžila na kriminální seriály a tvorbu financovanou HBO. Použité finanční prostředky jsou na seriálu patrné, výběr herců i jejich výkony jsou na úrovni, ale příběh mě neoslovil. Nemám ráda násilí ani v životě, ani na plátně ani na obrazovce. Rozehrávka dává tušit že to neskončí u kopanců a zmasakrovaného kopytníka. Pustina je ponurá, blátivá a špinavá. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soidní rozjezd, který ukazuje nejen počátek samotného případu, ale i problematiku celé obce. Koncept Twin Peaks funguje hned od prvního dílu velmi dobře. Všichni jsou podezřelí, všichni jsou divní...Je vidět, že tvůrci si dali práci s atmosférou místa, a díky lokacím dokázali onu ponurost skvěle vystihnout. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potom, kdy se mi spousta známých svěřovalo, jaké neuvěřitelné orgasmy prožívají při sledování tohoto českého seriálu, tak jsem zkrátka ze zvědavosti nemohl dlouho odolávat. Slovo "kvalitní" mi ve spojitosti se slovy "český seriál" totiž v mé úžasné a bystré mysli jaksi nedávalo smysl. V záplavě všemožných ordinací a dalších sraček pro slabomyslné, jsem byl od jakékoli české seriálové tvorby dokonale odrazen. Po pilotním dílu jsem rozhodně spokojen. Okamžitě mě oslovila nádherně odporná atmosféra severních Čech, kam se určitě neplánuji nikdy podívat a překvapilo mě množství smogu v relativně hustě zalesněné oblasti. Jedná se o pilotní díl, takže se jedná především o seznámení s postavami, jejich motivacemi a rolemi v příběhu. Přesto si nemohu na nudu stěžovat. Ženská srdce musela zaplesat a krev se jim nahrnout do množidel při pohledu na souložícího divocha a sexuálního predátora Jardy Duška. Musím říct, že bych jeho účast při jeho současných koníčcích v podobné roli určitě nečekal. Každopádně je prozatím fantastický, jak je jeho zvykem. Mile mě ovšem překvapila i řada výkonů profesionálních českých neherců, kteří se živí tím, že předstírají hraní. Již teď je jasné, že tu mám tu čest se seriálem, který je na české poměry velmi vydařený. Závěr byl takový, jaký se v kriminálce sluší a dokonale mě navnadil na pokračování, na které se moc těším. Slabší 4 kousky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)

Reklama

Reklama