Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

TerezD 

všechny recenze uživatele

Na Pustinu jsem slyšela od známých tolik chvály, že mi to nedalo a musela jsem se podívat, o čem všichni tak nadšeně diskutují. Po prvním dílu jsem spokojená, skvělé zpracování, kamera naprosto bez chyby. Perfektně vykreslený obraz nehostinných severních Čech nabitý mrazivou až severskou atmosférou. Zatím je předběžné hodnotit celý seriál, ale pokud se to bude dál vyvíjet, tak jako po úvodním dílu, tak moje nemalé nadšení ještě vzroste. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nemáme se čeho bát. Jsme tři na dva. Prostě to referendum nepustíme." Tak to se mi moc líbí. Lidi si ve volbách zvolí vedení a když chtějí referendum, tak jim ho paní starostka nechce dovolit? A to má být kladná postava? To mi dost připomíná naši vládu, která nechce připustit referendum o vystoupení z EU, protože lidi by jim mohli vzít koryta. Takže paní starostce budu fandit po rodinné stránce, ale politicky u mě skončila. Navíc se mi v tom těžebním smogu moc dobře nedýchalo, obyvatelé Pustiny jsou mi nesympatičtí a o trotlech z ústavu se snad raději ani nebudu vyjadřovat. Takže všechny mé sympatie získává nadržený Karel a moc mě pobavil Autošťouch, při kterém se vozidla převracely na střechy z nulové rychlosti a to je třeba ocenit. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Má to tendence, ale první díl neřekné lautr nic. Proto 3* a uvidím, co bude dál. Atmosféra je ale velmi vlezlá, takové typické hnusné české počasí, šedo, déšť, špina a bordel. V Pustině je vlastně zobrazeno to nejhnusnější z Česka, staré auta, zdevastovaná příroda těžbou uhlí a hnusná špinavá vesnice s rozbytýma barákama. Měl jsme pocit, že čumím na ukrajinský, polský, nebo maďarský seriál. Co z toho plyne? Jsme východ jak prase a západ je v nedohlednu. Byť chápu, že tohle byl nejspíš záměr. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, co mě napadá, je, koho napadlo obsadit sluníčkového Jaroslava Duška do takovéhle role. Ale ono to funguje, na úsměvné "štípání bambusů" si při jeho scénách v chatce rozhodně nevzpomenete, ba naopak, jde z něj strach smíšený s hnusem a možná i špetkou lítosti. A vůbec tak nějak pořád přemítám nad obsazením, který je prostě absolutně famózní. Ale po prvním dílu mě celá výborně vykreslená hnusná atmosféra ponořuje tak hluboko, že si nejsem jistá, že chci sérii vidět celou a přemýšlím, zda Pustinu vůbec dokoukám. Nakonec se však rozhoduju, že to dám, přece jenom ohlasy jsou velké a výkony prvního dílu jsou příslibem, tak uvidíme, snad se toho sexu aspoň trochu ubere... ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E01 - Po prvním dílu těžko soudit.. Kamera je naprosto super, barevná nálada seriálu se mi líbí (i když klasicky kopíruje skandinávské seroše nebo americké seroše na skandinávský styl, ale dle marketingu to je účel), hudbě nemůžu vůbec přijít na chuť (hudba by dle mého neměla rušit děj a měla by pro diváka být příjemnou připomínkou svého zdroje, což tady je naopak), Zuzana Stivínová válí (ta holka nám zraje), ale ostatní herci díky rychlému střihu a minimum dialogů se zatím neprojevili.. Nevim, jestli byl můj sen vidět Jaroslava Duška z převážné většiny nahého.. Osel na začátku mi přišel tak nějak dějově navíc, křečovitej, ale možná to nějak do příběhu zapadne.. Ke konci dílu se jim opravdu povedlo vybudit mnou zvědavost a pustit si druhý díl.. Uvidíme, kam se to bude ubírat :-) Hodnocení 4* s ohledem na české prostředí nadhodnocuji - kdyby USA, tak určitě jen 3*.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)

Reklama

Reklama