Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neutěšená krajina, bordel, špína, prostitutky lezoucí do náklaďáků, obří těžební rypadla, neustále nasraní vesničané. Hlavní hrdinka současně bojuje na dvou frontách. Coby starostka odlehlé díry se brání developerům, kteří přemlouvají obyvatele k odchodu, aby namísto jejich domovů mohli těžit. Zároveň musí odolávat nečekané situaci: zmizení mladší z dcer, které má řadu neznámých a odhaluje nečekané vazby mezi obyvateli. Situaci nepřispívá duševně nemocný manžel ani výchovný ústav, ve kterém je uklizeno několik výrostků. Vše se začíná umně propojovat, tvůrci si s divákem začínají hrát. Potěší všichni, nejvíc zatím suverénní Zuzana Stivínová a Jaroslav Dušek vstupující na scénu coby výkonný divoch. Výborný start. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jasně že jsem čekal, že to bude dobrý, ale ne až takhle dobrý. Vykreslení Sudet je sice možná i přehnaný, a to říkám jako někdo, kdo v nich vyrůstal, i když ne zrovna v podkrušnohoří. Přes esenci toho nejdepresivnějšího zůstává ale ta atmosféra prostředí tak uchopitelná, až opravdu mrazí, což je pro mě momentálně nejvíc podstatný, a rozmetává to nejčastější neduh většiny "našich" (ok, není to origo koncept) pokusů přesvědčit - hele, fakt jsme tady, není to rádoby. Marně vzpomínám, kdy jsem naposled cejtil něco podobnýho z důvěrně známýho prostředí - snad při sledování Schmitkeho a trochu při Kobrách s užovkama. Tady je ale zachycení těch nejjemnějších detailů v chování a reakcích postav skoro furt tak věrný, že nemám slov. Výborně hrajou všichni, Stivínová jak o život. Normálně mám strach podívat se na další díl, aby se ten dojem nepokazil. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediný, co mě mrzí, je, že jsem se k tomuhle seriálu dostala až teď. V Česku se podobný seriály skoro vůbec nevidí a já to zatím úplně žeru. Tohle je kvalita světový úrovně, dámy a pánové, a to si nedělám prdel. Konečně se nám to podařilo! Co si budeme povídat, v českou kinematografii důvěru moc nemám a o to jsem radši, když se nám něco konečně povede. Připomíná mi to první sérii seriálu True Detective, kterej naprosto miluju a je stejně pochmurnej. Z Pustiny atmosféra totiž přímo sálá - zapomenutej kraj někde na konci republiky, jaderný továrny, těžba uhlí, strhaný lidi, místní prostitutky, pasťák... No je tady prostě všechno. A vsadím se, že ten chlápek se zlatým řetězem dělá pro mafiány. První díl mě skvěle vtáhnul, už se těším, co přijde dál. Vsadím se, že obviní toho úchyla z lesa, ale nakonec to dopadne tak, že to bude někdo úplně jinej, protože Karel je prostě jenom divnej zálesák, co nikdy neměl ženskou. A ten vychovatel Prcek vypadá jako celkem férovej chlap. Hodnocení: už cítíte tu existenční krizi?/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina pilotu je spíše seznamovací, ale prostředí je povedené. Pustina není obyčejná vesnice jako Kotěhulky, ale pořádná temná díra se spousty nasraných vesničanů. Život v takové řiti není zrovna ideální a tak jim těžební společnost nabízí řešení. Proti tomu je však starostka Pustiny, které se začnou dít divné věci. Ano, tudíž se v druhé polovině přiostří. Divák společně s velmi pěknou temnou atmosférou dostane i solidní napětí, které trvá do konce pilotu. Prvnímu dílu nemám co vytknout, tak uvidíme dále. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E01 - Po prvním dílu těžko soudit.. Kamera je naprosto super, barevná nálada seriálu se mi líbí (i když klasicky kopíruje skandinávské seroše nebo americké seroše na skandinávský styl, ale dle marketingu to je účel), hudbě nemůžu vůbec přijít na chuť (hudba by dle mého neměla rušit děj a měla by pro diváka být příjemnou připomínkou svého zdroje, což tady je naopak), Zuzana Stivínová válí (ta holka nám zraje), ale ostatní herci díky rychlému střihu a minimum dialogů se zatím neprojevili.. Nevim, jestli byl můj sen vidět Jaroslava Duška z převážné většiny nahého.. Osel na začátku mi přišel tak nějak dějově navíc, křečovitej, ale možná to nějak do příběhu zapadne.. Ke konci dílu se jim opravdu povedlo vybudit mnou zvědavost a pustit si druhý díl.. Uvidíme, kam se to bude ubírat :-) Hodnocení 4* s ohledem na české prostředí nadhodnocuji - kdyby USA, tak určitě jen 3*.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)
  • Natáčelo se v obci Běsno, Buštěhrad, Beroun, Kladno - Dubí. (M.B)

Reklama

Reklama