Reklama

Reklama

Sportovec roku 2015

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Lucie Výborná a Jan Pokorný uvádějí přímý přenos slavnostního vyhlášení novinářské ankety Klubu sportovních novinářů za rok 2015. Večerem hudebně provází Dara Rolins, Gipsy.cz, Tam Tam batucada, Vem Camará Capoiera. Tradiční sportovní anketa Sportovec roku letos oslaví 57. výročí. Na slavnostním galavečeru, jehož leitmotivem je tentokrát pozvánka na Letní olympijské hry do Rio de Janeira, se sejdou současní nejlepší sportovci a sportovní legendy České republiky. Novinkou večera bude i divácká anketa „Vaše srdcová záležitost", která připomene nejsilnější emoce, které mohli diváci prostřednictvím televizních obrazovek během roku zažít. Nejedná se o zachycení sportovního výkonu, za ten jsou sportovci v nominaci, ale o silný sportovní příběh. Účast přislíbily takové sportovní osobnosti, jakými jsou Martina Sáblíková, Zuzana Hejnová, Lucie Šafářová, Ondřej Synek, úspěšní biatlonisté ve složení Moravec, Soukup, Soukalová, Vítková a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr odpad!

všechny recenze uživatele

Sportovec roku 2015: 1. Zuzana Hejnová (atletika) 1637 bodů, 2. Martina Sáblíková (rychlobruslení) 1188 bodů, 3. Ondřej Moravec (biatlon) 1109 bodů, 4. Ondřej Synek (veslování) 989 bodů, 5. Lucie Šafářová (tenis) 967 bodů, 6. Gabriela Soukalová (biatlon) 947 bodů, 7. Petra Kvitová (tenis) 927 bodů, 8. Jaromír Jágr (hokej) 907 bodů, 9. Zdeněk Štybar (cyklistika) 837 bodů, 10. Jiří Prskavec (vodní slalom) 687 bodů. To je to důležité, čeho jsem se nedočkal. Nedokázal jsem totiž strávit neuměle namíchaný koktejl trapnosti, breptání a sportovní ignorance, který se na mne valil z obrazovky. Sportovci za to nemohou. Jen kvůli nim jsem se včera pokusil podat mimořádný sportovní výkon a dokoukat tento pořad až do konce, dokonce jsem se několikrát pokusil přepnout zpět na vyhlašování, ale nebylo to v mých silách. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jak vodní slalomář Jiří Prskavec s pokorou zmínil, že kdyby byla na vyhlašování ankety Klubu sportovních novinářů slavná osmašedesátka, asi by z něho žádná otázka směřující k ní nevypadla. Hokejová legenda měla rok plný poctivé práce nejprve na domácím mistrovství světa a pak začala překonávat další rekordy v NHL. Dával bych mu primát každoročně. Samozřejmě beru, co dokázali tenistky, atletka Hejnová nebo zástupci mého oblíbeného biatlonu. Předávání vnímám jako obyčejné setkání, které má mizerná hudební vystoupení, už jen průměrné moderátory bez života a spontánnosti i rozpačité publikum (dvojnásobně podivné standing ovation, páč by si Věra Čáslavská a Jiří Holík zasloužili, aby diváci stáli hned od začátku). Předchystal jsem si u toho ale spoustu věcí do práce, takže účel splněn. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sportovec roku nasral. Nevyhrála Soukalová. Šukal bych ji až bych K(o)ukal. Kvůli ní bych byl schopný absolvovat 50 výstřiků na Jizerské padesátce. A i když tenhle závod nemá s biatlonem pranic společného, stejně ten kalíšek naplním, když její nabíječ má koule v trapu. Vyhlašování se nikam neposunulo. Roky neměnná moderátorská dvojice Výborná/Pokorný slavnostní večer neumí výrazně rozhýbat. Tentokrát ale byla mimořádně tragická. Nešlo jim vůbec nic. Jsem alespoň rád, že tolik neanalizují politickou scénu, jako někteří jiní, takže i přes svoje příšerné podání, jim nevystavím stopku. Uhozená byla hudební vystoupení. Radek Banga a Dara Rolins na odstřel. Jejich nepovedená hudební čísla kazila dojem úplně. Do poměrně komorní atmosféry, která panuje v sále, se "artisticky" pojatá hudební čísla ani moc nehodí. I přes menší porci debility, než jakou třeba disponují volby královny šered Zmizz a pěveckou (sr)anketu Moudivláček, kde už je předem rozhodnuto, že vyhrává dezert Panagotta a Lucie na černo, se ani tohle vyhlašování sportovních vítězů nemůže pyšnit ničím oslnivým. Sál jak za sjezdů Žižky, nálada v něm jak před mučením, dvojice moderátorů prkenná, nefunkční a plná přeřeků. Jenže ta Šoukalka a její outfit. A nějaká transexuální Hejnová si určitě vítězství nezasloužila. Takže valím na první trénink biatlonu, na pátém kilometru střílím do nafouknutých kondomů, tak mně držte pyje, abych ten budoucí premiérový šuk s Gabikou nepokazil. To ale nic nemění na slabé úrovni pořadu, která s léty nedoznala změn k lepšímu. 40% ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Respekt před sportovci. Za mě Top 2015: Zuzka - Lukáš - Lucka - Gábina - Ondřej - Martina. Odpad za moderátory. ()

raduna01 odpad!

všechny recenze uživatele

Nešťastné rozdělení na mužskou a ženskou část, s následným finále, takže vlastně bylo v polovině jasné kdo vyhraje. Jaké bylo další pořadí jsme se nedozvěděli. Co byl ovšem vrchol trapnosti byla moderátorská dvojice a jestli jsem někdy napsal kritiku na pár Háma Absolonová při atletu tak se jim omlouvám, tohle bylo neomluvitelný. Ale jak píšou ostatní sportovci za to nemůžou. Jen by mě zajímalo kolik omluvenek se dostaví na příštího sportovce roku a ať je ten příští rok stejně úspěšný jako ten letošní. ()

rhobos odpad!

všechny recenze uživatele

Bože můj, na co jsem to zase koukal... moderátoři opravdu strašní, trapní, umělé vtipy které by nepobavily ani zhuleného.. a výběr hudby.. nemám slov. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Úroveň této sešlosti je strašlivá. Nemohu uvěřit, že onen přímý přenos vysílá veřejnoprávní stanice s moderátory, jenž sice vysílají ve veřejnoprávním rozhlase, ale jejich styl je level Bouček. Všechno je zmatené, hudební čísla umělců již za zenitem, kdy Gipsy vytáhne svůj asi jediný a již ohraný hit a Dara se kroutí a zpívá o tom jak jsou s Patrikem skvělý pár, a rádoby nápadité vyhlášení výsledků, kdy se nominovaní sejdou vedle sebe a všichni řeknou na stejně blbé otázky stejně blbé odpovědi, pak někdo přijde řekne, že někdo vyhrál, ostatní tiše odejdou a vítěz opět opakuje, co řekl před tím. Chtěl bych se dožít okamžiku, kdy se v této republice najde někdo, kdo bude mít nějakou vizi jak dělat obdobné ceremoniály. Takhle to opravdu nepůjde.. P.S. Psal jsem ještě před koncem a ten tedy udělal tu nejhorší možnou tečku jakou si lze představit. Odpad, ale nedám, protože sportovci si to nezaslouží, už kvůli tomu, co jim v závěru provedli ()

PK Ivanhoe 

všechny recenze uživatele

Tak jako.. jsem zvědavej kterej sportovec je takovej frajer, že je sportovec ROKU! Ale hudební projevy v programu mi můj zážitek trochu kazí... Kdybych chtěl poslouchat hudbu Mr. Bangy , zajdu si na jeho koncert... ()

walkingdead odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem nepoučitelný, věděl jsem, že Pokorný bude tragický, přesto jsem se zase díval, protože mě zajímalo, jak to dopadne a jak bude večer vypadat. U Výborné bylo nejtrapnější, když recyklovala loňský vtip Königa o krádežích mobilů divákům, u Pokorného bylo nejtrapnější... nechce se mi psát 80řádkový komentář. Chudáci sportovci. Letos jim to bojkotovala jen Kvitová se Sáblíkovou, jsem zvědavý, kdo bude tak otrlý, že přijde i příští rok. Osobně doufám, že budu mít lepší paměť a mrknu se za rok jen na výsledky na netu. Protože nečekám, že by "konzervativní" čt měnila moderátory, scénáristy, dramaturgii... ()

Reklama

Reklama