Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tady někde přišel ten zlom, kdy Sly přestal rozdávat olovo a rány pěstí a začal to nahrazovat mentorujícím blábolením. Měla to být paralela s hereckým chlebíčkem, kdy nemůžete být věčně na špičce, ale můžete nasměrovat svou energii a zkušenosti na podporu druhých, nicméně vyšel z toho jen mizerný motoristický film, který působil stejně uměle jako opálení Burta Reynoldse. CGI efekty k popukání, kvůli některým hereckým výkonům by měl na trať vyjet Safety car.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť nudná veľkorozpočtová reklama na závody monopostov. Film sa prvoplánovane snaží byť strašne cool, ale bohužiaľ schádza do trápnosti. Zopár pekných báb a efektne natočených deštrukcií nič nezachráni. Renny Harlin vedel niekedy točiť akciu, toto však nieje ten prípad. Herci skôr pózujú ako hrajú. Film mohol byť lepši nebyť snahy sa tváriť v niečo čo nieje a vsadiť na čistokrvný adrenalín bez zbytočnej rádoby romantiky. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle skvost jsem byla pozvaná týden poté, co jsem "úplně blbě" vybrala film já (Black Hawk Down) a řeknu vám, že, jak jsem se u Jestřába nebála, tady po mně šel pot, protože se to na mě řítilo ze všech stran, ať už to byla "šokantní" gesta jako sbírání mincí pneumatikama nebo honička formulí velkoměstem, nebo scénář - takhle nežvatlali snad ani Vinetů s Oldou než si pořezali zápěstí, Estella Warren to není herečka, to je další strašidlo, Burt Reynolds s tou škraboškou místo obličeje jakbysmet, a takhle bych mohla pokračovat. Jediná hvězdička napůl za muziku, která v souladu se závody příjemně šlapala, a za Ginu Gershon, ta aspoň blábolila sexy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sly Stallone je borec. Je stálym členom medzi mojimi obľúbenými hercami. Jeho kariera je ako húpačka. Raz hore, raz dole. Film "Formula!" patrí bohužiaľ zrovna do obdobia, kedy tento hollywoodsky svalovec točil veľmi nepodarené projekty. Ako boli napríklad "Sudca Dredd", "Denne svetlo", "D-Tox" a aj "Formula!". Všetko to boli neúspešné prepadáky. Scénaristicky totálne béčkové filmy, v ktorých mala zahviezdiť vyhasínajúca, akčná superstar Stallone. Veľmi som sa potešil, keď sa prebral z tohoto útlmu a povstal zo svojho vlastného popola ako legendárny Fénix . Stalo sa to vtedy, keď oživil Rockyho a Ramba a neskôr dal dokopy "Postrádateľných". Sylvester Stallone je borec, ale"Formula!" nestojí za veľa. ** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný športový film so Sylvestrom Stallonom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má ničím zaujímavý príbeh o bývalom pretekárovi, ktorý je povolaný späť, aby pomohol svojmu mladšiemu kolegovi k úspechu. So spracovaním som celkom spokojný, síce kvôli tejto tématike ma film ani raz nedokázal výraznejšie zaujať, ale aspoň sa dokázal vyhnúť úplne nudným miestam a tak sa dá bez problémov dopozerať až do konca. Ale chýba mi tu tá pravá súťaživá atmosféra, za čo môže hlavne absencia záporáka. To by malo byť v tomto type filmu samozrejmosťou. Čo sa týka akcie, tak sa tu nájdu iba naháňačky a až na jednu výnimku iba na športovom okruhu, inak tu už nie je nič. Týchto pretekov je tu pomerne dosť, od reality majú veľmi ďaleko, ale sú celkom dobre natočené a s niekoľkými dobrými zrážkami, takže počas filmu celkom dokážu uspokojiť. A najzaujímavejšia je asi naháňačka cez mesto. Herecké obsadenie je výborné, hlavne Sylvester Stallone, Burt Reynolds a Til Schweiger. Réžia je na tom dobre, čo ani u Harlina neprekvapuje a technická stránka je až na niektoré efekty tiež slušná. Formula nie je zlý film, raz sa pozrieť dá, ale príde mi úplne zbytočný. Toho obsadenia, réžie a aj rozpočtu je pre takýto film škoda. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 52%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu se objevují všechny vozy ze sezóny CART 2000/2001. (Dawid199)
  • Původně mělo jít opravdu o příběh z prostředí F1, ale Bernie Ecclestone, který toto odvětví de facto řídí, smetl Stalloneův scénář se stolu. Proto se film zpozdil o půldruhého roku a přesunul se do kulis amerického seriálu CART. (Robbi)
  • Film se natáčel 8 měsíců na 9 velkých cenách v 5 zemích světa. (hippyman)

Reklama

Reklama