Reklama

Reklama

Rok 1956 - stará věznice Creedmore. Jako jeden z posledních zde byl popraven Charlie Forsythe a to za vraždu, kterou nespáchal. O vězňově nevině věděl obávaný dozorce Ethan Sharpe. Pravda o Charliem Forsythovi zemřela tedy spolu s ním na elektrickém křesle a byla pochována, dokud se brány creedmorské věznice nezavřely navždy... Děj se dále odvíjí v současnosti. Přeplněná nápravně výchovná zařízení donutí správu věznic, aby nařídila opět otevřít železná vrata Creedmoru. Novým šéfem je jmenován Ethan Sharpe. Ze záhrobí se vynoří neklidný duch nespravedlivě popraveného vězně a zanechává za sebou krvavou stopu. Duch Charlieho Forsytha touží po pomstě... (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

Han22 

všechny recenze uživatele

Vězeňských filmů jsem viděl dost, vězeňský horor ještě žádný. Renny Harlin to zkombinoval celkem slušně, ale dost béčkově. Je to zkrátka taková ta vězeňská klasika - psychopatický dozorce, mlčenlivý hrdina s otravným kámošem, jeden drsňák, basket na dvoře, vězni házející papíry z cel. A občas někdo zařve a to dost brutálně. To občas je bohužel celkem málo, film se pořádně rozjede až ve finále. Tady Harlin ukáže, že z něj za pár let bude špičkový akční režisér, protože konec má fakt grády, nicméně nic nevyřeší - ani ducha, ani zbytek vězňů, ani nedá moc odpovědí. Je to zkrátka slušné béčko, nic více. A Viggo Mortensen v hlavní roli je překvapivě nevýrazný. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je v pohodě hororové drama , kdy se mstí neprávem popravéný vězeň. Seskupení věznů je v podstatě naprosto totožný jako v kterým koliv jiným vězeňským filmu. Drsný velitel, který se s tím moc nesere. Sice si můžem asi říkat, že těžko by do 20 let opuštěný věznice, jen tak přivezli vězně, aniž by jí předtím pořádně zrekonstruovali a opravte si jí sami. Za zmínku určitě stojí scéna na samotce, kdy se smaží dva vězni. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stará klasika, která ani po letech neomrzí. Děj filmu sice ze začátku připomíná nějaký obyčejný akční cajdák, ale chyba lávky. Jakmile se totiž do toho dvojice Vigo Mortensen a Lane Smith obují pořádně začne ta správná podívaná. Okořeněná docela solidními efekty a na tu dobu i často originální smrtí jednotlivých vedlejších postav. Nej byla asi ta ve větrací šachtě a následný oběd muklů. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začínal. Fínsky režisér Renny Harlin si v Amerike odbyl svoj debut väzeňským hororom Prison. Stará zašlá väznica je znovu otvorená a s ňou sa prebúdza aj staré zlo v podobe ducha nespravodlivo odsúdeného väzňa, ktorý tu bol pred 25 rokmi popravený. Jeho duch sa vydáva na krvavú pomstu. Film okrem dosť strašidelnej atmosféry a temných priestorov väznice zaujme aj podarenými krvavými efektmi a dosť vynaliezavými spôsobmi vrážd jednotlivých postáv (ostnatý drát vedie). Medzi postavami zaujme mladý Viggo Mortensen, ktorý je medzi tou várkou väzňov snad jediný klaďas. Horor však nezaprie svoj nízkorozpočtový pôvod a typickú béčkovosť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem jednu hvězdu přidal už s přihlédnutím k výrazně slabšímu Stínu smrti (1988). Věznice má pěknou atmosféru, obstojné gore a slušné herecké výkony - Lane Smith se snad jako psychopat musel narodit, mladý Aragon se zabíhá a pohledná Fieldová sice moc prostoru nemá, ale je sympatická.Jedna z nejhezčích scének je s ostnatým drátem a následným překvapením šéfa věznice. Rozpálené cely dají vzpomenout klasickému hororu Jáma a kyvadlo a modré blesky (módní záležitost ve filmech 80.let) mají žně. Nechybí ani černá magie! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Väzenie, v ktorom sa film natáčal, je bývalé štátne väzenie vo Wyomingu. Poriadajú sa tam pravidelné denné exkurzie, pričom veľa vecí od natáčania v roku 1987 je nedotknutých a stále v pôvodnom stave. (misterz)
  • Do úlohy Burka bol zvažovaný aj Thom Matthews. (misterz)

Reklama

Reklama