Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník suchého anglického humoru, s prvkami sarkazmu, nemôžem inak, iba vyjadriť potešenie, že som si konečne našiel čas (respektíve nebolo čo pozerať) a vzhliadol tento detektívny "televizák". Samotný príbeh je dostatočne mysteriózny, pričom drží diváka v napätí, k akému rozuzleniu že sa to spoločne spolu s hlavnými predstaviteľmi dopracuje. Titulok "Holmes" budí vždy záujem a zriedka kedy svojim pútavým obsahom skutočne sklame. Londýn, 19 storočie, tmavé uličky, hmla, kostýmy, svojské správanie oboch hrdinov mi bolo pochuti, takže táto pozícia v červených pozíciách je z môjho pohľadu plné zaslúžená. Jeden háčik to ale má, úplne klasicky tento snímok spracovaný nie je, takže tí čo očakávajú nalinajkovanú predlohu klasiky, budú zrejme mierne sklamaný. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Takže jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese tvůrci výjimečně poslali do viktoriánského Londýna, protože tohle je speciál a divákům to udělá radost.... Nebo to bude zamotanější. Ostatně už od začátku na diváky Gatiss a Moffat pomrkávají a nakonec se dočkáme i propojení informace z vyšetřování starého zločinu a seriálové reality, jak ji známe. A dokonce se to obejde bez meta narážek na Arthura Conana Doyla, které se tentokrát mimořádně nabízely. I tentokrát by se to obešlo bez vtipů, BBC utrácí za zbytečné vizuální hrátky a děje tam na hodinu a půl stopáže moc není, ale oproti řešení vztahů ve třetí sérii je tenhle speciál rozhodně pokrok. Naslouchání fanouškům se ne vždy vyplatí, ale tentokrát rozhodně ano. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Moffat s Gattisem dření nadsázku a divácký svět jde vývrtky. Je to čistá kokainová zábava, předěl mezi sériemi, který nic neřeší, ani neposouvá. Samostatná hříčka a betaverze kultu sebe sama, které se tolik spílá jenom kvůli tomu, že se čekaly velké věci. Po sebeparodické třetí sérii mi ta míra diváckého nepochopení přijde úsměvná. Každopádně, verzi 4.0 se nebráním ani trochu. I kdyby měl být Moriarty nakonec svým vlastním dvojčetem, klonem, nebo zmrtvýchvstalým přízrakem ze snu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hodinu jsem chrochtal blahem. Cumberbatchův Sherlock se ve svém původním prostředí cítí jako ryba ve vodě a kolikrát jsem se musel ptát, jestli by celý seriál nebyl lepší, kdyby se odehrával ve viktoriánské Anglii. I když............ . Každopádně tu bylo všechno, co A.C. Doyle servíruje ve svých holmesovských románech. Proč v tom Moffat s Gattisem nepokračovali do konce a rezignovali na samostatné retro, to je otázka, každopádně to udělat měli. Po hodině přišel první skok, díky kterému film ztratil své dosavadní kouzlo a už ho nezískal zpět. Následný zmatek sice nakonec dával jakýs taký smysl, ale celkový dojem mi úplně pokazil. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od speciálu jsem čekal prostě dobový příběh se stejným obsazením. Nicméně Přízračná nevěsta je nakonec takový podivný hybrid, který navazuje na konec třetí řady a přibližuje nás řadě čtvrté, aniž by se v něm ovšem stalo cokoliv důležitého. Je to tedy opravdu jen taková zdrogovaná hříčka, která se nebere vážně, což je docela sympatické, ale zároveň je kvůli cestování o sto let zpět, dopředu, zase zpět a zase dopředu až zbytečně zmatená. Arthur Conan Doyle by asi radost neměl. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)
  • Ve filmu můžeme nalézt hned několik přímých referencí na původní povídky o Sherlocku Holmesovi. Jedná se například o „Modrou karbunkli“, „Pět pomerančových jadérek“ nebo „Musgraveský rituál“. (Othones)
  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama