Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvá časť super, potom sa to začne zamotávať. Ako keby si tvorcovia uvedomili, že netreba byť priamočiary a že treba nejaký riadny dejový zvrat. Ten je ale v zásade vo svojej veľkoleposti veľmi nefunkčný. Je dobré vidieť po dlhom čase staré známe postavy v prostredí ktoré ich vytvorilo. Ale mám pocit, že sa z toho všetkého vytráca nielen nadhľad ale aj zvláštne prepojenie medzi charaktermi. Odrazu mi to príde ploché a prázdne. A Moriarty tentoraz prehráva do neznesiteľnosti. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Pořádně nafouknutý messengerovský palec nahoru by si v České televizi zasloužili za to, že dokázali odvysílat nový díl tak brzy po premiéře na domovské BBC. Čekal jsem opravdu hodně, dojmy jsou ale docela rozpačité... Chvílemi jsem se dobře bavil, ale po tak dlouhém čekání jsme si podle mě zasloužili víc... 7/10 ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jak je Sherlock geniální, tak je i neskromný a ve stylu jeho okázalé nabubřelosti se začíná odehrávat i nová řada seriálu. Tvůrci si uvědomují, jakou ikonu na seriálovém poli stvořili a začínají tak trochu masturbovat sami nad sebou. Nejsem toho velký fanda a už vůbec nejsem fanda oživení poměrně nezajímavého a necharismatického záporáka, s kterým jsme se už jednou vypořádali. Každý ví, že, aby hrdina mohl fungovat, musí mít k sobě pořádného antihrdinu, Moriarty jím u mě rozhodně není. Je to zbohatlý pacholek, jakých je napříč seriály plno, nemám k němu respekt a už vůbec z něj nemám strach. Přijde mi, že v tomto scénáři nemůže skvělé duo Sherlock+Watson jet na plný plyn... 7/10 ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, těšil, dočkal se a musím konstatovat, že jsem se zkrátka přetěšil. Zasazení do doby je vskutku bravurní. Slovní střílečky, celkové vizáže hlavních představitelů, telegramy s poletujícím textem, či listování v novinách a jiné vychytávky naprosto skvělé. Nejvíc jsem se obával, spojení tehdejší doby s realitou a to bohužel přišlo, na můj vkus se v druhé půlce začalo až příliš halucinogenovat a tím ten příběh posunout z klasické napínavé detektivky ve film typu poznej kde jsi, a co právě děláš. Ačkoliv bylo jasné již od začátku spojení případu s realitou, tvůrcům se podařilo zamotat hlavu nejen Sherlockovi, ale i divákovi. Takže předěl fajn, ale šup do nové série a začít řešit opět případy, které budou mít opět hlavu na začátku a patu na konci. Český dabing je problém, ačkoliv, se dabéři snaží a dle mého skromného názoru nejsou vůbec špatní, kdo jednou poslechne originál, Vojtu Dyka jako Sherlocka si prostě pustit nemůže. A ještě posílám vzkaz distributorům. Ku--va vzpamatujte se a koukejte už celej seriál hodit na český trh v Blu-ray disku / stačí CZ titule. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál dorazil na zásadní problém speciálů. Něco říct a přitom vlastně neříct vůbec nic. Díl s pořadovým číslem "0", lidé totiž rádi přehlížejí a přeskakují. Nějak jsem na ten prázdný obsah tvůrcům nedokázal naletět. Na jednu stranu musím poděkovat televizi ČT 2, která do svého hlavního vysílacího času tuhle zběsilost zařadila, a to celé bez reklam! Na druhou stranu by určitě udělala lépe, kdyby sáhla po původním znění. Dabing byl děsný a bohužel nebyl jedinou děsnou věcí. Tento počin si netroufám považovat za plnohodnotný díl seriálu. Spíše se jedná o experimentální upoutávku na 4. sérii, která přijde kdovíkdy. Hodinu a půl divák bloudí mezi Šerlokovými neurony. Co si budeme povídat. Tvůrci mají ve 4. sérií co napravovat. Tohle byla menší facka všem divákům, kteří se na tento díl velmi těšili. Stále je to však Sherlock, takže se zarazím o ošklivé 3 hvězdy. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)

Reklama

Reklama