Reklama

Reklama

Sherlock: Přízračná nevěsta

(TV film)
  • Velká Británie Sherlock: The Abominable Bride (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Netrpělivě očekávaný speciál kultovní série jen 24 hodin po světové premiéře! Fanoušky po celém světě dlouho očekávaný zbrusu nový díl britské série je konečně zde. Sherlock Holmes a jeho věrný společník doktor Watson v neodolatelném podání Benedicta Cumberbatche a Martina Freemana se tentokrát zcela výjimečně a dle tvůrců série naposledy ocitají na stopě zločinu v kulisách viktoriánského Londýna konce 19. století. Tedy v prostředí a době, kam dobrodružství slavného detektiva původně umístil praotec celého fenoménu, Sir Arthur Conan Doyle. Jak prosté. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

hrona 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, těšil, dočkal se a musím konstatovat, že jsem se zkrátka přetěšil. Zasazení do doby je vskutku bravurní. Slovní střílečky, celkové vizáže hlavních představitelů, telegramy s poletujícím textem, či listování v novinách a jiné vychytávky naprosto skvělé. Nejvíc jsem se obával, spojení tehdejší doby s realitou a to bohužel přišlo, na můj vkus se v druhé půlce začalo až příliš halucinogenovat a tím ten příběh posunout z klasické napínavé detektivky ve film typu poznej kde jsi, a co právě děláš. Ačkoliv bylo jasné již od začátku spojení případu s realitou, tvůrcům se podařilo zamotat hlavu nejen Sherlockovi, ale i divákovi. Takže předěl fajn, ale šup do nové série a začít řešit opět případy, které budou mít opět hlavu na začátku a patu na konci. Český dabing je problém, ačkoliv, se dabéři snaží a dle mého skromného názoru nejsou vůbec špatní, kdo jednou poslechne originál, Vojtu Dyka jako Sherlocka si prostě pustit nemůže. A ještě posílám vzkaz distributorům. Ku--va vzpamatujte se a koukejte už celej seriál hodit na český trh v Blu-ray disku / stačí CZ titule. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sherlock je tam kde patří, mezi drožkami, dýmkou a divným loveckým kloboukem. A aktualizace případů samotných se skvěle hodí i na konec 19 století, navíc alespoň jako divák nečuchám rozuzlení (ne že by bylo nějak extra, ale co). Jenomže Moffat s Gattisem se rozhodly kašlat na stvoření samostatného filmu a místo adekvátního finále narušují čtvrtou stěnu a to příběhu vůbec nesluší, veškeré napětí je pryč a ani pětset padesát oknírovaných Watsonů to nespasí, vážně, tenhle film prostě nemá adekvátní konec a jako takový funguje jenom jako hodinu a půl dlouhej teaser na další řadu. byť je to teaser skvělej. A znovu tam není ani jedna vesmírná vydra s chapadly. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento speciál dorazil na zásadní problém speciálů. Něco říct a přitom vlastně neříct vůbec nic. Díl s pořadovým číslem "0", lidé totiž rádi přehlížejí a přeskakují. Nějak jsem na ten prázdný obsah tvůrcům nedokázal naletět. Na jednu stranu musím poděkovat televizi ČT 2, která do svého hlavního vysílacího času tuhle zběsilost zařadila, a to celé bez reklam! Na druhou stranu by určitě udělala lépe, kdyby sáhla po původním znění. Dabing byl děsný a bohužel nebyl jedinou děsnou věcí. Tento počin si netroufám považovat za plnohodnotný díl seriálu. Spíše se jedná o experimentální upoutávku na 4. sérii, která přijde kdovíkdy. Hodinu a půl divák bloudí mezi Šerlokovými neurony. Co si budeme povídat. Tvůrci mají ve 4. sérií co napravovat. Tohle byla menší facka všem divákům, kteří se na tento díl velmi těšili. Stále je to však Sherlock, takže se zarazím o ošklivé 3 hvězdy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že novodobý Sherlock tak dobře funguje nikoli z důvodu oné vějičky v podobě zasazení do současnosti, ale pro své obsazení, chemii mezi osazenstvem, styl, atmosféru, chytrou práci s originálem i nadsázku. Bohužel také důkaz, že Moffat s Gatissem jsou navzdory vší své (mnohdy nadbytečné, ale také ne vždy) překombinovanosti opakovaně (u Sherlocka i Doctora Who) průhlední mnohem dříve (jakože opravdu mnohem; prokouknutelné je to tentokrát v obou plánech v řádech minut) než by bylo záhodno a než by si sami přáli. Čímž dochází k tomu, že nejednou spíše čeří vodu než že by někam posouvali zápletku či postavy. Ve výsledku speciál, který dost dojíždí na to, že by na jednu stranu potřeboval fungovat sám o sobě (což se mu v první komediální polovině daří beze zbytku, bohužel pouze v ní), zároveň přeci jen částečně navázat na předchozí tři série (s přimhouřením obou očí i toto projde) a přitom nic nikam neposunout, kdyby ho snad někdo neviděl a po třetí sérii zamířil rovnou do čtvrté. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Uctivá, zábavná a nic svým novodobým dílům nedlužící odbočka do viktoriánských časů si vybrala vše, co hýbalo tehdejší dobou: probouzející se hnutí za ženská práva, za sociální spravedlnost, mystiku, vystoupení mágů, začátky psychoanalýzy i vědecké racionality. Všechny tyhle motivy příběh unese a skvěle je dokáže propojit. Pranic mi nevadí, že vysvětlení je trochu krkolomné, to přece k Sherlockovým případům patřilo vždycky. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Ženy, které se, stejně jako Moly Hooper (Louise Brealey) zde, vydávaly za muže, aby mohly vykonávat lékařské povolání, v 19. století skutečně existovaly. Známý je například případ Margarety Ann Bulkleyové alias vojenského chirurga Jamese Barryho. (IlMagnifico)
  • Příběh není zfilmován podle povídky sira Arthura Conana Doyla, ale jistá spojitost tu je. V původním příběhu "The Adventure of Musgrave Ritual" se Sherlock zmíní o případu nevěsty, když s Watsnem probírají staré příběhy. Nic konkrétního ale neřekne, takže většina příběhu je od tvůrců scénáře Marka Gatisse a Stevena Moffata. (kubsov)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. února 2015 v Anglii (města Wraxall, Londýn, Bristol a Bath). (Varan)

Reklama

Reklama