Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, tichá a poněkud plachá mladá slečna, žije se svými rodiči v Bergamu, kde pracuje jako pokladní v baru kavárny. Zde se potká s Guidem, milánským gangsterem, který se tu ve městě ukrývá, a zamiluje se do něho. On její náklonnost opětuje, ale zároveň ji před sebou varuje, že není zrovna dobrý. Ona s ním přesto odejde do Milána. Když se stane svědkem gangsterského útoku, Guidův šéf ji chce zkompromitovat, aby proti nim nikdy nemohla svědčit: Guido ji nutí k prostituci. Když však otěhotní a Guido chce, aby šla na potrat, tak se vzbouří. Může nakonec uniknout takovémuto “životu”, nebo je smrt jediné východisko? A co dítě? (Karlos80)

(více)

Recenze (5)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna dobře natočené drama, v kterém vyniká snad jen Edwige Fenech, která se asi jako jediná snaží dobře hrát. Režisér je však po dohodě s producentem odhodlán ukazovat nám především její tělo, takže marná snaha. Film plyne rychle, ale možná až příliš. Všechny postavy kromě Edwige, Paniho, Conteho a Richardsona tak budí dojem spíše náhodných kolemjdoucích. Hudba jako by vypadla z repertoáru Karla Gotta. Dá se vidět, ale protože hlavní představitelka byla pravděpodobně jediná, kdo bral tento film vážně, nelze dát lepší hodnocení. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Eurocultovní klasika a opravdu parádní film, já jen lituji toho, že jsem na tento snímek, který jako kdyby z oka vypadl "Gambling City" z roku '75 od Sergia Martina, nenarazil dřív. Film bych označil jako akční zločinecké (z části poliziotteschi) romantické melodrama, ode všeho tak trochu, ale opravdu skvěle podané a zahrané. Akce společně s pěkně napsaným příběhem se tu navzájem krásně prolínají, film nenudí, pořád se v něm něco děje. Hlavní roli si zde zahrála giallo královna Edwige Fenech (toto byl vůbec první negiallo film, ve kterém jsem ji viděl), to že byla jako obvykle velmi svůdná a oslnivě krásná, to bych nechal stranou. Edwige zde hraje chudou a velmi plachou prodavačku v kavárně, která podlehne zkaženému a nemilosrdnému gangsterovi Guidovi (Corrado Pani), prostě láska na první pohled. On jí alespoň na čas poskytne jisté materiální zabezpečení, časem ji však nutí do pašování drog, zkaženého života prostituce a nekontrolovatelného násilí. Edwige podala skutečně nádherný výkon, jeden z nejlepších, co jsem od ní doposud viděl. Může ona uniknout ze spáru mafie nebo je smrt jedinou možnou alternativou? A co se stane s dítětem? Krásná role Edwige byla víceméně hodně civilní, žádná umělost, nebyla to jen tak nějaká obyčejná jednoduchá role jako v giallo filmech, ale značně vývojová, co se jejího charakteru týká, zde projevila např. hodně citu, zvláště v druhé půli (typický romanťák), kdy utíká od Guida, poté co se ji narodí syn, kterého Guid nechce a trvá na tom, aby šla na potrat. V této pasáži zahrála opravdu příkladnou mladou láskyplnou matku se vším všudy, zrovna tak jako parádní vášnivou gamblerku. Fascinující film z velkého světa, s tvrdými dopady, který značně hraje na city, s fascinujícím výkonem krásné Edwige (já jsem si zde doslova zamiloval její nevinný výraz v jednotlivých scénách), která s režisérem Carnimeonem spolupracovala už v roce '71, a to na zdařilém giallu "Case of the Bloody Iris". Já tedy nemohu nic víc než tento akční, násilný, ale hlavně neuvěřitelně vzrušující, smutný a dojemný mistrovský film, doporučit, protože Edwige není nikdy dost a Carnimeona zřejmě také...:-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klasicka komentatorska bieda pokracuje na csfd. Este ked ide o mainstreamove filmy, tak jo, komentarov su tu 1000ce, horsie je to u tychto neznamych - o to ale lepsich filmov. Karel Chrocht si zas mele to svoje ..... ja som to pozeral hlvne kvoli mojej oblubenej Edwige Fenech, ktora mala v 70s suverenne najlepsie filmy, a bola to kost, sexica na urovni. Tempo vyborne, film ma akusi dejovu liniu, takze scenky spolu suvisia, dialogy su tiez z tych lepsich. Okrem fenech su tu herci pre man neznami, kazdopadne film sa oplati mat a pozriet : 82 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pekna Pantera, pekna Shirley Corrigan a samozrejme pekna Edwige. Tentokrat ji vidime v roli gangsterske prostitutky. Film celkem svizne utika, koukat se na to da... :-) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Mnohem raději mám Edwigu Fenechovovu v jejím   pravém žánru, než v podobném dramatu s   kriminální zápletkou. Italské komedie s   erotickým nádechem a oblíbenými přiblblými   týpky, kteří jí sekundují ve svlékacích   scénách, jsou mnohem snesitelnější. I tady se   "Fenečka" několikrát odhalí, ale je   to takové cudné a scény postrádají nádech   lascivnosti. Příště si dám na výběru   jejích filmů více záležet. ()

Reklama

Reklama