Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ano, Bud Spencer a Terence Hill jsou jasně lepší, ale Šimon a Matouš byli také hodně dobří. Neustále před něčím a někým utíkali, před mafií, před policií a z toho vyplývaly komediální situace, do kterých se společně dostali. Je to legrace od začátku do konce. Vůbec navadí, že ti dva nerozluční kamarádi jsou vlastně jen kopií jejich slavnějších kolegů. Jako malá jsem si myslela, že to jsou ti samí. Ta podoba je prostě neuvěřitelná. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouhou dobu jsem si a myslím, že nejen já, myslel, že to jsou Spencer s Hillem. Zdá se to až neuvěřitelné, jak jsou si ti herci podobní. Velmi jsem si oblíbil Šimona s Matoušem. Velice se mi tento díl líbil. Obsahuje mnoho zábavných scének. Např. Jak pronásledovali ti lupiči v tom citroenu Šimona a Matouše a pak jak rozpůlili to auto a jeli dál. Ten jejich šéfik, říká: Proč jedeme tak pomalu? A ten řidič: Chybí nám půlka auta :-) Nemáme motor. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chcete na nás, abysme pracovali? To jste tedy na špatný adrese. Nedávno jsme to zkoušeli a potřebovali jsme šest měsíců, než jsme se vzpamatovali." Jsou to sice dvě nefachčenka, ale tu práci vzali a já jsem se u toho jako malý mohl uřehtat. Jenže od té doby jsem evidentně nedospěl, takže se u toho řehtám pořád. Sice už to nemá úplně ty grády, ale nostalgie to bez problémů vynahradí. Takže si užívám každou bitku, přetlačování s náklaďáky, Šimonovo taneční číslo i mafiány v rozpadajícím se Citroenu. Už jen to, že ten nejvíc nejzlejší gangster se jmenuje Frou-Frou, je pro mě důvodem k smíchu a i má děravá palice si bude navždy pamatovat to Matoušovo starostlivé "Nebolelo to moc?" po každém Šimonově razítkování hlavy. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

S jedničkou téměr vyrovnané, podle mě se druhý díl odchýlil malinko dolů... Nicméně opět jde o úžasnou komedii plnou rvaček a hlášek. Dobrá zápletka, ale vadí mi, že šéf a jeho banda zde nejsou jedinými protivníky hlavních hrdinů, a tudíž je neprovázejí od začátku do konce. Ta závěrečná scéna na lodi mi už tak vtipná nepřipadala... ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Komentář bych prakticky mohl opsat z předchozího dílu. Proto jen ve zkratce - klon Spencera a Hilla, v mládí se mi to líbilo a teď už se raději kvůli možnému snížení hodnocení dívat nebudu. Navíc jen dodám, že druhý díl není o nic horší než první a naštěstí než se tvůrci vyčerpali, tak raději skončili a to se taky cení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)
  • Natáčení probíhalo v Itálii v Římě, ve Francii (hraniční přechod u města Menton a Marseille) a v Barceloně – přístav, kde se naloďují na cestu do Afriky. (Rattus Rattus)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama