Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Romantickým komediím jsem se odjakživa vyhýbal, ale tyhle starý černobílý mají něco do sebe. Té romantiky tam není zas tak moc a hlavně je tu hodně zábavy. To platí i o Leopardí ženě (ať žijí doslovné překlady :-D). Skvělá svižná komedie, plná bláznivých situací, perfektních dialogů a skvělých hlášek. Katherine Hepburn a Cary Grant tvoří perfektní dvojici a Katherine je naprosto famózní. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Susan tropí hlouposti...ale je to spíš už jen nostalgicky roztomilé (Rezonuje tu ještě éra němé grotesky, její normativ je na filmu možná to nejlepší...), než k popukání vtipné, jak to bylo původně coby crazy komedie jistě zamýšleno... Komický náboj trochu vyprchal. Já navíc nemám pro tenhle typ filmů slabost...tato dobová žánrová poetika mne nechává víceméně chladným... ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Americká LEOPARDÍ ŽENA mi připomíná český film EVA TROPÍ HLOUPOSTI. Veselohra a v hlavní roli potrhlá hyperaktivní holka. Oba filmy vznikly ve stejnou dobu (dělí je rok). Tím ale podobnost končí. Zatímco českou verzi si kdykoli rád pustím a u této prvorepublikové komedie se zasměju, americká varianta mě se svým stupidním humorem spíš vytáčí. Katharine Hapburne se mi tu vůbec nelíbí. Je mi vysloveně protivná. Bezprostřednímu „telecímu“ vystupování Gollové nesahá ani po kotníky. Není nad český humor. Hollywoodská BLÁZNIVÁ STŘELA z roku 1938 selhává na plné čáře a nezachrání to ani velké herecké hvězdy. 35% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Komedie, kde nenajdete hluché místo. Smršť komických až absurdních situací graduje od úvodních "blbinek" do závěrečného finále s "gangsterkou" Susan. Cary Grant a Katharine Hepburn jsou sypaťáci a funguje mezi nimi skvělá chemie, nesmím zapomenout ani na majora Applegatea v podání Charlese Rugglese. Škoda, že dnešní komedie už nejsou tak krásně a nápaditě zběsilé. A musím říct, že i ten dabing se mi líbil. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Film byl dokončen 6.ledna 1938, čtyřicet dní po původním jednapadesátidennímu termínu. (Pavlínka9)
  • S nápadom nakrútiť film prišiel Howard Hawks, keď bol v roku 1937 pozastavený iný jeho projekt a on hľadal náhradnú prácu. Spomenul si, ako sa nahlas smial pri čítaní jedného krátkeho príbehu, ktorý si prečítal v časopise. Pôvodný príbeh prepracoval – na rozdiel od filmu v ňom boli David a Susan – zasnúbení, nefiguroval tam žiadny brontosaurus, ale obsahoval zápletku s leopardom. (classic)

Reklama

Reklama