Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy: Nový Zéland

(TV film)
  • Francie Nouvelle-Zélande (více)
Francie, 2013, 53 min

Režie:

Xavier Lefebvre

Obsahy(1)

Okouzlující scenérie v jihozápadní části Tichého oceánu. Obchodní a příbuzenské vztahy svázaly Nový Zéland, zemi proslulou sopkami, gejzíry a milióny ovcí, s Velkou Británií tak pevně, že tento stát na jihozápadě Pacifiku byl dlouho považován za Británii Tichomoří. Nový Zéland, tvořený dvěma hlavními ostrovy, je izolován od zbytku světa, a proto tam nacházíme jedinečnou faunu a flóru. Toto bohatství bylo také u počátků rozvoje ekoturistiky. Nový Zéland, to je jedna země, dva národy a jedna živoucí kultura. K té patří také tradiční a velmi populární jachting. Milovníci filmů zase jistě vědí, že právě na Novém Zélandu vznikl oblíbený Pán prstenů a další unikátní snímky. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Absolvoval jsem několik cestovatelských promítání od lidí, kteří na Zélandu byli (někteří tam nějakou chvilku i žili), ale tento pořad napověděl, že zemi by bylo opravdu záhodno navštívit. Jestli si dobře pamatuji komentář – pan Rímský byl boží. ()

Reklama

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o této nádherné a zajímavé zemi, opravdu parádní záběry a moc zajímavé informace, jen škoda, že to není delší, tato země by si to zasloužila! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama