Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy: Nový Zéland

(TV film)
  • Francie Nouvelle-Zélande (více)
Francie, 2013, 53 min

Režie:

Xavier Lefebvre

Obsahy(1)

Okouzlující scenérie v jihozápadní části Tichého oceánu. Obchodní a příbuzenské vztahy svázaly Nový Zéland, zemi proslulou sopkami, gejzíry a milióny ovcí, s Velkou Británií tak pevně, že tento stát na jihozápadě Pacifiku byl dlouho považován za Británii Tichomoří. Nový Zéland, tvořený dvěma hlavními ostrovy, je izolován od zbytku světa, a proto tam nacházíme jedinečnou faunu a flóru. Toto bohatství bylo také u počátků rozvoje ekoturistiky. Nový Zéland, to je jedna země, dva národy a jedna živoucí kultura. K té patří také tradiční a velmi populární jachting. Milovníci filmů zase jistě vědí, že právě na Novém Zélandu vznikl oblíbený Pán prstenů a další unikátní snímky. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o této nádherné a zajímavé zemi, opravdu parádní záběry a moc zajímavé informace, jen škoda, že to není delší, tato země by si to zasloužila! ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Absolvoval jsem několik cestovatelských promítání od lidí, kteří na Zélandu byli (někteří tam nějakou chvilku i žili), ale tento pořad napověděl, že zemi by bylo opravdu záhodno navštívit. Jestli si dobře pamatuji komentář – pan Rímský byl boží. ()

Reklama

Reklama